Mám pílu Solo 645. Predpokladám, že sa s dusiacim modelom líší minimálne. K tej mojej mám manuál a preto navrhujem majiteľovi (ak už nevykonal opravu) nasledovné: vyčistiť, alebo vymeniť vzduchový filter, skontrolovať sviečku, vyčistiť palivový systém, dodržiavať predpísanú zmes olej-benzín.
Ak nepomôžu tieto kroky je možnosť zásahu do karburátora pričom sú na ňom 3 skrutky : 1.dorazová regulačná skrutka voľnobehu
2. regulačná skrutka zmesi voľnobehu "L"
3.regulačná skrutka zmesi plného zaťaženia "H"
Otvárajú sa smerom doľava (L, H). Doporučujem opatrnú manipuláciu, prípadne zveriť do opatery odborníkovi. Za desať rokov prevádzky som na mojej píle menil iba vzduchový filter a to preto, že sa pri prechode do vyšších otačok sa dusila, prípadne zhasla. Občas zostane stará palivová zmes v nádrži a v palivovom systéme a opäť je problém, to riešim vyliatim starého benzínu, umytím čistým benzínom a doplnení nového v predpísanom pomere benzín-olej. A píla šlape ako hodinky. Palivo pri dopĺňaní pri práci zásadne filtrujem ceu hustú pančuchu, čím zabranim vniknutiu nežiaducich tuhých látok do palivového systému.
To je zhruba všetko. Veľa úspechov želá Vojtech