Špatné mazání řetězu mot. pily Jonsered 2145

XNV - (4) - 16.77 (?) 
24.7.2009 23:09, zobrazeno: 7604x

Dobrý den,
ačkoli tady je o pilách napsáno spoustu, prosím o radu. Mám Jonsered 2145, zhruba asi 1,5 roku. Používal jsem tak 20 hodin provozu na jaře. Mazal jsme řetěz eko olejem, pak jsem míchal řepkový olej do friťáku půl na půl s motorovým olejem. Před zazimováním jsem nechal projet jen čistým motorovým olejem na 2 nádržky. Již od počátku jsem měl pocit, že pila špatně maže řetěz. Připalovaly se mi zuby řetězu a i lišta byla vypálená. Čistil jsem pravidelně drážku lišty, olej jsem doléval pravidelně, nicméně mám stále pocit, že to málo maže. Dal jsem nový řetěz, vyčistil jsem pilu kompletně a zase po krátkém prvozu bez nějaké velké zátěže se napálily zuby a lišta byla horká. Řetěz není úplně suchý, ale podle mě je to málo. Regulaci oleje bohužel tato pila nemá.
Jelikož je pila v záruce, tak nevím, jestli jí mám odnést do servisu nebo jestli je to nějaká prkotina, kterou si mohu odstranit sám.
Při cestě do servisu mám pocit, že mě vyženou, že bylo mazáno špatným olejem a že je vše slepeno, jak je zde uváděno v diskuzích.
Špatné mazání se mi ale zdá již od počátku. Jelikož je to ale moje první pila, tak nedokážu srovnat. Co mají ale moji známí, tak je úplně o něčem jiném. Ti mají řetěz úplně mokrý olejem, já spíš polosuchý.

Díky za tipy a radu.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 63.3 (?), 25.7.2009 0:09

To nie je prkotina. Ak je v záruke tak to smele reklamujte. A čím skôr tým lepšie.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika