Sice už je to asi pozdě, ale stejně budu reagovat. I když to asi pár lidí rozčílí, mě přijde zbytečné na popsanou práci kupovat drahou pilu značek stihl, husqvarna a podobně. Já měl po dědovi více jak 20 let starou pilu McCulloch, která dodnes funguje. Sám jsem si ale koupil novou stejné značky McCulloch i když teď se už jmenuje Partner. Pila tip 4-20 XT, stojí něco málo přes 3tisíce a slouží dobře. Mám jí pomalu dva roky, použil jsem jí i na pokácení dvou vzrostlých jabloní, ale hlavně jí mám na krácení polen, prořezávání silnějších větví a podobně, na zahradě a v menším sadu který máme u domu. S pilou se pracuje velmi příjemně, má antivibrační systém uchycení madla a startuje na poprvé. Je i dostatečně výkoná, pokud samozřejmě nechcete kácet stromy ve velkém. Servisní střediska jsou po celé republice, takže ani se servisem by neměl být problém. Navíc je vyrobená v rámci koncernu husqvarna a údajně má i schodné motorové díly, to ale netuším, či není jen prodejní trik :-) Každopádně na pile nápis husqvarna je, ale také made in china a made in usa, takže je to očividně světoběžník :-) Tchán má 10 let starou Stihlku, kterou používá jako cestář pro kácení a prořezi stromů u silnic. Při práci na domě jsem za ním nijak nezaostával a dokonce, samozřejmě je ta pila novější, ale co do vibrací při řezání se starší stihlka nemohla rovnat, takže na malé práce na zahradě raději moderní pilu levnější značky (ne noname na aukru...) než starou pilu známe značky. Honza