Olej do benzinu pro pilu

host - 239.179 (?) 
3.12.2006 21:36
To je jednoduché, jak jsem již psal. Měl jsem křoviňák (před koupí pily) a do něho jsem dával olej Stihl. A nechtěl jsem mít dva oleje.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 99.106 (?), 4.12.2006 9:41

Když má někdo více strojů od různých výrobců navíc se sezóním použitím ,tak nebude pro každý stroj kupovat extra olej. Solidní je napsat specifikaci oleje a výběr nechat na zákazníkovi. Ve dvou taktech v zahradní technice je minimální rozdíl v konstrukci i mezi výrobci. Např Dolmar uvádí že všechny jeho stroje jsou konstruovány na poměr 1:50 a API TC3. Stejně to bude i u ostatních. Samozřejmě že větší výrobce nabídne i přebalený olej, který sám nevyrábí, proč ještě nevydělat na oleji že? Velmi dobré firmy jako Solo žádný svůj olej nemají a jezdí bez problémů na originálně balené oleje.  Stihl vyrábí i oblečení a pomůcky, myslíte že bez bundy a bot Stihl nejde řezat?  

host - 120.31 (?), 4.12.2006 11:58
Nevím jak jiné firmy ale stihl požaduje používání svého oleje jako podmínku uznání záruky .

host - 11.99 (?), 4.12.2006 19:15
To je teda pěkně ubohý přirovnání ochranné výstroje a  pomůcek k olejům. Až Vás jednou trefí třeba padajídí větev po holé hlavě zjistíte, že bez helmy se sice dá řezat, ale dost to bolí a to v tom lepším případě. O kvalitě bot nemluvě. A motokros se dá jezdit i v plavkách.

host - 230.103 (?), 4.12.2006 23:38

Inu, podmínka, kterou si výrobci pil dávají (tedy používání oleje jedné určité značky) je, mírně řečeno , dosti nestandardní. Představte si, že byste si koupili nový automobil a výrobce by jako podmínku uznání reklamace požadoval používání oleje konkrétní značky, místo jakéhokoliv adekvátního výrobku s patřičnou specifikací. Troufám si říci, že by mu to neprošlo, tak proč by to mělo být normální u motorové pily? Navíc na nějaká údajně přidávaná zázračná aditiva nevěřím, ne za tu cenu. Jelikož se příležitostně hrabu v tuningu scooterů, mám představu, co kolik stojí a co motor potřebuje. Motory u pil zas takový zázrak nejsou. IP

host - 120.31 (?), 5.12.2006 8:07
Podle mě by se se člověk měl řídít tím co je napsáno v návodu na obsluhu a nesnažit se výrobce přechytračit . tak že do stihlky olej stihl do dolmara dolmar atd. , ono při ředění 1ku 50 ten litr oleje vydrží opravdu dlouho .

host - 4.243 (?), 5.12.2006 8:44
Nepleťte sem nová auta a oleje do nich. Ty se v zámci zachování záruky mnění v autorizovaných servisech a kvalita oleje je tím pádem na nich. Každá automobilka doporučuje značku oleje Citroen Total, Renault Shell atd. Až se bude mýchat pal. směs u autorizovaných  prodejců, bude na nich jaký olej Vám do pily v záruce i mino ni dají do benzinu a pochybuju že Vás a Vaši pilu budou chtít poškodit. Nejlíp se drží záruka na zboží které se neláme. To musí uznat každý. Ze všeho nejhorší je oleje do benzínu střídat.

host - 4.243 (?), 5.12.2006 8:48
A co se týká podmínek výrobců pro používání orig. oleje je podle mého na místě. Divily by jste se, co jsou někteří  lidi schopni použít do nové pily.

host - 181.199 (?), 5.12.2006 18:03
olej stihl pre 2taktne motory -Výkonová trieda API TC.mineralni olej, a nieco ej aj tu.
http://www.stihl.cz/navi/ostatni/files/olej_stihl.pdf
staci???

host - 10.134 (?), 27.9.2013 8:34

Nešlo by to vložit tak, aby po kliknutí na obázek, se tento zvětšil, aby neználkové, takoví jako jsem já, věděli o co „chodi“.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika