Solo Twin

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?) 
19.2.2011 11:37

Jestli ještě mohu dotaz- z našeho pohledu evropana ovládla Evropa světový trh nabídkou a výrobou m. pil. Je v současné době nějaký fungující výrobce nám neznámý nebo míň známý v USA nebo v Kanadě jehož výrobky by stály za shlédnutí??   

Ještě svůj dotaz doplním o otázku jestli ten Mercury je ten Mercury který vyrábí dnes lodní motory. Děkuji za zajímavou diskuzi a pěknou sobotu.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 19.2.2011 14:07

Pokud vím, není. Někteří výrobci mají dnes své montážní závody na Amerických kontinentech, ale žádná značka proslulá v minulosti ne. Homelite patří Frantíkům a Ryobi, McCulloch a Poulan jsou parodií na bývalé výrobky a z ostatních značek (Frontier, Poulan USA), mimo jiné vyrábějících kdysi i pro Husqvarnu, Jonsered, Partner, Dolmar a další méně známé značky, tam nic není. 

Ano, Mercury Marine je onou částí spojení Disston - Mercury, kde Henry Disston a syn byl výrobce ručních pil (firmu koupil v roce 1978 Švédský Sandwik, v roce 1984 prodal dál) a Mercury Marine výrobce motorů i pro závodní auta a dodnes lodních.

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?), 19.2.2011 14:27

Nuž Radku klobouk dolů. Mmch tvoji radu s ponecháním tahové lišty u nakloněného stromu s dutinou jsem minulý týden použil a chovalo se to jak jsem jen odhadoval. Měl jsem z toho radost.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 19.2.2011 15:34

Díky za uznání J.. Ono stačí se zajímat, pátrat a setkávat se s podobně postiženým sborem lidí. Momentálně, ač mírně "rozpálen" teplotou, si hraju s další malinkou pilkou Dolmar CA. Chodí, ale nechtělo se jí mazat, prý není na řezání, ona chce jen stát na polici!? Tak jsem ji "domluvil" a už to dává jako za mlada.

Jsem rád když můžu pomoci druhým radou a zkušenostmi. Tahová lišt není můj objev, to je praxí ověřený postup a kdyby polovina těch amatérů co dnes mají své pomníčky na hřbitovech, znala alespoň základy, nemusela tak dopadnout.

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?), 19.2.2011 15:54

Já jsem zůstal pro dnešek u dřeva. Dotáhl jsem si z Plzně fajnovou prácičku, řezbovaná komoda r.v. 1880 2,4m ale bude na ní hodně práce. S pikou se jdem vyvětrat až příští tejden.

host - 209.19 (?), 19.2.2011 21:02
Ahoj! Radku, keď som bol pri vojakoch v roku 1992 mal som spolubojovníka, ktorému teta poslala dvojvalcovú pílu z usa.Údajne bola k nej najkratšia 120 cm lišta.Do dnes som nenašiel nijakého výrobcu, ktorý by mohol byť autorom tohto diela, jej holá hmotnosť bola 11 kg.Čo to mohlo byť?forester

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 19.2.2011 22:32

Ahoj forester. To mohla klidně být SOLO Twin, její hmotnost je 11,8 kg. Lištu 120 cm utáhne s přehledem. Mohla to ale být také ta, po které pátrám, "zaslechl" jsem o ní jen střípky a to ještě "ověřené, jedna pan povídala". Mohl však existovat také nějaký provinční výrobce, používající různé motory. Zatím opravdu nevím víc. 

Pardon, beru zpět, ještě jedna 2 válcová jednomužka snad byla ECHO CST 610 EVL , měla dva protilehlé horizontální válce. A snad i ECHO CS 611 T . Obě ale měly hmotnost kolem 7 kg.                        

Jinak snad i Husqvarna se pokoušela, další krátkodobý Švédský výrobce EIA, ta je na obrázku na webu CSCF, ale ani Magnus Mattison ji jako Twin nepotvrdil. Všechny dvouválce ostatní jsou dvoumužky.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 20.2.2011 19:15

Takže oslovil jsem své přátele sběratele z celého světa a ráno byl e-mail plný fotek a odkazů. ECHO CST 610 EVL, EVLP, CS 611T, případně CS 601 TVLA. První Twin cylinder šla do výroby počátkem roku 1981, výroba všech provedení Twin cylinder byla ukončena v roce 1988. V rozkresech výrobce vede pouze CST 610 EVL.

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?), 20.2.2011 19:46

Čištění žeber válců u těchto pil zabral asi hodně času, přesto váhově už na ůrovni. Předpokládám vysokou ochotu motoru jít " za plynem", vysokou spotřebu a díky mazacímu poměru směsi práce s touto pilou asi nebyly žádný Luhačovice. Zvláštní je jednoduchost AV. Klika s písty vyhlíží ovšem famózně a pila musela být dravec

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 20.2.2011 20:28

Podle toho co jsem pročetl odborné články a zkusil si SOLO, není potřeba nijak mnoho dimenzovat AV a je to logické. Dokonce koncepce ECHO se mi zdá lepší právě díky "protipohybům" pístů a tím lepšímu vyvážení vibrací. Ta hmotnost je daná téměř polovičním obsahem (61 cm3) proti SOLO Twin. Čištění obou je určitě časově náročnější, ale stav jaký je na té SOLO Twin, svědčí že asi moc potřeba není, to uvidím až dám dokupy karbec a začnu pořádně testovat.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika