To 179.53
Zdůvodnění a názorný příklad. Vezmeme dvě pily z dolního konce na hranici hobby a farm a sice Solo 643ip a Hitachi CS33EL a porovnáme. Výkon 2KW vs. 2,09KW, váha 4,1Kg vs. 4,0Kg při koupi obou jsem za ně dával 6600Kč vs. 6700Kč takže zatím hodně podobné, ale po bližším pohledu objevíte rozdílný filtr, kde na Solu je po každém řezání totálně zasviněný filc, hobliny lítají zespod a bezproblémů prochází i nečistoty, tak zašpiněné sání po pár řezáních nemá snad ani čína u japonce sundám filtr a v sání absolutně nic i filtr se skoro nešpiní. Víčka nádržek u Sola zapuštěné, blbě se povolující a bordelem uvnitř u japonce povolím na 3/4 otáčce a bordel kvůli vystoupnutí neexistuje. Hitachi velké kovové kartry tzn. kolem nádržky oleje nemám nalepené nějaké alobaly a podobné trapasy. Výfuk u Sola z plíšku u Hitachi ze žáruvzdorného plechu co se používá u krbů, výfuk u Sola po dvou minutách řezání zrudne díky nekvalitě tak, až taví pilu. Pevnost pily opět jasně japonec a vibrace i když je Solo na pružinách o ždibíček větší, než silenbloky s konstrukcí hodně podobnou Husqvarně. Dekompres, možnost regulace oleje, hroty u lišty z tvrdokovu vs. plechové, obyčejné šroubky vs. kvalitní imbusy, uchycení lišty do plastu kde se to ošoupe a pak protíká olej vs. dvě kovové destičky z každé strany atd. atd. Chod motoru u japonce absolutně bez výkyvů u sola to hapruje a poslední dobou lítá volnoběh nahoru dolů a musím štelovat "T" šroub. Když si vezmu, že japonec za stejnou cenu, že se kompletně vyrábí v japonsku narozdíl od čínských evropských značek, pak si myslím, že o kvalitě nemůže být pochyb. Soutěže jsou o penězích, pokud má výrobce peníze na reklamu a zaplacení a sponzoring vlastních závodníků, pak se objeví i na závodech, když ale kouknete na youtube, pak najdete i japonce na soutěžích, jen ne u nás. Pupek světa opravdu nejsme aby se kolem nás všechno točilo a slovensko už lautrem ne
Nějaká videa jsou tady a tady a takto bych u japonců mohl pokračovat směrem nahoru
přes Shindaiwu 452 stačí mrknout a porovnat detaily jako výfuk atd např. s Dolmarem 420SC a je mi vše jasné, Shindaiwu 490 která je konkurence pro Solo 651C až po Shindaiwu 600.
Co je celkem zásadní jsou cenovky a ty jsou u japonců hodně podbízivě posazené.
Něco málo z diskuzí co kolují po internetu:
1) Moc mě překvapila tato pila . Jsem profík a potřeboval jsem řetězovou pilu na na odvětvování super stroj . Lehounká malé vibrace. Příště vždy Japonce
2) Jsem nadšený - je to moje třetí pila a myslím. že jsem trefil do černého.
3) Shindaiwu jsme neznali, nakonec jsme dali na Vaší radu a jsme rádi. Manžel si nemůže pilu vynachválit.