Pily oleo-mac
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 46.53 (?), 24.1.2010 15:20, zobrazeno: 6791x
Dobrý den.Neustále zde čtu negativní přízpěvky o kvalitě pil oleo-mac.Nedá mi to a připojuji svou, naopak velmi kladnou zkušenost a to konkrétně s pilou oleo-mac-956. Tuto pilu vlastním 6.let. Je pravda, že bych ji nenazýval asi profi strojem, ale je to podle mého názoru hodně povedená a kvalitní farmářka.Také jsem ji nikdy nenechal seřídit v Mountfieldu nemám k jejich mechanikům jaksi důvěru.Ale to není o pile, ale o lidech a jejich přístupu. Po zakoupení jsem jako první věc udělal to, že jsem nechal pilu nastavit u kamaráda servisáka husqvarny, který karburátor seřídil dle sebe, dále jsem vyměnil současnou lištu za lištu husqvarna 38 cm (oregon), řetěz 1.3 pixel. A to bylo za těch 6. roků absolutně vše, co se týká servisu! Spotřeba 1 nová lišta, 3 X řetěz. Olej od začátku používám červený od stihlu. Poměr míchání 1 : 40. Nedělám si samozřejmě statistiky jako někteří zde na fóru, takže nevím kolik jsem porazil stromů a jakých průměrů kolik bylo smrků, kolik buků atd. Připadá mi že někteří lidé zde jsou až fanatičtí jak přesně ví, kolik kubíků nadělaly.Jisté je, že pila si svoje oddělala a často dostávala co proto. Ťím chci zdůraznit, že základem životnosti každého stroje je alespoň základní údržba, kvalitní palivo a olej a slušné zacházení obsluhy.U motorové pily navíc OSTRÝ A SPRÁVNĚ NABROUŠENÝ ŘETĚZ!! Bez toho nemá profi pila šanci ani proti nabroušenému hobíkovi. Tak já tímto tvrdím, že oleo-mac není vůbec špatná pilka, v tomto případě mluvím stále o typu 956. Jsem přesvědčen, že ve srovnání s jinou značkovou pilou, třeba uvedu pilu zhruba stejných parametrů H-55 nebude ztrácet body a v řezu se jí přinejmenším vyrovná. Já jsem s ní opravdu maximálně spokojený a nemám důvod značku měnit. S pozdravem Jarda.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 24.1.2010 15:55
Nic proti Vaší spokojenosti, ale proč jste na pilu dal řetěz 1,3mm... Osobně bych takový řetěz nedal ani na pilu s objemem 45ccm. Potom spotřeba 3 takových řetězů za 6 let je na pilu takové třídy nic. Z toho se dá akorát poznat, že taková pila zvládne hobby provoz. 1 řetěz 2 roky provozu. Ale zkuste s takovou pilou vyšší zátěž s řeznou soupravou, která na pile má být. A ještě postupujte dle katalogu, kde je taková pila uvedena, jako profi:
Motorová pila OM 956 - profesionální pila od renomovaného výrobce Oleo-Mac pro zpracování a těžbu velkého množství dřeva. Vynikající poměr výkonu, hmotnosti a ceny řadí tento model na špičku ve své třídě. Odstředivé předčištění vzduchu a moderní koncepce filtračního systému umožňuje prodloužení intervalu pro čištění vzduchového filtru. Vysoce účinný antivibrační systém spolu s ergonomickými tvary rukojetí pily umožňují i takto výkonný stroj snadno a pohodlně ovládat. Pila je standardně vybavena dekompresním ventilem, který při startování kontrolovaně upouští z válce část komprese a tím snižuje potřebnou sílu pro start pily až o 30%.
Tolik oficiální popis OM 956. V návodu si lze ověřit, že vibrace jsou téměř 8m/s. Tak by se dalo pokračovat, ale o to mi nejde. Vadí mi to, že si takovou pilu může koupit někdo, kdo má požadavky profi a podle toho, co jsem viděl to na profi není.
|
|
|
|
|
|
|
host - 46.53 (?), 24.1.2010 16:26
Pane J.S.Já jsem napsal, že bych pilu nenazýval profi v tom s Váma naprosto souhlasím. Užší lištu jsem tam dal proto, abych pile odlehčil a snížil řezný odpor, ale to Vám nemusím psát, to je Vám určitě jasný.Samozřejmě pila řeže dobře i s řetězem 1.5 ale je to takové vylepšeníčko pro mojí potřebu.Zdůrazňuji, že nejsem profík a chtěl jsem napsat své zkušenosti s touto pilou.Nedovolil bych si psát nějaké hodnocení, kdybych nevyzkoušel také jiné pily a opravdu se mi nezdá že by nějak výkonově 956-ku převyšovaly.Myslím pily podobného obsahu a výkonu.Ale nezlobte se na mne, mezi hoby pily bych ji neřadil, to by byla velká degradace.Pro poloprofi použití docela fajn pila.Toť jenom můj subjektivní názor. Jinak s Vašimi názory v drtivé většině souhlasím pro jejich profesonalitu a technickou vyspělost. s pozdravem Jaroslav.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 24.1.2010 15:59
Problém je v tom, že jste koupil "profesionální pilu od renomovaného výrobce Oleo-Mac pro zpracování a těžbu velkého množství dřeva" - ale zkuste jí vzít do těžby a chovat se k ní jako k profi pile od renomovaného výrobce.
Pokud by jí M. prodával jako farmu, stála by do 10k a byl by k ní kvalitní servis, bez problémů s případnou reklamací, tak by tu proti OM nikdo nebojoval. Jenže to tak není, záruka 7let je jen návnada, cena neodpovídá kvalitě, servis je až na vyjímky mizerný a reklamovat se moc nedá - pro mne je tohle dost důvodů k volbě jiné značky... Gl.
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 24.1.2010 16:01
Koukám, že jsme se celkem shodli s J.S. To jsem se s tím nemusel psát :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.111 (?), 25.1.2010 7:54
Nevím co stojí tato pila u Vás, já za ní tenkrát dal s nějakým bonusem necelých 13 000 kč. Původní řetěz a lištu jsem hned prodal kolegovi, tak jsem byl na svých. Za cenu kterou udáváte Vy, bych pilu také nekoupil, ale takto docela dobrá. Všem ostatním farmářkám rozhodně stačí! A to lepší pivko si stejně koupím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|