Drobné zahradní nářadí

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 208.138 (?)
12.12.2022 19:20

Takto to ale súdruh Husák nemienil. laughlaughlaugh

Milan HP

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 12.12.2022 7:56

Jeden řekl: Nech odpadne čo je kolísavé, ale nech zostane, čo je pevnécheeky. Záleží i na materiálu, do kterého budete nářadí nořit, na tom, jestli jste zvyklý při zahradničení používat rukavice, nebo si pokožku namažete např.indulonou... SPCH

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 208.138 (?), 12.12.2022 19:20

Takto to ale súdruh Husák nemienil. laughlaughlaugh

Milan HP

host - 232.16 (?), 27.3.2023 1:23

Stačí se porozhlédnout. Zde máte to nejlepší: https://bulldogtoolsusa.com/collections/bulldog-digging-tools

host - 232.16 (?), 26.3.2023 12:14

To opravdu čumím, tento snímek, jsem tady už jednou viděl. Z toho vyplývá, že ikdyž máte nick Mičurin II, tak se věnujete spíše leštěním svého vercajku. A jestli, ho opravdu používáte 18 let, tak plocha, kterou tímto rýčem zpracováváte, byse mohla označit piko.

host - 9.142 (?), 26.3.2023 13:50

Nevím proč to hodnotíte, jaký to má smysl. Wolfgarten dělá nářadí z oceli, ne z bláta. Tomu odpovídá jak cena, tak kvalita. A kolik toho s ním pán poryl je úplně, ale úplně jedno.

host - 232.16 (?), 27.3.2023 1:31

Kolik se s ním porylo, je velmi důležitý parametr. Když bude v chatce viset na zdi, jako ozdoba, tak tam při běžné péči o ozdobnou věc, vydrží věky!!

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1714) - 165.146 (?), 27.3.2023 10:04

Máte pravdu pane 232.16.Včera jsem rýč sundal ze stěny a skoro tři hodiny leštil abych jej mohl vyfotit.Mezitím se samo ostříhalo šest posledních ovocných stromů.Dobře to mám zařízené což? Stačí jen leštit.Tento rýč za ty roky přehodil tolik zeminy že by vám bylo špatně.Z vaších příspěvků usuzuji, máte zde jiné zájmy než ovocnařinu. Pro vaši orientaci kvalitního nářadí zasílám včerejší snímky rýče a také jak vypadá část zahrady po střihu.Ty zvláštní rostlinky jsou štíhlá vřetena ovocných stromů pane 232.16.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 232.16 (?), 28.3.2023 18:02

Vážený pane Mičurine II, tak jsem trochu hledal a našel foto z roku 2011. Na rýči vlevo, je viditelné značné opotřebení používáním. V podstatě vůbec nejde o to čím se na zahradě zabývám, jestli ovocnařinou, nebo něčím jiným, to je samozásobením bramborami a zeleninou. Jde také o pravdivost poskytnutých informací, zbytečným dělání ramen. Zabývám se tím, co je možné, přestože bych chtěl a protože to nejde, tak to nedělám, protože jsou to pro mne jen vyhazované peníze. Když jsem se podíval na vaše fotky, tak jse viděl, že mezi vašimi dlaždicemi, toho na rytí mnoho nezbývá. Ani tady prakticky nejde kolik m², ale jak může vypadat nástroj, po zpracování poměrně velké plochy. V roce 2011, v diskusi o nástroji, kterému říkáme rýč, jsem přiložil fotografii dvou rýčů. Ten vclevo má skutečně něco za sebou a je to vidět z jeho opotřebení. Na vašich fotkách vidím rýč, bez znatelného opotřebení a kdyby ten váš rýč byl s vlastnostmi diamantu tak by to na něm bylo znát. Záměrně neuvedu plochu, kterou má za sebou a ani by to nemuslo být pravda, starý notýsek již vyletěl komínem a pokec také nebude kdohledání po úpravách zhrady, ale také proto, abych se vyhnul nejapným poznámkám.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1714) - 165.146 (?), 29.3.2023 9:59

Pane 232.16 mými příspěvky nedělám žádné ramena a nepravdivé poznatky.Na manipulaci s lidmi a na zavádějící informace jsou jiní a jinde.Pokud něco zveřejním je na každém čtenáři co si ze způsobu pěstování vezme pro sebe.Rozhodně nikomu neříkám co a jak má dělat.Reagoval jsem na dotaz na ruční nářadí, že vás snímky nepřesvědčují je věc kterou neovlivním.A mimochodem na snímcích je jen část zahrady.Vrátíme se k rýči.Nechci vás přesvědčovat jen popíšu zkušenosti.Při nákupu a dle katalogu bylo uváděno, že rycí lopata je z ušlechtilé oceli.Byla hladce vyleštěná a taky jsem si myslel jen dočasně než se začne opotřebovávat.Jenže je stále stejná s pár škrábanci.Čert ví jak udělalí takovou povrchovou odolnost proti opotřebení.Pod ušlechtilou ocelí si většina lidí představuje nerez (austenit).Jenže austenit sice nerezaví ale zato je málo odolný k mechanickému opotřebení.Musí to být ušlechtilá slitina zachovávajíce jak korozivzdornost tak mechanickou odolnost.Klasický nerez je antimagnetický.Při přiložení magnetu však na lopatě rýče magnet drží.Lopata rýče je trochu užší než jiné rýče ale plát rýče je neobvykle silný coč při práci nevadí spiše naopak.Až si vzpomenu vezmu na zahradu šupleru a změřím tloušťku plátu.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 218.167 (?), 29.3.2023 14:09

Pro povrchovou odolnost se používá nitridování. Sice je mi divný, že by někdo nitridoval rýč, ale není to vyloučené. Nerezových ocelí je více druhů, jsou i magnetické, záleží to na poměru legur. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz