Stáří benzinu do pily

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?) 
12.4.2009 15:37

Vy to prostě nechcete pochopit, tak jen krátce. To, co jste popsal, že umíte a znáte je běžné, nebo si myslíte, že to je vyjímečné. Uvažujete nad tím, že stejný postup použije někdo, kdo nemá ty zkušenosti jako Vy a udělá něco jinak, nebo špatně?  Další okolnost je to, že ten, kdo poruší návod na obsluhu, tak většinou v důsledku přijde o záruku a platí. Já používám 20 let benzín v poměru s olejem 1:50 a žádný motor jsem nikdy nepoškodil, ale neskladuji benzín(resp. ano, ale ošetřený) celou zimu a používám kvalitní olej. O to mě pouze jde, aby neznalostí těchto okolností nedocházelo ke zbytečným škodám.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 45.244 (?), 12.4.2009 17:42
Já to chápu vše moc dobře i to že vůbec nejsem vyjímečný a chápu i to že jste to tak michal už před 20lety na což podle některých ještě technika nebyla stavěná a taky Vám to navyvracím i kdybych mohl, prostě to beru jako Vaší zkušenost a nevtloukám nikomu klíny do hlavy že to či ono dlouhodobě zkoušené je špatné, a ještě na závěr myslíte že je v zájmu výrobců aby Vám ten či onen stroj vydržel déle či neomezeně?Zaručeně né, a proto já dělám vše pro to aby mě mé stroje vydržely co nejdéle a zatím se mi to daří, doufám že mi tato konverzace s Vámi nepřinese smůlu a stroje se mi nezačnou sypat(asi by to dost oponentů potěšilo)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 12.4.2009 21:24

Před 20 lety se již dal sehnat olej, který se mohl mísit 1:40, vzápětí se objevily oleje na mísení 1:50. V té době se běžně používal M6A, nebo M2T, protože originální oleje se nedodávaly. Až po roce cca 1993 se to postupně stalo běžnou záležitostí, že byly dostupné oleje, které výrobci uváděli ve svých návodech. To ale nejsou 80 léta minulého století, ale období, kdy se hromadně přešlo z M6A a M2T na kvalitní a s menším podílem oleje ve směsi míchané směsi. Takže už před téměř 20 lety se dal používat olej v poměru 1:50 a dnes takový olej provozovat na poměr 1:35 a nebo dokonce 1:20, což je poměr - pro porovnání u M6A se míchalo na 1:25  - jen pro heslo, kdo maže ten jede, ale nutno dodat i pořádně smrdí a je pěkně otrávený, nejen z potečené pily od oleje, který teče výfukem. Není lepší si jednoduše pohlídat to, aby se starý benzín spotřeboval a provozovat stroj na kvalitní, čerstvý benzín resp. směs. Podle mě to úplně degraduje přednosti současných motorů, kdy se klade velký důraz na nízké emise a také co nejlepší pracovní prostředí obsluhy. 

host - 45.244 (?), 12.4.2009 22:27
Zde o žádnou degradaci nejde nevím jakou máte představu o oleji který používám a asi by jste se divil kdyby jste viděl a cítil ten děsivý kouř a to z ohromného množství cca2l, ne ne to opravdu řešíme komediální věc, já k te degradaci mohu jen říci že na rozdíl od Vás zůstávám na zemi a nepřecenuji ani nepodcenuji žádnou techniku a tím méně i ty odborníky co publikují návody na použití a servismany v záručních opravnách kde vy dokazujete že 1/50nezpůsobyla zadření motoru proti tvrzení technika o opaku nebo naopak?

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 12.4.2009 22:32

Vzpomínám si na své nadšení, když jsem začal pracovat s pilou, kterou jsem naplnil palivem v poměru 1:50 a zmizelo kolem mne kouřové modro, olej byl sice na tehdejší dobu dost mastný (finančně),ale ta práce byla hned o něčem jiném.Nadchlo mne to tak, že jsem i palivo do sekačky MF 70 používal se stejnou náplní, byl to sakra rozdíl po dvou hodinách sečení.Co pak prohlásit na stranu toho, či těch, kteří se této výhody dobrovolně vzdají a ještě si myslí jak nedělají dobře, politovat,politovat, nic lepšího mne nenapadá, poradit si se snažil Ty.

host - 97.14 (?), 12.4.2009 23:18

Krátce: tato část se přeceňuje.Děda míchal palivo 20l s olejem do pily husqvarny na celou zimu, uskladněno v plechu ve stodole(to už by jsem řešil),kde teplota je jako venku(mínusová-kondenzace).Já míchám do pily benzín 5l s olejem stihl do plastového kanystru 1:50 a dva měsíce neřeším.V návodu píšou, že jen to, co se spotřebuje, ale na stránkách stihl je napsáno, že měsíc se určitě řešit nemusí.A kdyby bylo stáří déle než tři měsíce, tak to jde nalít i do auta a nepoškodí to katalyzátor.Tolik ze stihlu.Kdo experimentuje s oleji a benzínem, ať si sáhne do svědomí.

host - 44.138 (?), 12.4.2009 23:24

Pánové, jak se tak dívám, tak se tu tento problém řeší už několik let. Zkuste si dat ten čas a přečíst si vlákno pod názvem „Olej do pily Dolmarky HQ nebo Dolmar„ a zajímavý bude pro vás až od příspěvku host - xxx.xxx.124.201 (?), 27.2.2007 13:17 směrem až dolů.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 13.4.2009 12:02

Přípravek je od věci a tehdy jsem jej uvedl, aniž jsem čekal, že to bude záchranná brzda mých oponentů, neboť tím odváděli pozornost jinam. Navíc jej nepoužívám zdaleka tak dlouho, jako směs 1:50. Vy jste se 216.69 tehdy diskuze účastnil, jaksi si Vás - 216.69 nevybavuji, resp. pod touto IP.

host - 45.244 (?), 13.4.2009 12:16
Kdybych věděl jakou lavinu způsobim u tak banální věci tak bych se do té přestřelky nikdy nepouštěl, omlouvám se všem co stryktně dodržují návody, nezamořují okolí a mají své stroje tak dlouho bez oprav jako já při takové velké frekvenci používání a pokud se zde najde nějaký majitel co si zničil nějaký motor mixem 1/35 tak at´se mi prosím ozve, rád se veřejně omluvím za lživé a nepravdivé údaje.Ještě jednou omluvu všem, kterych jsem se dotknul a neuznávají to, co samy nikdy nezkoušely.

host - 96.48 (?), 13.4.2009 12:48
Ja si myslim, ze vyrobci hlavne honi emise aby vubec mohli sve vyrobky prodavat. Proto take v navodech uvadeji maximalni pripustny pomer aby splnili emise a pritom majitele jeste neposkodili motor, bohuzel jiz nepocitaji s kolisavou kvalitou benzinu v zemich tretiho sveta. Osobne misto 1:50 micham 1:40 a svicku mam cistou. R.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika