PedroKV - Stříbrný Zahrádkář (127) - 16.68 (?) 30.7.2008 14:16, zobrazeno: 8126x
Mám takový problém: měl jsem pilu ve značkovém servisu Stihl s tím, že mám pocit, že se mi dusí v řezu. Tak mi vyměnili perka na spojce a palivový filtr a řekli, že pila je i přidřená (je tak 15-20 let stará, tak má nárok, já ji mám půl roku). Před asi týdnem jsem s ní řezal pár starých trámků vejpůl na spálení-asi jen 2-3 a to jsem si ještě žádného problému nevšiml. Včera jsem vyřezával něco z prken a všiml jsem si, že mi z pily lítají mastné chuchvalce pilin. Dořezal jsem a že pilu vyčistím a div jsem se nespálil o kryt řetězky. To samé lišta s řetězem. Kouknul jsem, kolik je tam oleje, bylo ho tam sice málo, ale byl tam. Dolil jsem ho. Až pila vychladla, tak jsem ji rozebral, šel jsem až pod řetězku. Vyčistil jsem ji od nečistot a zkusil zatočit ozubeným kolem olejové pumpy. Doufal jsem, že uvidím aspoň trochu čůrek oleje z dírky a kanálku pro výstup oleje v místech připojení lišty, ale nic. Možná, že je to tak správně-olej by měl být asi vidět až při větších otáčkách-12 tis. rpm já prostě neudělám. Zkusil jsem pilu složit a natočit, jestli bude házet olej na prkno a hází. Ale zase se začala hřát a olej lítat všude kolem z krytu. Máte někdo nějaký tip, co to je a co s tím, než s tím půjdu do servisu? Olej používám nějaký M6A, ne ten ekologický.
|