Zkušenosti s pilami Hecht

host - 149.26 (?) 
5.10.2010 21:26

Vlastnim pilu hecht s kterou jsem spokojeny.koupil jsem si k ni dva retazy od Werco-je to blato-nekupovat!!! oba dva se roztrhly po cca hodine rezani.vydrzel jen original retez co byl u pily

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 165.57 (?), 6.10.2010 0:06

Řetězy Hecht jsem už při řezání odpadního dřeva plného hřebíků spotřeboval nejméně 4, nepraskl ani jeden. Chalupář

host - 24.183 (?), 6.10.2010 11:49

Pilu používám párkrát za rok, dlouho jsem si vystačil jen s půjčováním. Ale když jsem jednou kácel napůl suchou jabloň s průměrem kmene skoro metr, musel jsem to vzdát. Než strom padnul, byl jsem udřený jak v... Naporcovat kmen na špalky jsem se už neodvážil.

Koupil jsem si vlastní pilu (2,8kW) a od té doby se na práci s ní těším jak malý kluk. Co byla s hobby pilou práce na celé odpoledne je hotové za pár minut. Člověk najednou zjistí, že je snadnější velký špalek rozříznout než ho štípat, že se dá kmen rozřezat podélně a vyrobit si fošny,... Spoustu práce jsem přesunul z cirkulárky na řetězovku, je to bezpečnější, rychlejší a méně namáhavé.

host - 130.1 (?), 24.10.2010 22:35
Taky se musím připojit ke zkušenosti s Hecht řetězem, dal sem mu už několikrát pořádně zabrat a nepraskl

Hloupej sedlák - (17) - 110.70 (?), 22.11.2016 7:47

Já jsem porovnal originál řetěz Hecht a Husqarny a HQ bal o poznání lepší.

Ten pán, co mi brousí řetěz o pile Hecht říká, že je to pila do pouště. Přesto mi skoroprofík s pilou Hecht 44 za sobotu porazil 14 borovic s průměrem kmene okolo 100 cm. Odhadem 6-8 m kubických.

Je to moje první MP a na řerzání s ní se těším. Jen se blbě startuje.

host - 64.22 (?), 3.3.2014 13:02

Zdravím, bohužel u nových pil 44,45 je již dodáván i čínský karburátor a čínská lišta s řetězem, takže i zde jde kvalita mílovými kroky dolů.Doporučuji nekupovat.

host - 56.206 (?), 3.3.2014 16:35

A nebylo to tak pořád? Ony 44 a 45 jsou nejlevnější základní řadou Hechtek s obsahem 45 ccm a myslím, že Walbro ani Oregon nikdy nenabízely - to se týkalo až 945 a vyšších z posledních let. Nicméně, karburátor je Topsun (čínská kopie Walbra) a lištu s řetězem Oregon můžete dokoupit - já to tak udělal a vychází to podobně: cena Hecht 45 1990,- + 400,- lišta Pro-lite + 355,- Stihl RM, tj. až na ten karburátor jste pořád ušetřil nějakou stovku na láhev oleje.

host - 232.26 (?), 14.5.2015 8:34

Zdravím,

no ja som asi pred 1,5 rokom kúpil HECHT 45 a odvtedy iba nadávam... Problémy s mazaním reťaze som vyriešil, ale už dosť dlho mám problém so štartovaním - pretáča sa mi štartovacia kladka, a teda vúbec nezaberá za zotrvačník. Prišiel som síce na príčinu - po niekoľkých štartovniach kladka vždy ohne tie kovové zarážky na zotrvčníku až tak, že už za ne nezaberie, ale neviem tu príčinu odstrániť natrvalo. Musím ju vždy rozobrať - dať dolu kryt so zotrvačníkom a kliešťami vyrovnať tie zaráždy na zotrvačníku do polohy, kedy už za ne kladka zaberie. Čo ma však včera, keď som googlil na nete "zotrvacnik HECHT", zarazilo, je, že tie zarážky sú formované do tvaru ležatého "L", ale na mojej sú tvarované do ležatého "U", čo by mohol byť problém, nakoľko sa takto skracuje zachytávacia plocha pre kladku... Teraz teda neviem aký skutočný tvar majú mať tie zarážky na modeli HECHT 45 a či ich náhodou nemám zle ohnuté, možno sa ohli pod vplyvom tlaku kladky alebo to už prišlo tak z výroby, neviem...  Neviete niekto, kto má pílu HECHT 44 aleb 45 pozrieť ako sú tam tie zarážky?

Vďaka.

host - 23.237 (?), 9.7.2016 19:30
Zdravim kupil som pilu hecht 45..na tych par metrov dreva co narezem za rok si myslim ze staci..len dnes sa mi stalo ze dajak divne mazala retaz..ma olej wytekat aj ked je pila wypnuta ci ona tecie iba pri zapnutom stawe..pretoze ako som ju cistil tak bola wypnuta a olej tiekol..ked som ju zapol sla nasucho..tak nechapem akoze o co jej ide..prosim nejaku dobru radu

host - 62.126 (?), 6.9.2016 16:37

Řeknu to stručně pilu hecht mám a už nikdy.Koupil jsem jinou a jsem velic e spokojen.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz