Spoľahlivá farmárka
|
|
|
|
|
|
|
pool44 - (10) - 140.103 (?) 3.12.2013 4:23
Neplést i-test s d-testem, i-test je placená reklama Oleo-Mac, d-test jsou nezávislé testy kde hodnotili stroje jak laici, tak profesionálové. Dolmar 420 se testu nezůčastnila, zařazeny byly pouze pily Dolmar 32 a 35 na obranu Dolmaru ale musím uvést, že pokud by do testu byly tyto pily osazeny klasickýma matkama a né bezklíčovým napínáním, skončili by mnohem lépe než na konci před Hechtem 45. V hodnocení řezu totiž předstihli i Stihl. Nepíšu zde nic co jsem si někde přečetl, ale zkušennosti z praxe, Stihl, Husqvarnu, Hitachi a Solo mám dlouhodobě vyzkoušené, každá má nějaké přednosti a nedostatky a pokud si člověk zajistí spotřebák na japonském stroji, pak se není čeho bát, některé jejich modely jsou hodně spolehlivé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.37 (?), 3.12.2013 7:30
Máte už další nick, ze kterého píšete, od začátku. Třeba to s vytlačením hechtů, gude myslíte dobře. Nevím kam zařadit někoho, kdo napsal dosud, co Vy. Do pil jste údajně investoval 200t, píšete, že máte zkušenosti a máte přitom velké mezery, spoustu informací máte opsaných a píšete, že ne. Je to Vaše věc, co tím sledujete, pouze se budeme dostávat do rozdílných názorů, jako např u 560, kterou jste viděl, jako 100%, bez závad, taky praxe, že.. Dolmar je v Makita group, tak pokud je problém s nápisem na krabici, kupte něco jiného. A na součástkách nevadí popis odkud jsou?
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.206 (?), 3.12.2013 17:50
Daník píše o tomhle testu - který s Hechtem 45 a Dolmary 32 a 35 máte na mysli Vy, Karle?
|
|
|
|
|
|
|
pool44 - (10) - 140.103 (?), 3.12.2013 18:56
Narozdíl od testů mám 2 letou zkušenost s Husqvarnou, 6 letou se Stihl, a cca 1,5 roku s Hitachi a Solem. Zadání diskuze znělo spolehlivá farmářka, proto jsem se chtěl podělit o to co se spolehlivostí nemá co dělat a co naopak šlape bez zaváhání absolutně na jedničku, bohužel je to tady samý prodejce a servisák Dolmaru a jim podobných, kteří přetáčí jakékoliv pochválení jiné značky na osobní útoky, já to nemám zapotřebí, kupte si všichni nejlepší značku na trhu Dolmara který je v prodejnosti na chvostu za takzvanýma "retro" pilama a buďte spokojení.
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.118 (?), 3.12.2013 19:17
Zadání jste si nepřečetl. Vaše závěry, které prezentujete jsou právě neopodstatněné útoky na pily, které se Vám nelíbí. V tomto tématu jste zase přešel na Shindaiwu, na tu se dotaz nevztahoval, ale dobře, rozšířila se nabídka značek. Dále jste začal o uvolňování ložisek v Al, plechy tlumičů a podobné snahy o snížení pil, nebo značek. A ze Shindaiwy děláte, to co není. Závěr od Vás vyznívá, jako od zklamaného prodejce, přitom o kupování něčeho diskuze nebyla.
|
|
|
|
|
|
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 186.98 (?), 5.12.2013 14:45
Ano, je to tento test, spletl jsem si dtest s itestem. Nicméně posuzovat pilu podle uřezaných 50 špalků je jen otázka momentálního nastavení, výkonu, řetězu ap... Co s pilou bude za 5 let častého používání už je otázka trvanlivosti, spolehlivosti a našeho zacházení s výrobkem... a to nám asi žádný test nepoví, aspoň jsem takový neviděl.
Osobně bych si případnou novou pilku vybíral takto: Určitě platí, že ověřené výrobky jsou HQ, Stihl, Dolmar, kde v podstatě nesáhnete snad vedle. A pak je třeba si pořádně rozmyslit, jestli potřebuji výkon a objem motoru kvůli (občasné) velké zátěži a nebo s tím budu šmrdlat větve na zahradě. Řada lidí se zbytečně nadře, protože si koupí zbytečně těžký poloprofi nástroj a pak s tím lezou někde po korunách stromů. Vyhnul bych se plastovým krumplům z marketů kvůli ušetřené tisícovce (draze). Dám přednost kratší liště a silnějšímu motoru. Dlouhá lišta zbytečně ubírá výkon a zatěžuje pilu, když tak jde přehodit. V garáži mám starou Partnerku s asi 60 nebo 70cm lištou a tolik let jsem ji nevytáhl, že už nepůjde ani nastartovat. Na vše mi stačí 38cm... i s metrovou lípou nebyl problém.
|
|
|
|
|
|
|
pool44 - (10) - 140.103 (?), 2.12.2013 17:51
Dolmar je v pohodě, jen se mě osobně vyhřátej výfuk nezamlouvá, když se podíváte např. na profi Husqvarny, všechno černé výfuky. Pak ten alobal na olejové nádržce, plastová přední rukojeť, plechové opěrné zuby a další detaily kde se šetřilo. Srovnávat retro s moderním Solem je třeba nefér, ale filtrace vzduchu horší, spotřeba benzínu horší, materiály horší, takže jediný přínos takzvané modernosti je spojka dovnitř, boční napínák a citlivější reakce na plyn z volnoběhu na plný výkon, ale i tady to není jednoznačné, Hitachi z 50% - 100% už jeaguje na plyn lépe. U profi pily bych retro nechtěl u hobby nebo farmy mi to nevadí a ocením spíše kvalitu. U Shindaiwy (Echo) jsou ale právě některé pily už novinky, mají předčištění vzduchu G-Force, boční napínáky, spojky dovnitř. Motoricky jsou třeba Husqvarny, Stihl špičky, ale kvalitou v hobby a farm si tím nejsem jistý od té doby co všichni odtáhli výrobu do číny. Japonci jsou poslední, kdo si výrobu drží doma. Servisně asi budou horší než evropské značky, ale pilu vám seštelují v každém servisu a hlavní je zajistit si pouze náhradní filtry a řetězky. Jinak třeba proti Solu 651C nic nemám, v hoby a farm ale dost ošizené.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.27 (?), 2.12.2013 18:03
Barva výfuku je problém, když se Vám nelíbí, mě ano, pod výfukem je aluochrana pro odraz vyšší teploty. Retro je pro mě čím dál víc Váš názor, který je propagační. Kované klikovky mají všichni dotazovaní u pil, pouze jsou rozebiratelné a pevné. Možná pochopíte, na o čem toto téma je.
|
|
|
|
|
|
|
pool44 - (10) - 140.103 (?), 2.12.2013 19:45
Vyhřátej a později rezavej vejfuk může být pro někoho vrcholem estetického blaha, stejně tak plastové madlo a další detaily jako laciné zarážecí hroty apod. kdo ale odhodí růžové brýle pochopí, že alu ochrana je tam proto, protože zbylý materiál je ochuzený, pokud mám dvojitý výfuk a pořádné karty, žádnou alu ochranu nepotřebuji. Bronzové ojnice, taky nepokládám za samozřejmost, filtrace vzduchu některým výrobcům nic neříká atd. Čím to asi bude, že se tato nejlepší značka v Dtestu umístila tak dobře od konce, už vím, nepochopili o čem to téma je. Vyzkoušel jsem a dělím se o zkušenost z praxe, jestli máte jiný názor, sem s ním.
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.70 (?), 2.12.2013 19:57
Rezavej vejfuk nemám, až se někomu poškodí, budu se moc divit, ozubená lišta je předimenzována, klikovky jsou ok, tak se vraťte ke svému nicku o Shindaiwě, kde jste diskutoval sám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|