Stáří benzinu do pily
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 126.86 (?) 21.9.2010 22:05
Pro upřesnění v této staré diskuzi. Já doporučuji 1:50, dle návodu a dle návodu spotřebovat. Dávat více oleje z důvodu delší životnosti směsi má tu nevýhodu, že to jednak výrobci nedoporučují, vzniká více splodin, ale není v době přípravy směsi jisté, zda je to vůbec třeba. Tak nastane situace, kdy je použita, ale včas spotřebována směs, kde bylo přidáno více oleje, aby se směs dlouhým skladováním neznehodnotila a projeví se pouze negativní účinky. Pokud někdo mísí velké množství do zásoby, tak je to o neznalosti, kterou ještě umocňuje větším podílem oleje ve směsi.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.244 (?), 16.4.2009 19:22
Pro pana JS, nejméně 2x jsem uváděl stroje co používám ale to je fuk, vy po mě chcete něco co nepopírám a to je ten mix 1/50 ano, nezpochybnoval jsem ho nikdy ale Vy jste mi neodpověděl co náhodile poškodí dřív motor jestli to co zastáváte Vy nebo já=poměry, a právě proto proč mám něco dokazovat co výrobce stryktně nezakazuje, nebo to zakazuje?To že si mnozí lidé těžce na tyto stroje vydělávají a chtějí si je co nejdéle zachovat v provozu přeci neznamená že dle Vás jsou zaostalý,.ono většinou to bývá tak a to málo kdo ví že mnozí prodejci a opraváři bývají mimo obor a hustí do lidí to co mají napapouškováno z brožurek, ano informativně se to dá přijmout ale praxe velí používat rozum
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 213.141 (?), 16.4.2009 19:51
Kdybych měl strach, tak přidávám více oleje do benzínu. Ohledně Vašeho dotazu, co poškodí dříve motor, jestli varianta moje - výrobce, nebo Vaše, na to je snadná odpověď. Když použijeme oba směs do stáří cca 2 měsíců, tak poměr 1:50 je ekologičtější z pohledu obsluhy, motor jede lépe, podává vyšší výkon, poměr 1:35 dejme tomu je relativní výhoda pouze při předpokladu dlouhodobého skladování namísené směsi, a i na to jsem slyšel názory, že stejně celkově směs stárne a zejména půl nádržky, nebo kanystru tomu hodně negativně pomáhá. Takže kde je ta výhoda rezervy?Když tam nedáte olej, tak jsme na tom stejně. Motor nejlépe jede s čerstvou směsí.To už tu bylo zodpovězeno někým na začátku, stojí za to se snažit spotřebovat starou trochu, která zbyla před půl rokem? Jednoznačně ne, nebo přidat do velkého množství nové směsi, kterou tím ale částečně znehodnotíme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.244 (?), 16.4.2009 20:06
Ted´jste zase jinde, delší dobu zde hovoříme o poměrech a vy do toho vsunete zase stáří, začnete odpovídat co dříve motor poškodí ale vypadne z odpovědi ekologie, výkon,skladování a stáří.O stáří tu řeč už taky byla nikdy jsem neříkal že si úmyslně doma skladuji tuny paliva ale pouze zbytek cca do 3L a nikdy jsem nikoho nenabádal aby to používal jen jsem dal svoji letitou zkušenost s použitím přezimujíciho paliva bez jakého koliv problému
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.244 (?), 16.4.2009 20:14
To je právě chyba že se do něčeho vložíte a nepřečtete si vlákno od začátku a mimo toto vlákno já čtu i ostatní vlákna jelikož technika byla mojím zaměstnáním i koničkem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.69 (?), 17.4.2009 17:07
Jedině 1:50 v profi
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.228 (?), 21.9.2010 20:50
Husqvarna před cca dvěmi lety zkrátila doporučenou dobu spotřeby benzinu ze tří měsíců na jeden. Dopourčují poměr 1:50. Sám doporučuji používat raději poměr 1:40 a doporučím po postrašení co se může stát směs spotřebovat do měsíce. Ano připouštím 1:33 je dost oleje v benzinu a k rozložení takového množství oleje je potřeba delší čas než k rozkladu oleje při poměru 1:50. Myslím ale že po půl roce řežete s poměrem funkčního ekologicky nerozloženého oleje už se dost přibližujícím doporučenému 1:50.
Tím chci říct že pravdu máte oba. Pan J.S. s 1:50 do měsíce spotřebovat i pan.212 s poměrem 1:33 na půl roku v kanystru.
Každopádně chci upozornit že případy které se nevyhýbaly ani OleoMacům (rádoby Italský John Deare nebo jak se to píše) křovinořezům s plnými nádržemi podzimní směsi- na jaře- velice rády se zadíraly, při dodržení poměru na který celou sezonu sekali.
A jelikož nevím kdy budu s pilou, s křovinořezy dělat (používáme celkem tři: Hsq 235R, 245R a Stihl 085? obsah 25ccm) používám do nich palivo Aspen 2T. Těch cca deset litrů ročně (ony to jsou spíš tři kanystry na dva roky) mě nezabije a vím že tím ničemu neuškodím. Raději dám 500,- za kanystr než baziliškovat s oleji 1:40, domíchávání s olejem, přemýšlením jak dlouho tam asi benzin je...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 126.86 (?), 21.9.2010 22:05
Pro upřesnění v této staré diskuzi. Já doporučuji 1:50, dle návodu a dle návodu spotřebovat. Dávat více oleje z důvodu delší životnosti směsi má tu nevýhodu, že to jednak výrobci nedoporučují, vzniká více splodin, ale není v době přípravy směsi jisté, zda je to vůbec třeba. Tak nastane situace, kdy je použita, ale včas spotřebována směs, kde bylo přidáno více oleje, aby se směs dlouhým skladováním neznehodnotila a projeví se pouze negativní účinky. Pokud někdo mísí velké množství do zásoby, tak je to o neznalosti, kterou ještě umocňuje větším podílem oleje ve směsi.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.246 (?), 22.9.2010 9:07
Zdravíčko pánové chci se zeptat zda funguje přilytí fuel fit do mixu olejbenzín aby se nerozložil a vydrželo to dlouhou dobu namíchané a použitelné aby nedošlo k zadření pily v návodu píšou že to vydrží až 2 roky u adityxu prej 1 rok má z vás někdo s tímto nějakou skušenost koupeno jeto ve stihlu prodejně díky za odpovědi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|