tu sa popisujú už novšie píly... starší typ určený pre špec. komandá /ruské/ je vpodstate plochý oceľový pásik stočený do závitu široký asi 5 mm a na ňom su nasekané /žiadne nitovanie/ obojstranné zuby... reže neskutočne rýchlo... ale pri veľkom obopnutí konára sa ťažko ťahá... velmi silne sa zarezávajú zuby do dreva... píla má na konci kovové oká..na nich su krátke spružiny a ukončené tyčkami asi 6cm... podla papierového náčrtu sa dalo ťahať pílu obojručne,...dvaja.,...alebo do ohnutého konára sa zasekly konce píly a rezalo sa ako s klasickou pílkou... celá pílka je stočená do kruhu asi 10cm a vložená do škaredého plastového plochého obalu... pri nosení napr. v bunde zuby pekne prepichujú nielen puzdro, ale aj bundu... komanda to podla popisu na tej bumage /papieri/ používali na obopnutie okolo krku a trochu poťiahnúť!!!...nosím ju v aute a ak nezabudnem tak ju odfotím a priložím foto... za tých 20 korún asi dva roky po nežnej sa to oplatilo kúpiť... vtedy tu nanosili neskutočné veci... a ani nevedeli kolko za to majú pýtať... ten papier s tým popisom sa mi časom rozpadol a som ho vyhodil... bolo na ňom asi 10 popisov ale už si všetky nepamätám... Juraj...napadol ma ďalší... ako oko na chytanie zveri../na prežitie../...