Pila OleoMac GS410cx

host - 122.139 (?) 
19.10.2011 23:22, zobrazeno: 9554x

Dobrý den,

mam takový dotaz, vlastním pilu OM typ GS410CX už 2roky a jsem sní spokojený. Jen by mě zajímalo, zda by šel na pilu dát kratší řetěz s lištou pro dosažení lepšího řezání!? Provádím s pilou jednou za rok probírku pro svoje účely topení na zimu a neřežu průměry víc jak 20-25cm. Proto by mě zajímo zda by se dalo na pilu dát lišta 30-35cm? Popřípadě jestli mi poradíte přímo typ lišty a řetězu který koupit.

Předem moc děkuji Tomáš

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 112.226 (?), 20.10.2011 18:38
pokud budou pasovat mazací otvory na nové liště, tak v tom problém nebude

host - 165.2 (?), 24.10.2011 13:34

Dobrý den.

Na této pile jsem používal lištu 33 cm. od husqvarny s řetězem 1.3 pixel. Mazací otvory jsou shodné s oleo-mac 410 cx. Ale můžete použít i váš současný řetěz samozřejmě po zkrácení.

host - 122.139 (?), 25.10.2011 22:43

Děkuji za reakce. Tak po prostudování internetu jsem nakonec sehnal lištu 33cm i s řetězem. A po telefonátu s odborníkem z prodejny z Písku jsem to u nich hned objednal. Zítra by mi měl dorazit balík domů, tak jsem na to zvědav. A o víkendu už hurrá do lesa!!! Jsem zvědavý jak to bude řezat teď.

host - 165.2 (?), 26.10.2011 9:24

Zdravím.

Jestli chcete opravdu dostat z pily maximum neřeší to výměna lišty za o 5cm.kratší lištu ten rozdíl v řezu vůbec nepoznáte, zvláště když jste vyměnil 1.3 sílu vodícího článku za stejnou. Znát by to bylo, kdyby jste před výměnou používal lištu 1.5,ale tu oleo-mac u této pily nepoužívá.Takže je to o ostrém řetězu, správně zbroušené omezováky a doporučuji nechat pilu nastavit u člověka, který má zkušenosti z touto činností. Mě nastavil oleo-maca kamarád v husqvarně a pila jde, že by se roztrhla! Povídal, že byla z fabriky nastavená dost bídně docela se divil. Fakt to musel celé přenastavit a rozdíl v žezu byl znatelně lepší.Takže nechat pořádně nastavit a hlavně se v tom nevrtat!!

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika