Problem Dolmar 420
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.231 (?) 28.1.2011 16:25
Jiří, protože mám Vaše příspěvky přečtené už několik let zpět, nad tímhle jsem se pozastavil i podivil, protože zde zpravidla doporučujete neco zcela jiného. Tolik příspěvků o nových technologiích a nových pilách a pak tohle . A to jsou stroje jako H55, 365 a S ms 250 a spol zastaré technologie zralé na smetiště dějin. Zapať bůh že nové modely od S tyhle potíže nemají a nedělá jim problem jet na benzin starší jak půl roku. (benzin, ne směs!) j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.231 (?), 28.1.2011 16:59
Vztah ke staršímu modelu nebo stroji zcela chápu a nemám nic proti. Zdaleka se to nemusí týkat jen pily. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
host - 135.63 (?), 29.1.2011 15:47
Dobrý den, chtěl jsem se připojit s poznatkem ohledně kvality benzínu. Mám také pilu a křovinořez, měl jsem problémy na jaře u křovinořezu se zalepeným karburátorem i když používám značkový olej a čerství benzín a po skončení sečení na podzim vždy jsem poslední nádrž vyjel dosucha. V servisu mě řekli že v naturálu 95 mají pumpy hodně nečistot a velký podíl lihu a ten se nesloučí s olejem takže motor i méně maže. Nyní tankuju naturál 98 a mám už od té doby klid. Je sice o něco málo drahší ale také kvalitnější.
|
|
|
|
|
|
|
host - 225.74 (?), 29.1.2011 9:33
Taky mám 420C (od dubna 2010) a brzo už mě taky čeká první nastartování v novém roce. Jde nějak tomu problému, který se tady řeší, nějak předejít? Naposledy jsem řezal v listopadu a pravda, nedbal jsem návodu a v pile je ještě stará směs (z listopadu). Jaký je ideální postup? Vylít nádrž a nechat vyschnout? Příjde mi ale, že i když byliju benzín z nádrže, tak v karburátoru a hadičkách směs zůstane, nebo ne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 154.183 (?), 2.2.2011 6:22
Tak pila funguje.Po prvotním štelování to dělala pořád.Pak jsme na to vlítli podruhé, pořádně vyfoukat karburátor(naštěstí nebyl potřeba ultrazvuk),nové seštelování a pila běží.A ponaučení pro příště a i další uživatelé.Vím, že se nemá nechávat stará směs(to se mi kamarád furt smál, že pořád mícham novou směs, když stará už byla starší jak 2měsíce).Ale nedošlo mi, že i po vilití z nádržky zůstane ve vedení nějaká směs a to byla zřejmě ta příčina.Takže pozor u této pily dostat i směs z karburátoru při delším odstavení.A otázka: jak dostanu směs z karburátoru?Stačí když dojde benzín namačkat primerem do karburátoru, znova nastartovat a takhle to párkrát zopáknout?To je jediné co mě napadlo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|