Dosud nemám Solu 651 co vytknout, mám i pilu na pružinách a ve finále rozdíl nepozoruji.Používám ř.soupravu 0,325,vyzkoušel jsem i 3/8,konstatuji, obojí k plné spokojenosti.
Jirko, je moc dobře, že jsi spokojen. Tady to nebylo o tom, že 651SP/651 bude špatně řezat, nebo majitel bude nespokojen, ale o porovnání rozdílů s PS500/5000.
Tak, tak, tady jde také o konstrukci obsluhy, Jirka zase není z těch co potřebují silnou pilu, aby nahradila "slabé" ruce! :-)) Silný chlap a silná pila, to už chce také silné dříví, jinak se ten chlap nudí!
Nelepší je asi Dolmar koupit v UK. Prodává se tam co jsem viděl pouze jako Makita za dobré ceny, díky slabší libře a neplacení cla v unii se dostanete s rozpočtem který jste uvedl i na jsilnější profi třídu než PS/DSC5000.
Tak už mám odpověď z UK obchodu. Když to sečtu a podrhnu, tak Makita DCS 5000 s 45cm lištou, řetězem 0,325 vyjde i s dopravou na cca 11000,-Kč. Předpokládám, že tento stroj bude totožný s Dolmarel PS 5000.
Já jsem se po pročítání fóra a podle rady p. J.S. rozhodl jít do Dolmar PS5000 a nelituji toho. Pořídil jsem ji za 14 500,- Kč a jsem s ní velice spokojen, co spokojen, jsem z ní doslova unešen. Vřele doporučuji.