Konečně jsme se dostali k trochu smysluplné diskuzi. Ne, ložiska své Hechtky jsem ještě neviděl. Zatím se točí. Až se točit přestanou, podívám se. Mohu vyměnit za česká ložiska ZKL nebo musí to být ložiska německá, případně švédská?
Pila jede, tak jdu řezat. Zatím se to dá opravit, pokud něco nefunguje
Hadička od nádrže vyměněna
Snímač elektriky jsem utáhl a ten karburátor taky. Byl to úkol pro cvičenou opici. Jen servisák to nedokázal. Nemyslím že neuměl. Myslím že to nedokázal schválně.
Plastové táhlo sytiče jsem nahradil vlastnoručně tvarovaným drátkem. Funguje to beze zbytku. Časem objednám u výrobce.
Kryt řetězu jsem upevnil drátkem, neřeším to. Pila není nová. Koupena je z druhé ruky. Kdoví jak k té deformaci došlo.
Olejnička: Ano, kape trochu víc. Zatím jsem to neřešil, protože mi pila maže. Podle mne je na vině chybějící těsnění. (Možná další kurvítko) Vyzkouším až budu mít více času. Olej nejde kam má, ale jde taky kam nemá. Mazací soustavou řetězu jsem se ještě nezabýval. Vyřešit to určitě půjde. Pak dám vědět ostatním uživatelům. V servisech nic neumí a já nevím jestli schválně nebo jsou opravdu tak blbí?
Zvažuji koupi nové pily stejného typu. Hecht 927. Tu původní si nechám na součástky anebo do zálohy. Po všech těch zkušenostech já osobně té pile věřím víc než všem servisákům dohromady. Přišel nový konkurent, ostatním se nelíbí, přirozeně.
Taky budu jednat se zástupci firmy Werco, až někdy pojedu přes Tehovec. Upozorním na situaci. Nevěřím už servisům Hecht, které zároveň prodávají pily jiných značek. Konflikt zájmů, mají motivaci sabotovat.
Co se týče servisáka, co mi pilu opravoval. Kritizuji anonymně. V Rožnově je pod Radhoštěm víc opraven motorových pil. Osobně já se mu vyhnu, anonymně kritizuji abych nekřivdil a nepoškodil i když několik kurvítek považuji za prokazatelné a úmyslné. Nicméně věřím, že Husqarny opravují dobře, ale ani tu Husqarnu tam určitě nepovezu. Jde o princip a důvěru.