Stihl MS 190 - jednoručka - dotaz

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?) 
5.10.2009 20:45, zobrazeno: 9821x

Zdravím všechny diskutující. Mám dotaz na pány odborníky - servisáky: prosím snažně, brácha mi dal na seřízení jednoručku MS 190, je to starší verze - už se neprodává. Nahradila jí MS 192 T a MS 200 T. Tu 192 mám doma, u ní problém se seřízením není žádný. Ovšem zmiňovaná 190 má zaslepenou zdířku na seřízení vysokých otáček. To by nebyl problém, zaslepení tohoto šroubečku je u některých typů pil poměrně běžné - prostě se musí sundat kryt. Jenže ouha - po sundání krytu jsem zjistil, že tam šroubek úplně chybí! Je tam pouze dírka s vyraženým H, vedle klasika šroubek L a pod tím LA.

Můj dotaz - byl někdo z předchozích servisáků takový lempl, že tam šroubek (seřizovací jehlu) nedal zpátky? Nebo tam není už z výroby. A pokud tomu tak je, jak se seřídí vysoké otáčky?

Pokud máte někdo tuhle pilu doma, případně jí znáte, prosím o radu a předem děkuji. JK

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 5.10.2009 21:13

Zde video.google.com/videoplay si to můžete porovnat, že to máte správně. Na Některých karburátorech je pevně nastavená H tryska - neměnná a seřizuje se pouze L.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 5.10.2009 21:22

Zdravím Jendo, je to tak, jen trošku poopravím J.S.. Tryska H není pevně nastavená, ale pevná! ZAMA C1Q S46A je karbec s pevnou tryskou H a množství paliva při vysokých otáčkách dává její dimenze. Dalším, zaplať bůh opuštěným pokusem byl karbec na MS 170 a 180, bez seřizovacích trysek vůbec! Tam byl jen šroub množství vzduchu pro volnoběh místo kuželového mech. dorazu!

host - 224.8 (?), 5.10.2009 22:43

Podle videa to vypadá, že pila saje přímo do klikové skříně nebo je tam nějaký kanál?

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 6.10.2009 9:46

Aha, tak to je skutečně správně. Díky za video, pan mechanik používá zajímavý doraz na píst - co to je? Já mám klasiku šroubovací kužel co se dá místo svíčky.

Jinak trošku průšvih vidím s tím seřízením. Jestliže vysoké otáčky jsou pevně dané a přitom když pilu seřizuji, tak se dusí úplně stejně, jako kdyby měla příliš chudou směs, pak skutečně nevím jak to dohnat pouze seřizováním nízkých otáček a volnoběhu. Ještě mě napadlo, že by to mohlo být způsobeno mírně děravou hadičkou přívodu paliva ke karburátoru, kdyby malinko přisávala vzduch, tak by to vypadalo podobně (už se mi to stalo). Ještě někoho něco napadá? Já jen abych si ušetřil sborku rozborku jen proto, abych vyčistil karburátor a zjistil, že to k ničemu nebylo (za těch pár minut co trvá video bych to asi nedal :-))

JK

host - 94.115 (?), 6.10.2009 10:07

moc Vás nepotěším (ta rozborka asi bude)

za prvé: provést tlakové zkoušky motoru (vyloučení přisávání faleš. vzduchu)

za druhé: kontrola palivových cest, a pal. filtru

za třetí:  karburátor, vyčistit v ultrazvuku a případně nové membrány

dorazová lišta se dá normálně koupit (číslo je 0000 893 5903) za cca 30kč

HH

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 9.10.2009 9:55

díky moc

JK

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika