Ručně kované nářadí
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.210 (?), 20.2.2012 12:30
Za těch pár minut v ohni, bude ta nauhličená vrstva tak silná-tlustá, že po dou třech zarytí do abrazivního prostředí půdy z ní nic nezůstane.
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.210 (?), 20.2.2012 12:32
No, myslím si, že se jen tak tváří.
Jiří
|
|
|
|
|
|
|
včelař - (14) - 175.210 (?), 22.2.2012 16:01
Dnes jsem byl vprodejněkovo. Zaujala mne vystavená lopata svou barvou. Prodavačka, když zbystřila můj zájem, přistoupila a prohlásila - pane, to je kovaná lopata. Přítomný muž, myslel jsem si, že je to zákazník, zašveholil totéž. Zákazník to nebyl, byl dýler. Ptám se ho jak na to přišel, on od dodavatele, já na to, tato věc nenese známku kování, ale lisování a to je podstatný rozdíl, říkám mu, jen ohlupujete lidi, on - odešel. Přikládám pár špatných fotografií. Na jejich stránkách jsem lopatu nenašel, asi to neumím. Holt jsem už starej. Fotografie přikládám k posouzení čtenářstvu, ať si samo udělá obrázek, je to výkovek, nebo jen výlisek z plechu. A o tepelném zpracování by se dalo ještě hodně diskutovat a také o tom jak pěkně nás tahaj za fusekli a jsou navíc hodně uraženi, když se jim taková věc vytkne.
Jiří
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 149.89 (?), 2.1.2013 14:18
na webu je bežně k vyhledání ale našel mito strýc google stačí zadat .
jinak jsem našel letak s vyběrem lopat od wurthu, a nikde setam nic nepíše o kované lopatě, takže problém není ve firmě wurth nebo primo ve vyrobci lopaty ale v lidech a jejich chování k zákazníkovi nebo jejich neodborností, uvedou vas v omyl ani o tom nevíte.
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.210 (?), 2.1.2013 18:09
Když loni napsal pan PP: Druhak Wurth přece jen je jakási značka, takže úplnej papír to asi nebude. Tak jsem se snažil seč mi síly stačily, ale toto tam nebylo. Možná že firma rozšířila svoje stránky, protože jaksi ze strany Čechů nastal zájem, šmejdili po stránkách, bohužel jen Německy. Bylo tam něco co bylo pro mne moc složité a nevyznal jsem se v tom. Líbí se mi jak mají všechno pojmenované. U nás jsou ty kousky plechu na násadě všechny pod jedním názvem "rýč", přestože je mezi nimi dost lopat a každý z nich může být na něco jiného. Lámači násad ve školkách ani neví, že k dobývání stromků se ve světě používá školkařský rýč, ale bohužel jen tam.Tam se ta lopata jmenuje lopata na písek Holsteiner 2 rovná (Sandschaufel). Ve vyobrazeních mají stavební rýč (Bauspaten), tak ten bych nechtěl ani zadarmo. Je to svařenec a léta na násadě probíhají všelijak, jen ne po ose. To jsou dvě věci na které mám velmi silnou alergii. Škoda, že tam nemají Gartenspaten, abysme viděli ten rozdíl.
brousek
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.37 (?), 25.12.2013 20:55
Ruční kování, je tváření kovů jen s použitím lidské síly a vhodného nástroje, - kování strojní volné, je tváření kovů pomocí různých typů bucharů, na jejich kovadlech s použitím minimálního množství pomůcek - kování strojní zápustkové, je tváření kovů pomocí různých typů tvářecích strojů, kde tvar produktu je dán tvarem dutin zápustek. Zde pro představu, malá ukázka ručního kování.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|