Prosim o pomoc pri vybere mot. pily

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?)
24.6.2010 21:17

Obecně jsem rád, že jste to sem napsal, neboť jsem to nechtěl být já, kdo nějak snižuje takové výrobky. Je to přesně tak. Tyto pily jsou staré modely renomovaných značek, ale ještě očesané o kvalitní - drahé - díly a upravené pro spotřebitelský trh. Tedy cena je taková, že úvaha o větší opravě je rychle skončena po zjištění ceny práce a dílů vs nová pila. Přeji Vám spokojenost, ale osobně bych si takový přístroj nekoupil z několika důvodů. Je to jednak z důvodu vědomí, že kupuji techniku starou cca 15-20 let, dále je to o menší důvěře v bezpečnost takového výrobku, přece jen zdraví je pro mě na prvním místě z pohledu 100% jistoty  práce s  technikou, kterou používám, díky technickému stáří mají tyto pily velkou spotřebu a rozdíl v tom, co produkují je pro mě znatelný a nepřijatelný na pravidelné používání, výkon těchto pil je podprůměrmý, zejména při větší zátěži a vyšších okolních teplotách se projevují příznaky přehřívání a s tím souvisí provozní problémy, vibrace jsou několikanásobně vyšší a pod. Od začátku jste se orientoval na tento sortiment a nemělo význam Vám to rozmlouvat, volba silnější pily je z pohledu výkonu předchozího uvažovaného modelu vhodnější volba, nicméně chcete řezat ovocné stromy, kde potřebujete perfektní kontrolu nad pilou, jste začátečník, tak opatrně.    

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 21.6.2010 15:02

Dodržte postup dle prodejce - servisu, aby se náhodou nestalo, že bude při reklamaci problém. Takových pil jsou kvanta, ale to pro mě nemá žádnou hodnotu.

Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 111.208 (?), 21.6.2010 19:53
Dobry napad :-) zavolam im nech sa vyjadria presne a polopate :-) Dakujem za vsetky informacie p. J.S. pomohli ste mi :-)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.79 (?), 21.6.2010 20:18
Tak ať jste spokojen :).

Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 115.102 (?), 24.6.2010 20:49
Takze dalsia sprava o GUDE. 3/4 hodinovy telefonat zo servisnym technikom GUDE Slovensko v Liptovskom Hradku. Bez akychkolvek zabran hovoril o vadach i kladoch pil Gude. Vsetko krasne vysvetlil, aj zabeh pily, mix olej benzin a nakoniec pridal radu, ze je lepsie vziat vyssi model KS400B, kedze to je licencna kopia husquarny, (typ neviem nepametam, asi spred 15tich rokov) kde cinania kupili kompletnu linku a vyrabaju tuto HUSQU pre Gude a aj pre ine znacky. Vsetky pily Gude podla technika maju CELOKOVOVE TELO motora teda aj karter. Su sem tma problemy zo svieckami pretoze tie z vyroby su vacsinou nejake tiez "licencne". Kompatibilne sviecky su ngk bpmr7a, bosch wsr6f, oregon opr15y.Gude pily, teda listy a retaze su plne kompatibilne s programom OREGON. Pre prvomajitelov je ale dobre vziat staru listu do obchodu a pre istotu ju prirovnat k oregonu. UZ ani neviem co napisat. Ak mate niekto otazky napiste ak viem odpoviem. Moja Gude KS400B mi bude hovorit "PANE" od utorka. Ak bude cas budem pisat moje skusenosti s nou a vobec skusenosti ako prvopilcika :-)) Ak sa stane, popisem aj samoamputacie a rozne upravy vzhladu mojho tela motorovou pilou :-)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 24.6.2010 21:17

Obecně jsem rád, že jste to sem napsal, neboť jsem to nechtěl být já, kdo nějak snižuje takové výrobky. Je to přesně tak. Tyto pily jsou staré modely renomovaných značek, ale ještě očesané o kvalitní - drahé - díly a upravené pro spotřebitelský trh. Tedy cena je taková, že úvaha o větší opravě je rychle skončena po zjištění ceny práce a dílů vs nová pila. Přeji Vám spokojenost, ale osobně bych si takový přístroj nekoupil z několika důvodů. Je to jednak z důvodu vědomí, že kupuji techniku starou cca 15-20 let, dále je to o menší důvěře v bezpečnost takového výrobku, přece jen zdraví je pro mě na prvním místě z pohledu 100% jistoty  práce s  technikou, kterou používám, díky technickému stáří mají tyto pily velkou spotřebu a rozdíl v tom, co produkují je pro mě znatelný a nepřijatelný na pravidelné používání, výkon těchto pil je podprůměrmý, zejména při větší zátěži a vyšších okolních teplotách se projevují příznaky přehřívání a s tím souvisí provozní problémy, vibrace jsou několikanásobně vyšší a pod. Od začátku jste se orientoval na tento sortiment a nemělo význam Vám to rozmlouvat, volba silnější pily je z pohledu výkonu předchozího uvažovaného modelu vhodnější volba, nicméně chcete řezat ovocné stromy, kde potřebujete perfektní kontrolu nad pilou, jste začátečník, tak opatrně.    

Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 116.19 (?), 25.6.2010 10:05
:-) Dakujem :-) U mna teraz rozhoduje pomer cena a vykon. A tato volba sa mi zda v tomto pomere asi najvyhodnejsia. Keby bolo keby a prachy by rastli na strome tak sa uprimne priznam, mojou volbou by bola asi znacka ZENOAH :-), alebo stihl, kedze v KE je servis a navyse moj kamarat znackove motorove pily vie rozobrat a zlozit so zaviazanymi ocami :-)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.59 (?), 25.6.2010 10:33
Takových je víc, ale mnohdy to nestačí, neboť celek je na mizerné úrovni. Ale máte vybráno, tak ať to řeže :).

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 25.6.2010 22:46

Milý Bačo, takových zákazníků bych chtěl mít také víc, jako ten technik s kterým jste hovořil. GUDE a to jakýkoliv model, je vyráběna na výrobní lince která Švédsko v životě neviděla a o Husqvarně poprvé slyšela a četla, pokud umí latinku, při nalepování "značky". Má několik desítek párů rukou a pohání ji rýže! Žádná GUDE není ani v náznaku kopií čehokoliv, je to Čínský neumělý plagiát motorové pily v různých barvách a se značkou dle přání objednavatele. Váš rozhodující ukazatel, poměr cena x výkon, vychází jen z popisu prodejců, bohužel. Na použití, které potřebujete bych ji už vůbec nedoporučil pro její hmotnost a neobratnost. Zapomeňte na pružinový AV systém, ten nikdy tyto pily neměly a mít nebudou a to jak KS 350B, tak KS 400B. Oba typy mají gumové silentbloky. Kladem je, že se do nich dnes již montují celkem zdařilé kopie Walbro karburátorů, namísto dřívějších hokus pokusů za karburátory vydávané. Pily ale mají tolik konstrukčních nedostatků, že použít je na práci na kterou jsou prodejci doporučeny, nepřežijí až na pár světlých výjimek rok života. Jen pár nejčastějších závad. Zničená kladka startování, vytržené štefty upevnění karburátoru, roztržená spojka. 

Vzhledem k Vaší potřebě přesných řezů, popřemýšlejte o pořízení pily, ne o levném pokusu o pilu, nebo zrovna o vykácení sadu. Na to bude vhodná. Lišta a řetězy se dají pořídit od Oregonu běžně, svíčky které jste popsal také, ostatní náhradní díly budete muset objednávat u dovozce. Pokud cena není úplně limitující, zvažte ještě její pořízení.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.77 (?), 26.6.2010 13:54
Není důležité, jak k napodobování dochází a které značce se více to či ono podobá. Pro majitele pily jsou důležité parametry a ty právě okopírované nejsou, protože jinak by bylo po cenových lákadlech. To už hodně lidí poznalo. Je to jako fata morgana v poušti. Očekávání spokojenosti se postupně rozplyne.

Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 96.252 (?), 26.6.2010 20:35
Ved uvidime ;-) Budem o tej pile referovat. Skusenosti, poznatky ocami neskuseneho :-)
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz