S příchodem deštivého počasí rostou kolem jehličnanů v mulčovací kůře "houby, jak se říká, jako po dešti". Z estetického hlediska se mi nelíbí a je jich čím dál tím víc. Co doporučujete? Sbírat je a vyhodit nebo nechat? Nerozmnoží se pak ještě víc? Nebo mám počkat - až přestanou deště, houby pak samy zajdou? Co je to za druh nevím, nejsem odborník.
Od r. 2002 vlastním drtič a každý rok vyrobím tak 2 kolečka drtě z větví. Zhruba od r. 2005 mám po zahradě výrazně vyšší výskyt hub všeho druhu, a to i na místech, kde drť nikdy nebyla (trávník).
Tak mi to nedalo a šla jsem zjistit jak jsem na tom s houbami, - byly tam -potvory vyklubaly se z kůry. Ještě jsem je neměla a to mám kůru kolik let.Každý rok ji přisypávám, copak je to za druh? Všechny jsem je zlikvidovala snažila jsem se i s podhoubím, ale zřejmě tam stejně něco zůstalo. Narostlo několik trsů.
Tak to jsem klidná, mám to na jižní straně, tak až bude slunko, tak snad bude po nich. Díky. Jen abych na ně nemusela mít nůšiale u nás už zase začalo pršet
nám rostly v kůře lištičky. jenže pak zmizely, a loni se už neobjevily. Sem tam někde vyroste jiná houba, ale spíš se to postupně redukuje samo. Zato v trávníku mi loni začaly růst bílé žampiony - ale to přičítám tomu, že jsem dvakrát hodiĺa do kompostu takovou tu žampionovou sadbu. Není nad to si na trávník zaběhnout natrhat houby do polívky.
Musím se připojit ty samé mám i já dnes jsem jich nasbírala plný kýbl šli na kompost nikdy mě v kůře nerostlijen někdy se objevila nějaká houbička, ale letos je to pohroma určitě je to tím deštěm.
Také jsem je měla, ale dávám je do kontajneru, ne do kompostu. Před pár lety jsem je nelikvidovala a pok jsem měla problém spod hrušky odstranit podhoubí a bála jsem se, že přijdu o hrušku po razantním zásahu na houby. Ale mělo by pomoct povápnění zeminy.