Zvládne el. pila pořezat kmeny?

host - 120.98 (?) 
14.7.2010 18:00, zobrazeno: 4127x

Mám namysli kolem rodinného domu kdzž mi je přivezou na pozemek, prosím o radu i model který je dle vaších názorů nej. Dík

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

prasil - (34) - 241.39 (?), 14.7.2010 20:29
V pohodě - mám Makitu tuším 3503 (předchůdce 3035, ještě nemá rychlonapínák) pátým rokem a našpaklovala mi cca 70m tvrdého (db, bk, ha) plus kolem 40m polomů (bor, ak) po orkánech rozličných názvů:) Tvrdé většinou krájím na 1m kusy, načtvrtím, vyrovnám, vysuším a dořezávám před zimou. Průměry nad 50cm rovnou špalkuju na míru a suším naštípané. Současné modely Makity (a Dolmaru - jsou schodné) s podélně uloženým motorem považuju za špičku - na motory od Makity prostě nedám dopustit. Hlavně mazat a brousit/měnit řetěz. P

host - 118.44 (?), 14.7.2010 20:42
Mám makitu uc35-20a je to celkem dobrá pila motor nemá podélně uložen ale na řezání palivového dřeva to nevadí.Jediný problém kterého jsem si všiml je větší opotřebení lišty a proto je potřeba ji častěji otáčet aby nebyla vydřená z jedné strany.Prodejce stihlu na ní plival jan to nejhorší jen kvůli tomu že má na hrotu jen jeden nýt oproti lištám stihl kde je jich víc.Ale zatím jsem s tímto problém neměl.Řezný výkon je celkem uspokojivý.

prasil - (34) - 241.39 (?), 14.7.2010 21:37
Když jsem jí bral, měl jsem v ruce obě - je fakt, že s příčně uloženým motorem nebyla na první pocit tak "vratká", ale na motoru je o znatelných 200W méně a hlavně je lehčí. Ale těch 1/2kila navíc si rád odtahám, protože je to kovová skříň převodovky... P
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika