Stihl ms 211

host - 59.66 (?)
28.6.2014 21:30
myslite si že na značkove pile je potřeba neco dodo ja ne čina je levná dodo se oplati kdo si chce hrat
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 25.6.2014 23:16

Olejová hadička na MS 211 stojí 73 Kč vč. DPH. Řekl bych zanedbatelná položka na pořizovací cenu této pily. Mě prosakovala hadička jakou dobu a vůbec jsem to neřešil. Hlavně, že pila řezala a vydělávala. Na sebe si vydělala za tři dny a kolik hektarů prořezávek jsem s ní udělal.

Když jsem dával pilu kamarádovi do servisu, kvůli vyčištění a seřízení karburátoru, nechal jsem vyměnit i olejovou hadičku. Prohlídka v servisu po svém výkonu pile neškodila.

host - 190.207 (?), 27.6.2014 1:02

no a je teda pravda, že jde plyn tíž mačkat oproti ostaním pilám nebo to byl jen můj pocit?? Docela mě to zaskočilo...

host - 233.122 (?), 28.6.2014 6:29

Zdravím, u těchto pilek (181, 211) je převod z plynové páčky na klapku karburátoru proveden zcela jiným způsobem než u ostatních stilek. Je zde systém převodu pák a postrádá táhlo. Tímto není žádná závislost na poloze antivibračního systému pily. Mírného zlepšení se dá docílit namazáním průvlaku plynové páčky nějakou silikonovou vazelínou, také vyhlazení kluzného povrchu drátu pákového převodu používáním se síla potřebná pro akceleraci snižuje. Ještě se zmíním o systému zařazování sytiče. Zase je zde až nesmyslně "přepákováno" a uložení pák ve výliscích karteru se vytrhává. Je zde ale snadná pomoc, vytahané uložení se dá opravit cerkláží drátem, pak je oprava "nafurt". Co se týká protékání oleje průchodkou hadičky do nádrže, i zde je snadná pomoc. Do místa průchodky se nasune kovová trubička a tímto průchodka stěnou nádrže mnohem pevněji drží. Standa.

host - 167.139 (?), 28.6.2014 12:31

Takže dnešní Stihl made in China za 8000 Kč je stejný šmejd jako čínské šroty za 2000 Kč??? A aby to vůbec bylo použitelné, tak nastoupí systém DoDo??? MAZEC!!!.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 255.224 (?), 28.6.2014 21:10

Už som čakal kedy sa ozve odborník.

1.Takže 211 je vyrobená v USA.

2.Všetky popisované necnosti sa prejavia po cca 1,5-2 ročnom profi použití.Výnimka je tá olejová hadička.Tá je bežná aj pri hobby použití.Netreba zabúdať že sa jedná o hobby mašinku.

3.Takú dobu v profi nasadení mnohokrát nevydržia ani profi stroje mnohých zvučných mien.

4.Pane neviem na čo ste odborník ale ku záhradnej technike sa vyjadrujete tak odborne ako keby ste bol ginekológ.

host - 59.66 (?), 28.6.2014 21:30
myslite si že na značkove pile je potřeba neco dodo ja ne čina je levná dodo se oplati kdo si chce hrat

host - 140.103 (?), 26.6.2014 4:06

Mluvím o hoby pilkách, ne o pomalu 5Kg hybridu, s tou váhou jsou jiné pily na 2,8KW né na 1,7KW navíc přidanému materiálu odpovídá i její cena, kde u konkurence nebo i ve vlastních řadách startují farmy. Koupit za 8k 350c bych se musel uhodit a nebo být neumětel v nakupování. Navíc jak to tak vypadá, pilu vám prodají odborníci co neumí ani seštelovat a připravit pilu pro zákazníka.

host - 138.233 (?), 26.6.2014 9:57

A to dopadl ještě dobře, bratrancovi se ta čínská ludra po 2 měsících zadřela!!!.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 45.105 (?), 26.6.2014 21:59

Ja len pár poznámok.

MS 211 trpí na olejovú hadičku - to je fakt a k tomu musím dodať že už mal Stihl dosť času na to aby to vyriešil.

Druhá strana mince je že funkčne to nemá na pílu žiadny vplyv jedná sa len o chybu krásy.

Čítal som tu že nedrží prepínač zima-leto.  Prepínač nezacvakne do polohy leto preto lebo mu v tom bráni bordel /piliny/.Pokiaľ sa to poriadne vyčistí - prepínač pekne zacvakne a drží.Je to chyba dizajnu a za tie roky už mohla byť odstránená.

O jednej matici škoda aj hovoriť.Netvrdím že je to najlepšie možné riešenie ale neni ani neaké extra problémové.Pokiaľ niekto používa aj hlavu a nielen bicepsy, tak s tým problém nemá.

Celkove však je MS 211 asi najspoľahlivejšia hobby mašinka.Mnoho ich maká dennodenne v ľahších robotách, čistení pod el.vedením, čistení pastvín... A na počudovanie to s prehľadom zvládajú.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz