Stihl MS 230 nebo Dolmar PS 420C?

host - 143.206 (?) 
20.2.2009 19:53, zobrazeno: 2949x

Vybírám motorovou pilu za účelem přípravy palivového dřívi pro vytápění RD. Hodně jsem toho přečet a nakonec jsem výběr zúžil na tyto dva typy: Stihl MS 230 x Dolmar PS 420C. Prosím o radu zkušenějších, kterou pilu si mám z těchto dvou vybrat, na obě jsem četl povětšinou jen chválu.

Stihl i Dolmar má v místě mého bydliště servis, proto se rozhoduji přávě mezi těmito dvěma, jiné výrobce proto nemá cenu uvažovat.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 20.2.2009 20:19

Obě pily splní Vaše požadavky. Ale je zde jeden zásadní rozdíl. Proti MS 230 je PS 420C konstrukčně i technicky o generaci výš. Když k tomu připočtu to, že Dolmar nedělá rozdíly v použitých konstrukcích podle tříd a jeho pily se liší více výkony, než konstrukcí, je z mého pohledu volba jasná. Nenapadá mě žádná přednost MS 230, která by umožnila zapochybovat o jiné volbě v tomto výběru. Obráceně je toho naopak hodně, ale už jsem zde popisoval přednosti nové řady PS350C/420C několikrát a právě momentálním neuvedením rozdílů zohledním vývojový odstup, aby to nebylo použito, jako rovnocenné srovnání staršího modelu motorové pily a toho nejmodernějšího současného.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika