Pila stihl 211 vs oleo mac 947

host - 209.32 (?) 
26.9.2008 13:01, zobrazeno: 7772x

Dobrý den můžete někdo poradit s výběrem mezi stihl 211 a om 947.Ročně plánuji nařezat cca 10 metrů (v lese samotěžbou),mám obavu jestli stihl 211 není výkonově slabá, a u om 947 mě nahánějí hrůzu reakce v diskuzních.Popřípadě poraďte pilu do 8000 kč. Díky Martin

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.9.2008 21:49

V tomto výběru bych volil MS211, ale vadí mi její hobby provedení a menší výkon i řetěz 3/8, který je vhodnější na slabší dřevo. Výhodou pily je konstrukční řešení otočené řetězky a to, že je to nový model. Má moderní motor a antivibrační systém. Zase nemá nastavení průtoku oleje, což odpovídá standardu výrobce v této třídě. OM 947 má výhodu vyššího výkonu, ale to srovnání je asi podle ceny, jinak bych k takové pile od Stihlu dal MS250, která je objemově podobná. V pilách považuji Stihl dle kategorie, že je o třídu i 2 výše, jak konstrukcí, tak spotřebou, technickým zpracováním a nesrovnatelnými zkušenostmi při letité výrobě těchto přístrojů. Přesto respektuji rozhodnutí každého, kdo si OM vybere, neboť to mnohdy bylo cenově velmi přijatelné řešení. Při nutnosti zpracování malého množství dřeva není pro každého únosné dát za pilu 10.000,-Kč. Problém je v tom, že se potom situace vyvine tak, že z pár metrů je několik desítek metrů a i silnější dřevo. Potom je to problém, protože se projeví každá slabší stránka pily a důsledkem je nespokojenost majitele s pilou. Proto bych nejprve doporučil si dobře rozmyslet, zda se výhledově objem zpracovávaného dřeva nějak podstatně nezmění. OM 947 i 952 jsem několikrát seřizoval a opravoval. V silnějším tvrdém dřevě cca kolem 30cm byl řetěz 0.325 pro pily problém, ztrácely otáčky a značně se zvyšovaly vibrace - pily podle mě mají slabý kroutící moment, jak ztratí otáčky výrazně se zvýší rázy od řezné soupravy. Až nastavením na max. možnou míru max. otáček se to zmírní. Další velký nedostatek je otočené řetězové kolo dovnitř - horší obsluha při výměně řetězu a samotné řetězky. Tím je také nadprůměrně široký boční kryt s brzdou řetězu(horší manipulace u kmene), která má páku s jednostranným uložením, což se nyní vyskytuje minimálně u této třídy z pohledu technického pokroku. Obsluha sytiče a vypnutí je složitější(  MS 211 jednopáčkové ovládání, taktéž napínání řetězu kvalitnější). OM 947 bych z výběru vyřadil.  

host - 209.32 (?), 3.10.2008 16:14

Díky za názor, koupil jsem ms211 a prozatím jsem spokojen.S pozdravem Martin

host - 236.243 (?), 5.10.2008 18:17

Byl jsem v podobne situaci jako laik jsem se dotazoval na pilu jakou koupit a z ruznych nazoru jsem koupil stihl 211. Zatim jsem porezal asi 15.m dreva prumer byl dokonce nekdy 35cm a pokud poslouchate pilu usima a nechate ji odpocinout cca1 min. tak je uplne v pohode.Podle nazoru cekam az se ztupi retez a co udela vybracni system pruzin na ruce.Ale zatim 110 procent spokojenost..At nam to vydrzi. zdenek

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika