Prosím o radu - jakou hobby pilu pro manžela?

host - 219.18 (?) 
25.10.2011 16:48, zobrazeno: 49031x

...už asi měsíc vybírám motorovou pilu pro mého manžela. Když už se mi nějáká pila líbí, odpovídá cenově, najdu i pár dobrých recenzí... tak bohužel najdu i jednu nebo dvě špatné zkušenosti a je po výběru :-/

Moc bych chtěla poprosit o vaše zkušenosti, jaké pily doma máte, jak jste s nimi spokojení... nemusí to být žhavá novinka, ale především pila, která je "spolehlivá" alespoň prvních pár let a seženu na ní bez problému servis. Cena... no ideálně do 4tis., vím, že to není závratná částka, ale snad i v tomto cenovém rozpětí se najde lepší pila.

Měla by sloužit jen na sezónní práce jako řezání polen do krbu, palet, ořezávání větví...

Předem moc díky za vaše rady

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 115.106 (?), 25.10.2011 17:31

Poprosil bych, jestli by jste neposlala nějakou dobrou recenzi na pilu do 4k rád si počtu

Za cenu 4500 startují ty největší aušusy u Stihl a Husqvarny, pokud hledáte pilu do 4k kupte nějakou ojetou na aukru, kde ale můžete natrefit na pilu poškozenou a bez záruky by vás potom následné opravy mohli bolet.

I tak je to ale lepší řešení, než koupit nějakou novou neznačkovou čínu, protože půjde pokud to nebude vážné opravit.

Pokud chcete koupit pilu novou a od renomovaného výrobce, pak připadají v úvahu tyto: Stihl 170D - 4179Kč, Husqvarna 236 - 4288Kč, Dolmar PS 45/35 - 4279Kč,  jinak za podobnou cenu tak nějak nic není a z těchto zmíněných je nejlepší Husqvarna i tak ale nečekejte nic úžasného Podle mě kupovat podobné pily je vyhazování peněz, ale když to lidi chtějí, ať si to užijí.

host - 180.2 (?), 25.10.2011 17:43

No tak jste si bezvadně zabrblal a poučil všechny kolem. Jednu zkušenost s pilou teda napíšu. Jsem původně vyučený lesař, takže se v těchto věcech trošku vyznám. Na to, co ta paní potřebuje bude v naprosté pohodě stačit to, co pomlouváte. Ostatně, sám jednu takovou mám a kromě oleje a benzínu s olejem nepotřebovala zatím nic. Před tím jsem měl profi pilu, ale byla mně ukradena. No a dnes vlastním Čínu i s kufrem a pohodička. Užívám si ji skutečně pokaždé, když s ní pracuji. Naposledy včera. Stanislaw

host - 219.18 (?), 25.10.2011 18:00

a jakou pilu prosím máte? Třeba budu mít štěstí jako jste měl při koupi vy ;-)

host - 180.2 (?), 25.10.2011 20:36

Dobrý den. Vlastním Hecht 945 i s futrálem. Všechno v pohodě. Když si tady zadáte ten název, tak si můžete přečíst hodně o této pile. Ať se daří přeje Stanislaw.

host - 219.18 (?), 25.10.2011 17:58

asi jsem čekala nějakou takovou reakci, že za málo peněz nemůžu čekat hodně muziky, bohužel po dobu mé mateřské u nás peníze spíše nejsou než jsou a něčím topit musíme, takže do toho půjdu i s rizikem, že to nebude žádná super kvalita... Věřte mi, že kdybych ty peníze měla, koupila bych profi pilu, bohužel... nemám...proto ten dotaz na zkušenosti s těmito pilami, abych alespoň zvolila to nejlepší z nejhoršího!

Děkuji za výčet typů, které by přicházeli v úvahu, kouknu na to ;-)

host - 30.205 (?), 25.10.2011 18:43
Kupte Dolmar PS 45/35 a nic nepokazíte, na hobby použití bude super.

host - 210.251 (?), 26.10.2011 14:12

Takhle za levno jsem taky pro Dolmar 45. Pak bych dal výrazně lepší Stihl 211 a ještě lepší Dolmar 420SC, ty jsou ale už za víc peněz..

host - 102.4 (?), 25.10.2011 19:26

kupte Stihl MS180 a mate po starosti a nie tie ciny ved zatial odtial nic dobreho neprislo a uz vobec nie pily a tym Stihlom nemate co pokazit a je to kvalita a odporcovia co budu reagovat niesom ziadny predajca Stihl ale mam Husqvarnu ale tym Stihlom nemate co pokazit

1b - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 42.154 (?), 25.10.2011 19:58

Ps-45 používám i v lese a běhá slušně, takže můžu doporučit.

Jinak další pižlátka kolem 4000, to je spíš na trápení a ne na pořádný řezání 

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika