Děkuji všem za názory a rady. Abych to zhrnul tak pila je skutečně nová, běležela cca 1/2 hodiny na prázdno. Samozřejmě jsem šrouby utahl tak jak jsem si myslel, že je třeba aby se lišta neuvolňovala a nenapadlo mne uvažovat o omačkaní plastů. Ale vzhledem k tomu, že jsem lištu opakovaně montoval pouze cca 3-5 krát v době zkoumaní uniku oleje a pila v podstatě neřezala, řetěz je nový, olej MA6, tak si myslím že to olejovaní není způsobeno otlačením plastu (i když časem to jistě může hrozit) a je to bohužel vlastnost způsobená hlavně :
1. Nedokonalým těsněním mazacího kanálku a lišty, kdy část oleje pronika do prostoru řetězovky pod krytem. (už u 10 let staré el.pilly homelitte je pro utěsnéní kanálku použito gumové těsnění. viz fotka)
2. Stále pohaněným čerpadlem i při volnoběžných otáčkách - olej který prosakuje netěsnosti mezi kanálkem a lištou v době kdy čerpadlo čerpá a řetěz se netočí se hromadí pod krytem na přihodných místech z kterých pak vytéka i při nečinnosti pily.
3. Nemožnosti regulovat množství oleje dodavaným čerpadlem
Ostatně nadměrné mazaní pily Hitachi CS33EB se řeší i zde.
Na konec jsem pilu vrátil a mám poučení na co mám davat pozor při výběru nové.
Apropo, můžeze poradit která pila má kovovou konstrukci karteru, vypinatelné a regulovatelné čerpadlo, může být starší model, potřebuji ji k domu. Větvě, občas strom do 20cm, občas dřevo na zimu.