Výběr pily na "šmrdlání" kolem domu, ne šunt

host - 104.203 (?) 
11.2.2009 21:44, zobrazeno: 32050x
Dostal sem za úkol vybrat řetězovou pilu na "takové to domácí řezání", dřevem se netopí, takže žádná velká zátěž. Čistě teoreticky by stačil Homelite nebo McCulloch, ale co sem čet zde na diskusi a vokouněl v místním OBI, kvalita nic moc (trochu to na mě pusobí jako hračka ze setu "malý kutil"). Ceny normálních značek nejsou o tolik vyšší a hnáty má člověk jen jedny. Líbí se mi Dolmar (poměr cena/výkon/kvalita se mi u něj zdá nejlepší), nejdřív sem koukal po PS-45/35, cenově kolem 5000Kč, výkonově by to asi stačilo. Jenže když nějaký 3000Kč přidám, mám PS-420C. Hádám, že radost z práce s ní bude větší, navíc pilu nekupuju každej den a když už, tak něco aspoň trochu slušnýho. Těch 8000Kč je strop, víc bych nepřidával, nadruhou když ušetřím, budu rád:) A teď nevím. Vzít na "šmrdlání" kolem domu PS-45/35 a zbytek peněz prochlastat, vzít PS-420C a mít lepší pilu, i když ji nevyužiju (no zas je to lepší, než kdyby mě omezovala...), nebo... NĚCO ÚPLNĚ JINÝHO? Zatím sem výber omezil na Dolmar, už se trochu orientuju, ostatní značky dou trochu mimo mě (snad i díky přispěvateli JS:)), ale po pár hodinách vybírání mám hlavu jak buben, líbil by se mi pohled i někoho jinýho. Dík moc:)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 150.104 (?), 11.2.2009 22:02

Husqvarna 55. Poctivě udělaná farmářka, prostě držák, ale cena je trošku výše. Jestli můžu radit, raději si trošku připlaťe. Já jsem se loni vydupal s křovinořezem cca za 6500, protože jsem se nechal nalákat a nakonec jsem ho střelil a koupil si pořádnou mašinu. HQ 55 mám už přez deset let a celou dobu šlape jak hodinky.

host - 90.168 (?), 11.2.2009 22:13

To se musíte rozmyslet sám, jestli mít super hračku za hodně peněz, nebo "jen" dobrou hračku za míň... PS 420 C je moc pěkná pilka a na domácí šmrdlání luxus. PS 45-35 bude stačit, jde s tím uříznout všelicos, jenom silnější dřevo zabere víc času. Taky je dobrý Stihl (MS180, 181 atd. nebo Solo) - tím chybu neuděláte. Nezapomeňte, že k pile potřebujete příslušenství - pilník + vodítko, měrku + pilník na omezováky, druhý řetěz, kanystr, oleje, benzíny, pořádný boty + oblečení, něco přes oči, hlavu, atd atd. ...  Možná je lepší slabší pila s příslušenstvím, než silnější bez ničeho (když na to nezbyde..). Pokud se bude řezat jen v dosahu kabelu, tak bych šel do elektriky - třeba Dolmar ES 21xx řeže hodně dobře... Při správné údržbě to bude pila "na furt" (pokud vám jí neukradnou nebo nebudete mít smůlu na kus). Něco přidat se vyplatí - tři tisíce s odstupem dvou let nic není...  Gl.

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 117.89 (?), 11.2.2009 22:40

Myslim ze do 8000 sa zmestite zo vsetkym čo k tomu potrebujete, Moje poradie je Stihl, Dolmar,Jonsered /okrem najmensieho tusim 2138/, Husqvarna Sola zial nepoznam, na slovensku su slabo zastúpene.Pokial kupite cokovek z prvých dvoch tak na doma dudú stačiť.

host - 3.83 (?), 11.2.2009 22:46

Stihl MS 180-181.

host - 155.246 (?), 12.2.2009 3:40
OK, děkuju za rady. Vpodstatě všechno zboží, co sem kdy měl v kategorii "hobby", se rozpadlo buď brzo, nebo práce s ním za moc nestála. Proto mě zaujala i PS-420C, není to to nelevnější z nabídky výrobce. Ale pokud se u Dolmaru nemusím nějakýho "průseru" s PS-45/35 obávat, bral bych ho radši. Husqvarna 55 je trochu nad limit, přecijen to původně mělo bejt kolem 5kKč a Dolmar PS-450C je asi maximum, co v rodinným rozpočtu dokážu prosadit:) Ještě kouknu detailnějc na ty Stihlky.

host - 46.250 (?), 12.2.2009 5:05

Na STIHL se URČITĚ podívejte!! Zejména na nové modely MS181 a 211, cena bude cca do 7000 u MS 211 a 7890 stojí MS 211 - mám ji a jsem velmi spokojen.Zdravím J.H. 

host - 42.98 (?), 12.2.2009 7:55

Dobrý den, po 13 letech práce s husgvarnou bych doporučil H 55.Je to legenda a když dostane kvalitní olej do benzínu a hlavně údržbu, čistit jinak se přehřívá!!!,tak Vám bude věrná.Stihl je výborný výrobek taky/má ji kamarád/.Ostatní nechci hanit, ale časem zjistíte, že to jsou vyhozené prachy a hlavně si k tomu kupte prášky na srdce.pa pa

host - 42.98 (?), 12.2.2009 8:04

zkuste vrátit lahve, odvezt železo, cokoli aby jste si koupil kvalitu, která bude kdykoli po ruce a sloužit kdy bude potřeba.U těch levných pil se budete trápit a otravovat sousedy, že vám to nejede.Doma budete poslouchat, že to jsou vyhozené prachy a to se vynásobí vaše nechut to vyndat z garáže.Věřte mi!!!.pa pa 

host - 90.168 (?), 12.2.2009 10:39

Zatím všechny pily co tu padly, tak jsou kvalitní. Ty levnější z nich mají jen menší výkon. Pokud je strop pila 5000,-. + něco na příslušenství, tak bude dobrý třeba Stihl MS 180, 170, Dolmar PS 45, PS 33. Pokud 7000,-, tak Dolmar PS 350C, Stihl MS 181,  pokud 8000,-, tak Dolmar PS 420 C, Stihl MS 211.

H 55 je kvalitní pila s velkou životností, ale dnes už je technicky překonaná. Za podobnou cenu proti ní jde postavit PS 5000, a tam taky není co řešit..

Osobně bych si podle cenových možností vybral MS 180, PS 350C, nebo nejlíp PS 420C  (V porovnání se Stihlem je to za stejnou cenu lepší pila, například MS 211 proti PS420C - cena zhruba stejná, ale vítěz je jasný ;-)   Tak přeju dobrý výběr a ať to řeže. Gl.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika