Pila Stihl 056 AV super
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.137 (?), 6.9.2007 21:16, zobrazeno: 16975x
Všiml jsem si, že se zde na fóru pohybují lidé co mají velký přehled a zkušenosti s pilami. Proto prosím o radu.
Po lesácích tak 6 let používám výše zmíněnou pilku. Těžká kráva, ale mám to na palivo.
Bohužel nemohu sehnat náhradní díly, natož někoho, kdo by ji dal do pořádku. Sháním hlavně ovladač plynu /úplně se rozpadl) a pístní kroužky.
Mám jí rozebranou už půl roku na ponku a nejsem z toho. Nebyl by někde plán či rospis dílů?
Předem děkuji za radu. J.D.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 6.9.2007 21:48
Podívejte se např. sem www.fz-agritechnik.de, zde jsem viděl pístní kroužky průměr 52 mm, ale to pokud se to nepovede jinak. Já na takto staré pily ND nemám.
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.137 (?), 6.9.2007 21:58
Děkuji za ochotu. Napadá mně jestli bych svojí otázku neměl tedy směřovat jinam. Totiž má-li cenu se v tom rejpat, zaplatit výbrus, vypilovávat ovl.plynu a to s nejistým výsledkem? Byla tato pila vůbec kvalitní? Vysoká spotřeba je normální nebo to byl důsledek vyčochtanosti? Prostě "Patlal" byste se s tím, či vyměnit? Promiňte, vím že obtěžuji. J.D.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 7.9.2007 11:37
Vůbec neobtěžujete, toto je jeden z hlavních důvodů, proč ještě u mě převažuje chuť odpovídat. Můj názor je ten, že osobně bych pilu opravil když už pouze pro to, aby byla funkční (jinak to je v podstatě na nic), nebo si dokázal, že to umím. Očekávat výhledově, že se na ni budete moci spolehnout je sázka do loterie, další hledisko jsou investice, které se nemusí vrátit + čas a závěr může být stejně nespokojenost. Jen pro srovnání, je to jako opravovat např. Š 1000 MB. Poslouží, ale pro porovnání cen investovat do takového auta 10 - 15 tisíc, když samotné má cenu nižší je podle mě jednoznačně nevýhodné. Další věc je technická zastaralost, hmotnost - tato pila není pro Vás univerzální, protože v lese by Vás rychle unavila, snad jen na krácení. Raději našetřete a máte pokoj.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.150 (?), 7.9.2007 19:49
Pripájam sa ku JS. Táto píla má neuveriteľnú silu ale aj váhu,vibrácie a spotrebu. Cez to všetko je to aj kus histórie a krásnej techniky.Je to ešte stará poctivá robota. P.s. Ak sa vám ju podarí spojazdniť pozrite si pod vzduchovým filtrom ako vyzeralo miešanie zmesy keď stál benzín 1,40 Kčs. Jani
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.68 (?), 16.5.2016 9:26
Škoda, že téma už je archaického data a zřejmě se už odpověď nedozvím.Zajímá mě, co jste myslel tím podíváním se pod vzduchový filtr?
Nedávno jsem tuto pilu totiž získal a s velkým nadšením ji dal do původního stavu.Je fakt těžká a velká jako tank, ale proti Contra je to pořád bobek :o).Prostě nádherný a poctivý stroj, téměř už veterán.Síly a chuti do otáček má přebytek.Nicméně po dořezání je pod karburátorem louže benzínu.Důvod neznám, protože karburátor je komplet vyčistěn, seřízen a membrány vyměněny.Gumové těsnění pod karburátorem je taky vyměněno.A pořád uchcáva a uchcáva...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 197.97 (?), 19.12.2017 20:06
Zdravim, neporadil by nekdo kde sehnat navpilu stihl 056 av super ojnicni lozisko? Predevsim to s osazenim ma vnejsim krouzku. Dekuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 197.97 (?), 19.12.2017 20:07
Upsal jsem se, jde mi o lozisko klikoveho hridele
|
|
|