O demontáži a čištění karburátoru jsem psal minule a že byl zanesený vzduchový filtr jsem neuved, tvořený jen kouskem 3mm silného filcu. Dnes jsem s pilou řezal, s nastavením volnoběhu ve řvoucích otáčkách, pak jsem vylil zbytek benzinu a nějaké smetí a kapka vody tam bylo. Vyguglil jsem značení svíček, je v pile zapalovací svíčka Champion RCJ7Y (ta je uvedená i ve vygugleném návodu), má mít odrušovací odpor 6-15 kohmů, tak jsem vzal měřák a naměřil jsem 30 kiloohmů. Pozahřátí na pokojovou teplotu měřím 25kohmů a když jsem ji ohřál na krbu že se dala normálně držet v ruce, jsem naměřil 17kohmů. Svíčka, kterou jsem bezhlavě koupil u benzinky, meli jediný typ určený i pro motorové pily, má označení R0, je tedy bez odrušovycího odporu, čímž se vysvětluje, že dává jasnější jiskru, než původní, ale pak to neutáhne cívka a zablokuje se. Snad se hodí do sekačky, nebo má tady syn ve Stockholmu ještě křovinořez. Koupím origo svíčku, jsem zvědav jaký odpor naměřím na nové a pak dám vědět.
Jo jedná se o benzinovou motorovou pilu McCulloch CS 340 koupenou tady ve Švédsku. Bohužel i některé recenze na českých nákupních serverech uvádí obtížný studený start a chcípnutí ve volnoběhu.
Jinak dík za radu koupit novou :)