Prosím o radu - jakou hobby pilu pro manžela?

host - 115.106 (?) 
26.10.2011 0:43

Jo ještě k té Stihlce 181 jak jí tady někdo chválil, štefty od lišty zalité do plastu se co chvíli vytrhávají s tím se Stihl taky 2x nevytáhl.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 37.170 (?), 29.10.2011 23:45
ja to robim tiež asi tak dlho už som videl kade čo aj prepilene karburatori ked to nejde štelovat ale hlavne je dobry benzin a dobry oleja hlavne STARAT sa o pilu v navodoch je to všetko popisane a kdo ju čisti po praci?a benzin tiež na niektorej pumpe kupite na prd a bandasky su čiste? len sa to tam leje a leje n kto to nečisti ja vždy akatnikovy vysvetlim čo snoua viem že pride iabked je velky problemmam zakaznika desat rokov a ma homelitku 3314a robi snou preriezky a druhy zakaznik čo sa živy pilenima ma HQ profi tak chodi každy mesiac do servisutak to neni len v pilacha vlastne zasahy do karburatorov n eučeny majster hotovy kat pozrite na rakušanov radšej kupy novy stroj ako by mal ist do servisu tak domaci pilčici pekne kupit kompresor a raz za mesiac podla toho ako pilite vyfukat! pila sa vam za to odvdači a nepožičiavajte si benzin z olejom neviete aku starinu vam požičaju

host - 177.98 (?), 26.10.2011 15:26

můj názor:

husqvarna je podle mě moc slabá... řekl bych až vyhozené peníze... platíte za značku. kamarád má 236 a hned týden po tom co si ji koupil ji chtěl prodat.

já jsem měl husqvarnu 240e a to už bylo o něco málo lepší... na prořezávky ve smrčině ok... na špalkování tvrdého dřeva nevhodná. a stála 6tis.

jestli jste na mateřský a uvažujete o 236ce, tak mu radši kupte na aukru homelite za 2tis... udělá uplně stejnou službu... kamarád ji má už asi 3 roky a slouží mu fakt dobře... na to že spolu chodíme dělat prořezávky a občas jsme káceli i silnější stromy tak mu jela stejně jak mě ta 240e... akorát že já byl asi po 2 měsících s huskou v servisu a on je pořád bez problémů...

než skončíte mateřskou tak mu vydrží a potom si třeba koupí něco lepšího...

já mám ted dolmar profi pilu a jsem moc spokojenej... ale jak je na tom zmíněná pila dolmar za 4tis to opravdu nevím...

přeji Vám pěkný den a dobrou volbu...

jaroslav houha - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 133.190 (?), 26.10.2011 16:07

milá paní, možná si budete mysle, že se mi to říká...,ale být Vámi bych ty cca 2300 za Stihl MS211 zkusil přidat a pořídil tuto pilku.Já ji mám už třetím rokem jako takový doplněk k mým dvěma profi pilám 59 a 76 ccm a smekám před ní, co dokáže bez nějakého náznaku zadýchávání, přehřívání,atd. A z hlediska uživatelského komfortu je na tom o 100% lépe, než pily od Husqvarny ve stejné ale i vyšší třídě. Toť názor mne, jako bývalého velkého fandy švédských značek. Jo abych nezapomněl, např.Dolmar PS350 by taky byla dobrá volba.

Pavel Drvoštěp - (33) - 156.239 (?), 26.10.2011 16:19

Husqvarna je slabá, protože je to nejlacinější pila od HQ, je to pilka na zahradu, né na dřevo z lesa.

Pokud chcete něco na dřevo z lesa, už to tady bylo probíráno několikrát, pila by měla mít kolem 2KW výkonu.

Než Homelite, to už raději ten Hecht.

Pokud chcete udělat manželovi radost, dejte mu ty 4k ať se poměje v hospodě 

Jinak se může stát, že to nebude radost, ale konsternování

Být váma, poradil bych se s ním a případně dal peníze dohromady a koupil něco rozumného, např. tu Stihl 211, když nic, aspoň si vybere blbou pilu on a vy nebudete za toho, kdo koupil krám do baráku.

Ještě dotaz na Jaroslava H. které pilky z vysší třídy od HQ máte konkrétně na mysli ??? Ač s vámi ve výběru souhlasím, s tou vysší třídou už si tak jistý nejsem. Jestli vy nás Jaroslave nehoupete

host - 219.18 (?), 26.10.2011 17:28

Chlapy, chlapy... vy mi dáváte :-D

Tak od včerejška už jsem byla rozhodlá asi tak třikrát a pokaždé pro jinou pilu :-D

Ještě jednou upřesním, že vybírám pilu, která by jednou za rok zvládla pořezat 10 kubíků dřeva a topení v krbu... nebudeme s ní jezdit do lesa, jen občas proříznout nějakou větem a zahradě (stromů tu máme asi 7) a především pak pořezat palety a třeba 5 kubíků tvrdšího palivového dříví o průměru max 30cm... víc od ní nečekáme.

...a což o to, on by ty 4 tis. v hospodě propil... a rád :-D ale půlitrama si nezatopíme :-D

a ještě prosím o vysvětlení... partner patří pod husqvarnu? Co třeba Partner 842?

host - 204.39 (?), 28.10.2011 0:06

Podľa Vášho zadania - raz za rok chcete porezat 10 m3 dreva. Takéto množstvo je dodávka jednej V3S vozidla. S dobrou pílou sa to poreže raz - dva, teda 2-3 hodiny v pohode. Samozrejme, keď sa jedná o metrové kusy dreva, pílenie takého množstva je obtiažne s reťazovou pílou, lebo je potrebné riadne zabezpečiť protiváhu, príliš malé kúsky. Ja osobne som mal od roku 2005 tzv. hobby pílu od Güde typ 400 B, 45 cm3, lišta 40 cm. Vtedajšia cena 8000 Sk, spolu v akcii so zariadením na ostrenie reťaze - motorček s brúskou a uchytením reťaze do uhla. Za dva dni v lese som narezal 30 m3 dreva - konáre po ťažbe. Táto píla totiž nie je na ťažbu stojatých veľkých kusov stromov. Cenu som mal okamžite späť, keď lístok za ťažbu zo štátnych lesov som mal za 1350 Sk, dovoz 600 Sk - 2 x Tatra 138. Celkovo 8000 + 1350 +600 Sk = 9950 Sk. Bežná dodávka 30 m3 dreva s dovozom v roku 2005 by bola 27 000 Sk, úspora teda 17 050 Sk. Teraz v roku 2011 už by to bolo všetko v eurách. Dlhé tenké konáre 4m-ové som nakladal medzi drevené stĺpy a porezal na 1 - 1,2 m. Táto píla však nie je vhodná na žiadnu ťažbu, ani na rezanie hrubšieho dreva, ako priemer 20 cm. V tomto roku - 2011 v máji - květen som si objednal 6 m-ové kusy dreva z miestnej píly, priemer od 30 cm do 70 cm. Tak túto prácu s takouto pílo vôbec nebolo možné zvládnuť. Zaobsataral som si pílu Stihl MS 310, 59 cm3, lišta 1 x 40 cm a 1 x 50 cm aj s reťazmi. 6 m-ové kusy som rezal na mieru po 47 cm do kotla Viadrus 6 článkov -presne sa zmestí s malou medzerou. Táto píla mala na jar cenu 540 euro + lišta 50 cm s reťazou cca ďalších 60 euro. Vôbec neľutujem túto kúpu. Práca s takouto pílou je neporovnateľne iná, ako s čínskymi pílami typu Güde, Hecht, MTD, Kraftwelle, prípadne ostatné - na mene už ani nezálezží, nedá sa to ani zapamätať. V servise motor. píl, kde som si zaobstaral svoju Stihl sa vyjadrili tak, že čísnke píly nemajú dobre stavený motor a kľukový hriadeľ, nevydá zo seba potrebnú silu, a ani nemôže, keď sú len do 52 cm3. Veľmi výrazný rozdiel som si všmol v reťazoch. Číske píly majú malé reťazhové hlavy. Takéto reťaze sú vhodné skôr pre tesárov, na odrezanie koncov latiek, dosiek, hranolov. Neporovnateľne viackrát treba ostriť reťaze čísnkých píl, ako zančkových. Píla Stihl bola zvolená z dôvodu najlepšej a najdlhšej dostupnosti náhradných dielov, aj po zastavení výroby daného typu. Ja osobne by som odporúčal značkovú pílu aspoň 60 cm3-ovým motorom, aj keď je troj-štvronásobná cena, ako cena čísnkej píly, prípadne značkovú použitú, ak tie finančné možnosti sú obmedzené. Každopádne pred kúpou si vyhľadajte najbližší servis znakčových píl a dajte si poradiť, ktoré typy odporúčajú v prípade použitej píly. Pred kúpou si dajte riadne ukázať štartovanie, alebo to dajte vysvetliť v servise, ak manžel ešte nemal skúsensti. Zlé štartovanie môže pokaziť motor píly. Úplne inak štartujú rôzne typy píl. Veľa čínskych má štartovacie mechanizmy pripravené, ako Husqarna, Stihl sa však štartuje úplne inak.

host - 92.11 (?), 31.10.2011 22:26

Jedna z možných ponúk:

Fuxtec 6150  - 61,5 cm3 - nový typ čínskych píl.

Na internete to veľmi chvália. Skúsenosti zatiaľ nie sú. Na obrázku a videu vyzerá presne, ako Güde. Píše sa, že je to z Nemecka, ale určite čínksky výrobok.

Uvádzajú aj silnejšiu verziu CS 4.1 za 299 euro.

Celkovo je možné povedať, že v uvedenej cenovej kategórii 4 000 Kč nie je možné dobre ponuknúť. Je to zaujímavá téma všeobence pre každého, nie len pre zdadávateľa.

jaroslav houha - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 133.190 (?), 26.10.2011 17:36

Pro Pavla: Mám osobní zkušenosti s H353 a 357 (i 372 a 575) ale ty první dvě jmenované mají z mého pohledu značné nedostatky z hlediska uživatelského pohodlí oproti Stihlu. A farmářky na tom nebudou o moc lépe.

host - 115.106 (?), 26.10.2011 18:30

Pro Jaroslava: Mohl by jste mi tedy ty nedostatky oproti Stihl 211 v porovnání třeba s takovou HQ 445???

Rád se poučím, včem je uživatelsky horší (vynechte zátky nádržek).

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika