Kontroloval jste to na co jsem vás upozornil? Vyhřátý, zamodralý bubínek spojky? Pokud není, je vada na straně výrobce, pokud je, řezal jste s aktivovanou brzdou déle než je zdrávo a pak jste v ř..i. Ano, do 6 měsíců máte zákonný nárok při závadě na výměnu zboží! Jak jsem psal, má se za to, že výrobek nebyl při prodeji ve shodě s kupní smlouvou, kterou je i prodejka, neboť jste nekupoval zboží s vadou, ale bez vady! Řeší to jak Občanský zákoník, tak i Zákon na ochranu spotřebitele.
Mírně mimo jste i v té poslední věci, já bych vám ani HQ 240e nenabídl, nabízím jiné a kvalitní značky. Výměna zapalovací svíčky a filtru po pár dnech používání? A to má být špičková kvalita? Hmm . "Vydrbal bych...", jistě že se lze zbavit zodpovědnosti za vady a celkem elegantněji než to dělá "milovaný" M.! Po první závadě si vás prodejce okoukne a vidí kam se to může dostat a tak vás znovu "proškolí" o obsluze a nechá podepsat, pak již veškeré závady specifikuje jako chybu obsluhy a má vystaráno. I tací podejci (neplést si s prodejci!), se u nás najdou! A věřte že dal, už jste se "dal" u první závady. Jak dlouho pilu máte? Do 6 měsíců? Pokud ano, požadujte její výměnu, zákony nechť si prodejce vyhledá sám, neznalost neomlouvá!