Stáří benzinu do pily

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 96.66 (?)
15.4.2009 19:36

Takovou obec neznám, asi je to malá obec, kde bydlíte a výraz nikomu nenutím opravdu dodržujete. Jelikož to p. 45.244 taháte do jiných, nesouvisejících témat, tak to vypadá, že Vás tento, výrobci pil a pod. vyřešený problém 1:50 silně deprimuje. Dejte vědět, co Vám odpoví po takové době, kdy se směs poprvé použila 1:50. Možná toto odpoví do starého Mc Cullocha to opravdu není. Toho byste zničil, tam je třeba M6A 1:20. Mimochodem, podívejte se,resp. si pozorně přečtěte, co se již v roce 1974 vědělo o M6A vs. M2T, které jsou z pohledu kvality mazání nesrovnatelné se současnými speciálními oleji do vysokootáčkových dvoutaktů a hlavně vysvětlení podílu oleje ve směsi. Podle toho to vypadá p. 45.244, že jste se zabrzdil ještě před r. 1974, tak jsem Vás přecenil...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 96.21 (?), 15.4.2009 18:14
Mel jsem motor v zarucni oprave (nastesti lozisko). I kdyz jsem benzin vylil, v servisu mi rekli, ze davam nedoporuceny olej a v pripade zadreni by zaruka neplatila. Nevim jak to poznali, ale proste poznali. Pritom byl olej kvalitativne lepsi. R.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 15.4.2009 14:22

Pravda není mezi, ten správný stav je jen jeden. Ale záleží na tom, kdo pilu obsluhuje. Když to bude majitel, kterému je návod šuma fuk, tak je pro něj normální stav, že jede na starou směs vytvořenou třeba ještě navíc ze starého benzínu. To je ovšem v rozporu s návody. Potom je třeba, aby do půl roku starého benzínu dal raději 1:40. Kdo návod respektuje, tak nemá problém s mísením 1:50. Ohledně stáří - délky skladování benzínu, není pravda, že to není přesně uvedeno, např. v návodu na pily Dolmar je uvedeno - spotřebovat do 4 týdnů(i zde je rezerva a cca 2 měsíce nejsou problém). Také je v návodech jasná informace ohledně většího množství oleje ve směsi.   

Bez názvu
Bez názvu

host - 45.244 (?), 15.4.2009 17:53

Tak se držte toho jediného správného já se držím léta toho nesprávného který nikomu nenutím a ani jsem nenutil jako vy s těmy továrnímy výpisy, mimochodem taky je mám doma 3x +2x křovinák

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 15.4.2009 18:09

To dělám bez jakýchkoliv problémů téměř 20 let, mě ty návody naopak říkají hodně, to je odraz technického pokroku.

host - 166.78 (?), 15.4.2009 19:08

Tak mi pila ležela dva roky s plnou nádrží a nebylo do čeho říznout, teraz se našlo trocha dříví cca 4m a tak jsem pilu použil a světe div se-jela jak předloni, tak jsem ještě použil dva litry stejně staré směsi a všechno zvládla bez jedinýho náznaku nevole. Je to Oleo-mac tedy John Deer a ten prý i traktory má nezničitelný.Co vy na to odpúrci 14-ti deního benzínu?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 96.66 (?), 15.4.2009 19:23
Tak, já jsem zastáncem spotřebovat namísenou směs co nejdříve, max. do 2 měsíců.

host - 45.244 (?), 15.4.2009 19:22
Vždyt´je to správné a je škoda že to stryktní dodržování návodů neni uzákoněno bylo by po bezůčelné diskusi, BURSÍKŮM děláte radost a jste pokrokový bez ohledu na tu nejmodernější techniku která pracuje léta na stejném principu a při porovnání návodů se mezi sebou ty nejmodernějšísí a nejpokrokovější pily celkem neshodují v poměrech paliva, prosím všechny majitele pil nepoužívejte starší směs než 14 dní a ne menší poměr než 1/50 nebot´nebudete znalý technického pokroku a hrozí Vám dozajista dřívější poškození motoru nežli při pokynech pokrokových návodů, děkuji a omlouvám se že jsem jen v prvopočátku vyjádřil né názor ale vice jak 30ti letou zkušenost se směsí benzínu z přezimování která se rozšířila až na věděckou obec

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 96.66 (?), 15.4.2009 19:36

Takovou obec neznám, asi je to malá obec, kde bydlíte a výraz nikomu nenutím opravdu dodržujete. Jelikož to p. 45.244 taháte do jiných, nesouvisejících témat, tak to vypadá, že Vás tento, výrobci pil a pod. vyřešený problém 1:50 silně deprimuje. Dejte vědět, co Vám odpoví po takové době, kdy se směs poprvé použila 1:50. Možná toto odpoví do starého Mc Cullocha to opravdu není. Toho byste zničil, tam je třeba M6A 1:20. Mimochodem, podívejte se,resp. si pozorně přečtěte, co se již v roce 1974 vědělo o M6A vs. M2T, které jsou z pohledu kvality mazání nesrovnatelné se současnými speciálními oleji do vysokootáčkových dvoutaktů a hlavně vysvětlení podílu oleje ve směsi. Podle toho to vypadá p. 45.244, že jste se zabrzdil ještě před r. 1974, tak jsem Vás přecenil...

host - 141.153 (?), 15.4.2009 20:48

host - 4.138 (?), 15.4.2009 21:13

Vždy jsem pečlivě dodržoval návod k pile Oleo Mac a doporučení techniků z Mountfieldu a dával jejich orig.olej Oleo Mac v poměru 1:50.A poté co se mě pila zadřela, tak se mě všemožně snažili přesvědčovat, že jsem málo mazal a nebo dal benzín zcela bez oleje! Ted' už nemám žádnou důvěru ani v jejich Mountfield ani v jejich italský orig.olej OLEO MAC! Dal jsem na radu jednoho známého opraváře a ted' dávám do scého Oleo Macu olej M6A v poměru 1:20 nebo 1:25 a pila řeže, vůbec mě nevadí že nejdu s moderní dobou a jsem někde v době Trabantů a Mc Cullochů, důležité aby mě pila slušně sloužila a nařezala hodně dřeva.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz