Pila kolem domu Dolmar
|
|
|
|
host - 40.107 (?) 6.2.2014 18:04
Pro mě je rozdíl ojetá a nová. Co byste si koupil Vy to je jasné, mít v pilách 200t, tak bych věděl, že to pila nebude. Chce to už konečně natrefit na pilu, kterou něco uřežete. Tazatel chce vědět, proč ne 45 na 3 x do roka. Já na 20 x do roka 45 klidně doporučím, protože on nechce machrovat před sousedem, ale něco občas pořezat kolem domu a k tomuto účelu je lepší pila jen na to ukazování, že na ni má. 45 má 45 kubíků a s tím se dá rychle rozřezat ovocný strom, takže ani silnější dřevo nárazově není problém a v hmotnosti pily 4,8 kg nevidím důvod pro velkou námahu. Kouř je ze směsi, kde je více oleje, než 1:50.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 6.2.2014 16:03
Ale za stejnou cenu nebo i menší mám 35C tak proč kupovat ojetou nebo ležáka PS45???
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.109 (?), 6.2.2014 16:56
Doporučil jsem když použitou, tak takovou, kde je cena problém. Sám jsem koupil 350 C za výbornou cenu v perfektním stavu. Vše je o domluvě a jak se chce. O 45 ojeté zde nebylo zmíněno.
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 6.2.2014 17:39
Píšu ve větném spojení: "ojetou nebo ležáka" nevytrhávejte části. Jelikož se pila už hezkou chvíli nevyrábí, je 100% jistota, že zadavatel vlákna koupí tu a nebo tu
Proto jsem mu poradil, aby nekupoval ojetou a koupil si novou se zárukou a když novou, tak novou a ne ležáka. Já bych si vybral jinou značku a jinou pilu, za 5200Kč je ale PS35c lepší kup než PS45 tak nevím proč bych měl chodit kolem horké kaše a vychvalovat starou škaredou a přežitou pilu, když za stejný peníz je v některých věcech 35 lepší volbou, pořád tedy filtrace vzduchu na konkurenci zaostává, beznářaďový napínák řetězu je zdrojem závad (povoluje se) a je lepší ho nebrat a vzít klasické matky, mazání maže i na volnoběh ale oproti PS45 má mnohem menší vibrace, moderní boční napínák řetězu a né starý přední, jakž takž přední madlo a vzhled, je lehčí, míň žere a míň čudí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.107 (?), 6.2.2014 18:04
Pro mě je rozdíl ojetá a nová. Co byste si koupil Vy to je jasné, mít v pilách 200t, tak bych věděl, že to pila nebude. Chce to už konečně natrefit na pilu, kterou něco uřežete. Tazatel chce vědět, proč ne 45 na 3 x do roka. Já na 20 x do roka 45 klidně doporučím, protože on nechce machrovat před sousedem, ale něco občas pořezat kolem domu a k tomuto účelu je lepší pila jen na to ukazování, že na ni má. 45 má 45 kubíků a s tím se dá rychle rozřezat ovocný strom, takže ani silnější dřevo nárazově není problém a v hmotnosti pily 4,8 kg nevidím důvod pro velkou námahu. Kouř je ze směsi, kde je více oleje, než 1:50.
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 6.2.2014 18:54
To jste měl říct rovnou, že jste na tom videu co jsem postoval, sice "obdivuji" vaši techniku řezání, ale vaše dopučení kupovat za stejnou cenu horší pilu nemůžu schválit. Bydlím momentálně na vesnici, tady má pilu každej, jedna věc je machrovat před sousedem a druhá je stydět se před sousedem vůbec pilu vytáhnout. 4,8Kg je sice malá váha, ale do sadu zbytečně moc, kor když za stejnou cenu můžu koupit lehčí, v zahradě kolikrát budu chtít odřezat nějakou větev nad hlavou atd. 45ccm sice na palivové dřevo fajn, ale výkon malý 1,7KW, 45ccm běžně dělají 2,1 - 2,3KW. Další věc na kterou nikdo neupozorňuje je případný následný prodej, jakýkoli přešlap je u podobných pilek draze vykoupen, tyto pily jsou v okažiku nákupu neprodejné a pokud později PS45 budete chtít prodat za nějakou rozumnou cenu je to nereálné. Moje doporučení je PS45 nekupovat ale je to vaše volba a můžete dát na doporučení pána z videa, nebudu se zlobit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.219 (?), 6.2.2014 19:16
Vámi odkazovaná videa nesleduji. Nikdo tady nepsal, že nejsou lepší pily, ale tazatel nehledá, co hledáte Vy, chce pilu kolem domu a ptá se, zda 45 jeho požadavky splní. Už na začátku jsem zmínil 35, 350C, SC, takže informován je. A z toho důvodu bych dál přidal nějakou informaci, pokud se bude ptát on.
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.53 (?), 6.2.2014 21:32
Díky za radu. Od té 45 upouštím, podle informací zvažuji momentálně 350C. Nebo možná i 420SC, ale to už je dost peněz navíc a nevím, jestli to na šuchtání není zbytečné. Jinak na Dolmaru netrvám, sháním spolehlivou hobby pilu, Vy jste mi dobře porozuměl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.137 (?), 6.2.2014 21:54
Byl to Váš výběr, myslím si to stejné, jestli chcete použít pilu jen několikrát do roka. Musíte si ujasnit, co chcete.
|
|
|
|
|
|
|
host - 184.194 (?), 6.2.2014 19:24
Právě ten objem 45 ccm a úžasný výkon 1.7 kW je problém. V Obi v Německu jsem viděl ještě "výkonnější" verzi a ta měla celých 1.5 kW. Obvykle mají pily 45 ccm výkon 2.2 - 2.3 kW. Vibrace jak sbíječka - opět no problém. Díky skvělé konstrukci není třeba řešit servis a závady. Tahle pila je totiž jednorázovka. Při jakékoliv banální závadě jako je výměna startovacího lanka, startovací kladky nebo olejového čerpadla se musí rozebrat celá pila. Při současných cenách za práci v servisech se to absolutně nevyplatí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.186 (?), 7.2.2014 18:23
Je to složitější, ale nic neopravitelného pro zručného kutila, který si dokáže poradit s běžnými opravami kolem domu. Jinak lanko praská u kutilů tak 1 za 10 let a to ostatní je snaha pomluvit spolehlivou pilu kolem domu. Stačí si pokácet strom s touto pilou a zjistíte, že si můžete odpočinout a že neřežete celý den v kuse.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|