host - xxx.xxx.18.174 (?), 22.3.2007 16:39 tusim, ze ten Mogul pouzivaju kolegovia (nechce sa mi ist pozriet do garaze na presne oznacenie, ale je to modry obal a je urceny pre vysokootackove motory), velmi si ho chvalia...
ja pouzivam ZATIAL HQ olej, pretoze mam pilu este v zaruke, potom prejdem na Mogul..
co sa tyka Stihl, tak s kvalitou olejov nemam skusenost, akurat mi v predajni vraveli, ze ked sa da v zaruke iny olej ako Stihl a nahodou sa zadrie motor, tak zaruka pada, lebo tam nebol odporuceny olej... v tej istej predajni mi povedali, ze Dolmar s tym olejom taky problem nerobi a ze kludne sa tam moze dat aj ine olej ako Dolmar...
co sa tyka odporucanych olejov, tak kazdy ma iny nazor... ja si myslim, ze je to len a len kseft pre firmy a samozrejme, ze budu odporucat vlastne oleje, lebo je to pre nich kseft, nic viac a nic menej v tom podla mna nie je...
uz som to "riesil" s panom JS, ja som daval do HQ262XP a HQ40 olej M2T (teda pre nizkootackove motory) a pily isli velmi dobre, sviecka bola v pohode, piest vo velmi dobrom stave... ale tie pily boli predsa len inej konstrukcie ako "nove" pily dnes, takze do novej sa neodvazim dat M2T, ale je mi jasne, ze HQ olej tam dlho davat nebudem, kedze nie som presvedceny, ze je lepsi ako Mogul...