Stihl 181 C

host - 235.12 (?) 
30.3.2009 21:22

Tak uvidíme, ještě se s ní chystám shodit na zahradě třešni a borovičku, ale jak jste psal pro nás nenáročné to stačí. Ještě se zeptám na dvě věci jako docela laik:

- je nutné při startu zabrdit řetěz jak píšou v manuálu

- když na zimu vyleju PHM z nádržky musím ji něčím čistit jak píšou také v manuálu

- když dělám posezonní údržbu, spočívá to hlavně v čem? (očistění pily, naolejování řetězu...??)

Děkuji

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 30.3.2009 21:44

A) Naopak, zabrždění řetězu při startu nedoporučuji, jen dobře pohlídat prostor lišty a řetězu!

B) Nejen z nádržky, je potřeba i nechat "vyjet" z karburátoru! Čistit nádrž můžete, stačí čistý benzín, zatřepat pilou, a vylít. Nestartovat!

C) Je to popsáno v návodu! Očistit pilu, benzín - nádrž, karburátor, případně čistič paliva, vyprat vzduchový filtr (nezapomenout řádně osušit!), řetěz je promáznut při vyjetí paliva z nádrže, NENECHAT v nádrži ekoolej! Vylít, protočit s motorákem! Můžete sundat řetězku a motorákem namáznout ložisko. Pozor na správné nasazení unašeče čerpadla! Řetěz nenechávat napnutý, malinko ho povolit. Pilu neskladujte ve vlhku, nemá to ráda!

host - 235.12 (?), 3.5.2009 18:07

Máte pravdu, jsem spokojen, nedalo mě to a po záběhu pily jsem si objednal 10m3 bukových klád a pila jede k naprosté spokojenosti, po každé vyjeté nádrži přebrousím řetěz, nechám ji vychladnout, po práci vyšistím a no problem. Nenáročným uživatelům můžu jen doporučit.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika