Těsnění bloku motoru HQ36

host - 88.6 (?) 
5.12.2021 0:35, zobrazeno: 724x
Nazdar všem. Koupil jsem za 800Kč starší pilu Husqvarna 36. Pročistil a přetěsnil jsem karburátor, pila chytala, ale tak nějak divné pracovala a nebylo jí možné dlouhodobě seřídit. Tak jsem ji tedy celou rozebral a zjistil jsem vadné gufero na klice. Koupil jsem tedy nový pár gufer a mám dvě otázky: 1) Mám nějak těsnit blok motoru, jeho víko a samotná gufera? 2) Koupil jsem i nová ložiska SKF6201/C3. Překvapilo mě, že jsem stará ložiska stáhl z kliky rukou. Je to v pořádku? Díky za rady. Petr Filipi

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 224.1 (?), 5.12.2021 12:46

Zdarec. Viko kliky samozřejmě přetěsnit. Ložiska ty už měly něco zasebou tak šly sundat. Nový půjdou natěsno, teda měly by... Jinak je to pila na furt. Když už je to rozdělaný tak vyměnir pistní kroužky. Ať jede.

host - 210.10 (?), 6.12.2021 9:42

Díky za reakci.

Koupil jsem tedy nekorozivní vysokoteplotní tmel Copper XS, 85g za 109 Kč. Pístní kroužek koupit nelze, nechám tam tedy ten původní. Nová ložiska jdou taky nasadit rukou a na jednom videu na YT jsem viděl, že to taky pán sundává rukou. Třeba se po ohřátí trošičku roztáhnou. Na klice není vidět, že by byla místa pod ložisky obroušená. A vzhledem k tomu, že ložiska lze stáhnout přes celou hřídele, bude asi normální, že jdou stáhnout rukou. Kdyby byla hřídel pod ložisky obroušená, tak by ložiska nešla stáhnout přes celou délku hřídele.

Petr Filipi  

host - 59.233 (?), 6.12.2021 12:09
Zdarec. Pístní kroužky kkupit jdou podle rozměru např. Kasumex.Na tuhle pilu jde ostatně koupit vše. Laslo
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika