Pily Boomag

albi9 - (1) - 77.6 (?) 
1.9.2009 19:54, zobrazeno: 6897x

Zdravím, co říkáte na pily údajně od Německé firmy Boomag? Mají dost velký výkon i lišty, ale ta cena je hrozně nízká. Bude to sloužit aspoň dva roky? Nemáte někdo zkušenost?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 0.235 (?), 27.12.2009 18:04
zdravim mam ji mesic, koupil sem ji osobne, jednani s prodejcem slusne.nicmene rezal sem s ni asi 4x po hodine. rezani vcelku ujde ale ta spotreba je des, zere mi 3 az 4 nadrze za hodinu pri nadrzi o objemu 550ml jeto sila.navic lista 20'tka je na tuhle pilu opravdu take moc, takze koupit mensi, a kvalitnejsi retez.na to ze ma obsah 58cm3 zas mi tak silna nepripada.takze az natu spotrebu celkem spokojenos, zatim.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 27.12.2009 19:33

Prodejce uvádí 2,5 kW při obsahu 58 cm3, budiž, ale pak se výrobcům z Číny povedl husarský kousek, oni ten samý výkon uvádějí i u obsahů 52, 45 a dalších. 50 cm lišta je skutečné pádlo a běžně se používá na pilách s obsahem 70 a více kubíků. Ta spotřeba je dána jednak tou lištou a jednak seřízením motoru. To však bez dokonalé znalosti neprovádějte sami, můžete jí přivodit brzký konec! I pro zkušeného servisáka to bývá celkem boj, neboť tu jsou většinou osazeny karburátory Walbro WT, nebo jejich celkem zdařilé kopie a ty rozhodně na obsah motoru při takové délce lišty, nestačí.  Takže osadit kratší, 37 -40 cm dlouhou lištou, kvalitním řetězem a dát seřídit odborníkům. Jinak materiálově slušná, konstrukčně solidní, provedením výroby (opracováním) katastrofální, pila. S Německem má společného snad jen tolik, že se tam vykládala z lodních prostor.

host - 156.247 (?), 15.1.2010 7:24

také jsem jednu koupil, za ty peníze co by člověk nechtěl, je fakt že je to opravdu pádlo, jen mě připadá že na ten výkon a obsah je 7 400 ot/min je dost málo. Jiné pili i z menším obsahem točí v průměru 11 ooo.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika