Problem Dolmar 420

host - 154.183 (?)
15.3.2011 6:29

Tak mě pila začla opět zlobit šla na reklamaci a byl vadnej karburátor tak ho vyměnily a pila jede bez sebemenších problémů, Nejprve pilu poslali zpět že závada nezjištěna(něvěřili, že blbne),Poslala se podruhé s tím, že jí pořádně vyzkouší na delší dobu a ejhle závada jim vyskočila po vyřezání půl nádržky a ne jen potůrování jako v prvním případě.Bez remcání vyměnili karburátor, ale museli si ho nechat poslat poněvadž v republice žádný nebyl(údajně to byla první 420 s takovou to závadou),Toť má anabáze s pilou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 182.35 (?), 6.3.2011 10:19

Jak jsem slíbil činím. Výše jsem uvedl, že mi to udělala tato pilka také. Tehdy jsem povolil L trysku a trochu "protůroval", pak dal Ltrysku do původní polohy. Nyní jsem vyřezal již od tédoby několik nádrží a bez problémů, pracuje normálně. Asi to opravdu bylo tím benzínem od Shelu.

F.O.

host - 154.183 (?), 15.3.2011 6:29

Tak mě pila začla opět zlobit šla na reklamaci a byl vadnej karburátor tak ho vyměnily a pila jede bez sebemenších problémů, Nejprve pilu poslali zpět že závada nezjištěna(něvěřili, že blbne),Poslala se podruhé s tím, že jí pořádně vyzkouší na delší dobu a ejhle závada jim vyskočila po vyřezání půl nádržky a ne jen potůrování jako v prvním případě.Bez remcání vyměnili karburátor, ale museli si ho nechat poslat poněvadž v republice žádný nebyl(údajně to byla první 420 s takovou to závadou),Toť má anabáze s pilou.

host - 94.115 (?), 15.3.2011 8:58

jenom bych chtěl upozornit, že v případě reklamace nemáte nárok na vrácení vyměněných dílů.

HH

host - 224.26 (?), 19.3.2011 15:21

Chtěl bych koupit také 420, budu řezat kolem 30 m dřeva ročně na palivo, bříza do krbu + smrk. Myslíte si, že tato pila je dostačující?. Mě se u této pily líbí to, že má klikovou skříň se slitiny hořčíku a ne z plastu, jako HQ, kterou mi nabízeli  

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 19.3.2011 17:26

Ne všechny Hq mají plastové díly na klikové skříni a nemusí to zákonitě v odpovídající zátěži vadit. Osobně značku Dolmar z tohoto důvodu uznávám, že ještě tento trend kvality drží v dnešním spotřebním světě. Pro představu loni jsem nařezal s PS 411 přes 50 metrů buku a potom další řezání při zpracování dřeva a pila to v pohodě zvládla. Při srovnání PS 420C a PS 411 je zřejmé, že se to moc nedá srovnávat, jak výkonem, tak klikovou hřídelí a jejím robustnějším uložením ve větších ložiscích, antivibračním systémem, který je při delší práci limitujícím prvkem pro obsluhu, katalyzátor hodně zlepšuje pracovní prostředí, zejména v místech, kde se nehne vzduch, boční napínání, ven otočené řetězové kolo, zapalování s omezovačem a pohyblivým bodem zážehu, velké nalévací otvory, velkoplošný filtr, snížená spotřeba paliva - to jen pro srovnání o co je PS 411 horší a přesto jsem s ní byl velmi spokojen, její velkou předností je nízká hmotnost, nízká spotřeba a kvalitní konstrukce. Potom je jasné, že s PS 420C nařežete 30 metrů s rezervou. Nepředpokládám průměry dřeva vše nad 60cm - občas nevadí. Tato pila by se měla více srovnávat s PS 460 a ne se starou pilou po opravě, ale úmyslně jsem vybral tento model, aby bylo zřejmé, kde jsou rezervy. PS 420C i PS 350C budou mít zvýšený výkon na 2,2kW a 1,7kW - viz katalog Dolmar.de

host - 102.35 (?), 13.10.2013 22:04

Dobrý večer, měl bych dotaz ohledně max. otáček pily Dolmar PS 420SC.

když přidám plný plyn, pila jako by nejede pravidelně, Pila je nová, může to být od výroby, nastavením pro záběh např.? Všiml jsem si, že i u jiných typů dolmaru to je stejné? Viz. video

Děkuji D.S.

host - 216.43 (?), 13.10.2013 22:47
Zapalování vypíná jiskru nad povolené max otáčky.

host - 102.35 (?), 14.10.2013 18:42

Aha, díky za osvětu, tak mě napadá proč tam neudělali nějaký doraz,,mechanický" aby to nemusela vypínat elektronika? Ostatní značky to nedělají, viz. video...

host - 143.40 (?), 14.8.2012 20:46

to dušení bude v karburátoru ale to cinkání může být přidřený motor

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.34 (?), 14.8.2012 21:20
Bylo to karburátorem, resp usazeninou z biosložky viz zpět. Cinkání v motoru je o tom, že motor má to hlavní za sebou. Přidřený motor většinou necinká, snad po opravě s ponecháním poškozených dílů.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz