Pila Gude KS 400 B

host - 156.1 (?) 
22.8.2009 10:47, zobrazeno: 6153x
Dobrý den, prosím o radu. Mám motorovou pilu Gude KS 400 B. Ve vodorovné poloze pila běží cca 5 - 8 vteřin a chcípne(nejde do ní benzín) při otočení pily do vodorovné polohy se volnoběh zvýší do takové výše že se samovolně roztočí řetěz.Opětovné nastartování je možné pouze za použití sytiče. V kolmé poloze pila běží bez problémů.Moc prosím o radu co s tím. Předem děkuji.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 22.8.2009 13:35

Je to typický příznak špatného nastavení karburátoru. Ale v případě nové pily, nebo když je vše v pořádku.Co se děje je způsobeno ochuzením směsi a může to být způsobeno až v nejhorším případě netěsností gufer, nebo jen sníženým průtokem paliva - nejprve ověřit - případně vyměnit palivový filtr, případně vyčistit sítko v karburátoru. Tím se obnoví správná dodávka paliva do karburátoru a lze z toho vycházet dál. Může to být jen nečistota u sedla trysky, která ale souvisí s filtrem v nádržce a sítkem v karburátoru, nebo delším odstavením pily a sraženinou s paliva, která blokuje správný průtok. Já to nejprve v takovém případě zkusím tak, že trysku L, dle potřeby i H otevřu na třeba 3 otáčky a držím motor v chodu přes přidaný plyn, jinak by zhasl. Tím se zvětší průtok kolem sedel a vyplaví se novým palivem to, co vadilo - nečistoty a úsady.  Nechám to tak asi 10 sekund, dle stavu opakuji, nebo déle a potom zkusím cca původní nastavení. Již se mi několikrát povedlo jen tímto zásahem dát pilu do pořádku. Ale toto zabere hlavně tehdy, když je pila relativně krátkou dobu v provozu,  s velkými přestávkami a palivo je ponechané v pile. Záleží tedy na tom, co na Vaši pilu z tohoto nejvíce pasuje. 

host - 156.1 (?), 22.8.2009 14:21
Děkuji za radu, hned to půjdu vyzkoušet. Pila je skoro nová a má málo najeto (motorově) né že bych na ní někde jezdil :-). Porucha se vyskytla v průběhu řezání ale před tím byla delší dobu nepoužívaná což jste psal jako jednu z možných příčin (sraženina s paliva).
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika