Solo Twin
|
|
|
|
|
|
|
j.c. - Stříbrný Zahrádkář (142) - 186.101 (?) 19.2.2011 11:37
Jestli ještě mohu dotaz- z našeho pohledu evropana ovládla Evropa světový trh nabídkou a výrobou m. pil. Je v současné době nějaký fungující výrobce nám neznámý nebo míň známý v USA nebo v Kanadě jehož výrobky by stály za shlédnutí??
Ještě svůj dotaz doplním o otázku jestli ten Mercury je ten Mercury který vyrábí dnes lodní motory. Děkuji za zajímavou diskuzi a pěknou sobotu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 19.2.2011 14:07
Pokud vím, není. Někteří výrobci mají dnes své montážní závody na Amerických kontinentech, ale žádná značka proslulá v minulosti ne. Homelite patří Frantíkům a Ryobi, McCulloch a Poulan jsou parodií na bývalé výrobky a z ostatních značek (Frontier, Poulan USA), mimo jiné vyrábějících kdysi i pro Husqvarnu, Jonsered, Partner, Dolmar a další méně známé značky, tam nic není.
Ano, Mercury Marine je onou částí spojení Disston - Mercury, kde Henry Disston a syn byl výrobce ručních pil (firmu koupil v roce 1978 Švédský Sandwik, v roce 1984 prodal dál) a Mercury Marine výrobce motorů i pro závodní auta a dodnes lodních.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 19.2.2011 15:34
Díky za uznání J.. Ono stačí se zajímat, pátrat a setkávat se s podobně postiženým sborem lidí. Momentálně, ač mírně "rozpálen" teplotou, si hraju s další malinkou pilkou Dolmar CA. Chodí, ale nechtělo se jí mazat, prý není na řezání, ona chce jen stát na polici!? Tak jsem ji "domluvil" a už to dává jako za mlada.
Jsem rád když můžu pomoci druhým radou a zkušenostmi. Tahová lišt není můj objev, to je praxí ověřený postup a kdyby polovina těch amatérů co dnes mají své pomníčky na hřbitovech, znala alespoň základy, nemusela tak dopadnout.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.19 (?), 19.2.2011 21:02
Ahoj! Radku, keď som bol pri vojakoch v roku 1992 mal som spolubojovníka, ktorému teta poslala dvojvalcovú pílu z usa.Údajne bola k nej najkratšia 120 cm lišta.Do dnes som nenašiel nijakého výrobcu, ktorý by mohol byť autorom tohto diela, jej holá hmotnosť bola 11 kg.Čo to mohlo byť?forester
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 19.2.2011 22:32
Ahoj forester. To mohla klidně být SOLO Twin, její hmotnost je 11,8 kg. Lištu 120 cm utáhne s přehledem. Mohla to ale být také ta, po které pátrám, "zaslechl" jsem o ní jen střípky a to ještě "ověřené, jedna pan povídala". Mohl však existovat také nějaký provinční výrobce, používající různé motory. Zatím opravdu nevím víc.
Pardon, beru zpět, ještě jedna 2 válcová jednomužka snad byla ECHO CST 610 EVL , měla dva protilehlé horizontální válce. A snad i ECHO CS 611 T . Obě ale měly hmotnost kolem 7 kg.
Jinak snad i Husqvarna se pokoušela, další krátkodobý Švédský výrobce EIA, ta je na obrázku na webu CSCF, ale ani Magnus Mattison ji jako Twin nepotvrdil. Všechny dvouválce ostatní jsou dvoumužky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|