Prosím o radu - jakou hobby pilu pro manžela?

Pavel Drvoštěp - (33) - 156.239 (?) 
29.10.2011 1:16

Pokud někde seženete ty dvatisícečtyřista co vám chybí na Stihl 211

a rozhodne selský rozum před prvotním ušetřením, které se vám vrátí časem jako bumerang, měla by jste nákup provést do konce tzn. 30. listopadu, to končí akce stihlu na slevu vybraných 10ti modelů a 211 bude zase zpátky o 1200Kč dražší. Pro Stihl 170D platí to samé jen je jiná sleva, 800Kč.

Husqvarna má momentálně taky akci na probíraný model 236, takže platí to co pro stihl a nákup nenechávat na prosinec

Všechny detaily i s možností financování na "splátky" najdete na stránkách výrobců.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 107.237 (?), 29.10.2011 21:29

= po 30. listopadu připlácet na Dolmar 350. Spěchat s kupováním není třeba ;-)  Gl.

host - 46.15 (?), 21.12.2011 16:35

Dobrý den, asi trochu rozdivočím odborníky, ale asi Vám rozumím. Letos na jaře jsem byl dotlačen okolnostmi ke koupi mot. pily, dal jsem na radu známého truhláře a koupil stihl 170 - lišta 30cm. Ano jsem amatér a nekácím superstromy, ale čistím les po prořezávce mám za sebou cca 5m3 tvrdiny a jediné, co řeším je olej, benzín a ostření řetězu. Z pily nejde pro amatéra taková hrůza jako z 0,5m lišty a hlavně je lehká. Pokud jsem někoho naštval, tož co už.

host - 144.83 (?), 1.3.2012 20:21

Já bych doporučil husqvarnu 236 Na firmě jednu máme.Občas si ji pučuju domu aby s ní řezel syn protože 55 a 576 jsou na něj těžké a o 395 už ani nemluvně.No ale zpět k tématu měl jsem tu 236 doma a přišel známej jestli mu něco nepořežu s pilou tak sem řek že jo a ža se stavim.Když jsem přijel ukázal mi jasan kterej měl přes metr na pařezu a chtěl ho pokácet.A s tou 236 uplně v pohodě i sem mu tu nařezal na metry.Je to pila lehká a kompaktní.Záleží jak často to budete používat na těžbu by asi moc dobrá nebyla(netvrdím že by to nešlo, ale má malý obsah a ten dení nápor by asi moc dlouho nevydržela). Jestli to ale chcete na nějaký občasný použití tak super volba ja dělám lesníka 15 let tak vim o čem mluvim. S těma pilama od stihlu ja osobně nemam skušenosti, ale slišel sem že sou taky super.Od doby co dělám s pilou sme měli vždycky husqvarny. Já pamatuju ještě 180 a 162 to byly pily nebo později 266 taky super. Kdo není finančně omezen tak bych doporučil od Husqvarny domu 55 je prověřena časem a kdo o tom truchu ví tak taky ví že je to předělaný ze 162 což baly profi pila s velkým výkonem a dá se použít i profesionálně.Já teda osobně bych si v této situaci kupil tu 236 a jak psal nějakej radil že se od ní nedá nic očekávat a že tu sou jen vyhozené peníze tak ať si ty žvásty plácá ale nějakejm vrabcům na střeše.To je můj názor s pozdravem V.A.

host - 144.83 (?), 1.3.2012 20:56

Jo a ještě k těm skušenostem. Když jsem byl v jizerkách na kalamitě byli tam dřevorubci co měli profi stilky my tam měly husqvarny 55 to je poloprofi a šlo nám to rychleji.No ono to neni jenom v pile ale i v tom dřevorubci.Když budete mít profi pilu s tupim řetězem lehko bude řezet hoby pila s řetězem ostrim lépe to je prostě fakt.Já bych řek že ta stihl 211 nebude lepší jak 236 Hq kort když má menší výkon budou tak nastejno.A slyšel jsem od kolygy že ty stilky nejdou tak do otáček jak Hq já to nevim jistě ale podle videí bych s nim souhlasil to už se dá na zvuku poznat.A kdo píše že musí s Hq každý měsíc do servisu tak my věřte by musel z každou značkou.Já dělám s Hq pořád a problémy nejsou akorát si dám vždycky mazání naplno olejem nešetřim a pila vydrží 40 let bez opravy akorát svíčku.ličtu, řetěz a podobné spotřební věci se měnit prostě musi ale motor při správné údržbě v Hq vydrží fakt dlouho.Severu zdar V.A.

host - 65.203 (?), 3.3.2012 10:19

Sice už je to asi pozdě, ale stejně budu reagovat. I když to asi pár lidí rozčílí, mě přijde zbytečné na popsanou práci kupovat drahou pilu značek stihl, husqvarna a podobně. Já měl po dědovi více jak 20 let starou pilu McCulloch, která dodnes funguje. Sám jsem si ale koupil novou stejné značky McCulloch i když teď se už jmenuje Partner. Pila tip 4-20 XT, stojí něco málo přes 3tisíce a slouží dobře. Mám jí pomalu dva roky, použil jsem jí i na pokácení dvou vzrostlých jabloní, ale hlavně jí mám na krácení polen, prořezávání silnějších větví a podobně, na zahradě a v menším sadu který máme u domu. S pilou se pracuje velmi příjemně, má antivibrační systém uchycení madla a startuje na poprvé. Je i dostatečně výkoná, pokud samozřejmě nechcete kácet stromy ve velkém. Servisní střediska jsou po celé republice, takže ani se servisem by neměl být problém. Navíc je vyrobená v rámci koncernu husqvarna a údajně má i schodné motorové díly, to ale netuším, či není jen prodejní trik :-) Každopádně na pile nápis husqvarna je, ale také made in china a made in usa, takže je to očividně světoběžník :-) Tchán má 10 let starou Stihlku, kterou používá jako cestář pro kácení a prořezi stromů u silnic. Při práci na domě jsem za ním nijak nezaostával a dokonce, samozřejmě je ta pila novější, ale co do vibrací při řezání se starší stihlka nemohla rovnat, takže na malé práce na zahradě raději moderní pilu levnější značky (ne noname na aukru...)  než starou pilu známe značky. Honza

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika