Prosim o pomoc pri vybere mot. pily
|
|
|
|
|
|
|
Baca - Stříbrný Zahrádkář (106) - 181.56 (?) 16.11.2013 20:31
Diky za odpoved. Uz som v amnuelovi nasiel pomery na zabeh. Odporucaju tam na prvych 5 nadrzi pomer 1:25 a potom pomer 1:50. No, skusim to takto snad sa po tak rapidnej smene obsahu oleja nic nedoserie :)
Na nahradne diely mam odkaz priamo na nemeckeho "vyrobcu" a na este jedneho dodavatela z nemecka. Ale vyzera to tak, ze ak uz teraz nie, tak onedlho diely na K400B dojdu. Ako poznam tento system vyroby uz sa asi davno nevyrabaju. A to je dost skoda, lebo Prave tato Gude K400B ak si ju clovek po kupe podotahoval mohla byt slusna pila za velmi slusnu cenu na domace pouzitie. :-(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.206 (?), 16.11.2013 21:46
Mrkněte se na Gude a pak sem. Kromě barvy a značky, je Vám povědomá? Aby ne, mrkněte pak na nápis na válci Gude a na odkazované stránce nahoru - vidíte Topsun? Ty díly z Německa k Vám doputují nejdříve z Číny a jsou to nejpravděpodobněji tytéž, z jakých se skládají pily jako Hecht, Sharks, McDillen, Texas atd.
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.38 (?), 16.11.2013 23:02
Osobně bych se vůbec tím pokusem o pilu od Gude nezdržoval a odnesl jej do kovošrotu (nějaká ta kačka za hliník) a do smrti pokoj.Raději nějakou starší (značkovou pilu),z druhé ruky, nežli se (hrabat) v něčem co nemá budoucnost.
Dobře to tu popsal Radek.B.,u kterého se v dílně válí takovýchto zázraků hromada, ti co si u něho koupili kvalitní pilu, ani tyto (vraky) neberou, aby jim zbytečně doma nepřekážely.
Dejte své nové Solovce to co potřebuje a jinou pilu do rezervy nebudete potřebovat, tolik má rada.
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 17.11.2013 3:16
1:25 je nesmysl, bohatě stačí 1:40, ani do číny bych nelil 1:25. Více oleje není na škodu, ale čeho je moc, toho je příliž při takovém množství to musí čudit a karbonovat jako blázen.
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.206 (?), 17.11.2013 13:00
I když si osobně taky myslím, že Solo tam má ten poměr 1:25 jen pro jistotu, dodržel bych ho, ačkoliv se mi taky zdá až příliš velkorysý. Ale z pěti nádržek a za použití kvalitního oleje se snad píst a válec nezanesou karbonem.
Jak dopadla Bačova "číňanka", mazaná byť kvalitním Divinolem v poměru 1:40 (asi i v záběhu?), to si můžete prohlédnout tady, takže u číňanek zas ten poměr 1:25 není až tak od věci. Zhongjian holt nejsou Závody přesného strojírenství, no .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 18.11.2013 0:40
Důvod je ten, že pak nemusí uznat reklamaci z důvodu menšího poměru oleje, čehož bych se ale neobával protože mi nikdo nedokáže, že to není 6tá nádržka. Kamarád nejen že servisuje Solo, ale všechny pily navíc vlastním 3 pily od Sola nelil jsem do nich tento poměr a fungují všechny absolutně bez problémů. Diskuze o zajíždění už tu byla, stačí rozumně přimazat 1:40 maximálně 1:35 (už to je extrém) první nádržku - dvě podle zvuku z výfuku poznáte, že si píst sedl, usazenější projev = přechod na 1:45 po 10 - 15 (podle obsahu) nádržkách je pila zajetá = přechod 1:50, ale hlavně pilu šetřit a nepřetěžovat ji hned z kraje, tzn. občas ji nechat vydechnout, dlouhodobě nevytáčet do maximálních otáček (držet ji naprázdno minutu vytočenou) atd. Dejte do pily třeba 1:1, jen mi nikdo nevymluví vlastní zkušennost o tomto přestřeleném nesmyslu, já bych to do pily nedal, při řezání potřebuju dýchat a katalyzátor, který má vydržet 50 hodin tímto odrovnáte po páté nádržce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 19.11.2013 2:25
Možná slyším i to co tam není, ale když si domů koupím reprosoustavu poznám rozdíl přednesu při nových a už rozehraných. U pily slyším podobnou odlišnost zvuk ve výfuku rezonuje o čisté plechy a po začouzený vnitřku výfuku zplodinama už to tolik nerezonuje a má to v maximálce mírně jiný né tak plechový zvuk. Laik toto může poznat špíše než profík, nenosí sluchátka. Nastartujte si někdy fungl novou pilu a pilu zajetou a poslouchete rozdíl v maximálních otáčkách.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|