Motorová pila Oleo-mac 947
|
|
|
|
host - 209.136 (?) 25.3.2010 22:57
Pilu OM 947 mam 6 let cca 300 hod. Dřevo od dubu až po odkory z pily (více méně všehochuť) Při delší zátěži se pila dost přehřívá a tady nastal problém, došlo k zadření pístu. Po rozebrání jsem zjistil dost velký nedostatek této pily (přes kanálek jde spoj pístního krožku-což vede k logické uvaze,,kde udělali soudruzi z OM chybu) byl jsem v servisu pro OM a cena celé sady 8500,- mě doslova šokovala(vždyť nová stojí cca 12000,-) . Pro jistotu jsem se ještě přesvědčil zda i u nového kusu prochází spoj pístního kroužku přes kanálek a i servisák se divil. Stejně si myslím, že je to uďeláno úmyslně, aby měli odbyt. Teď uvažuji o koupi HQ 357XP nebo HQ 359. -OM- z mého pohledu typická kapilastická pila ,, chvilkový výkon, vysoká cena(myslím poměr kvalita-cena) a hlavně drahý a častý servis". Ale dokud fungovala tak jsem byl docela spokojený až na pár drobných závad. A k upínacím šroubům pokud má člověk jen trochu cit v rukou... . Suma sumárum asi jsem podcenil moje požadavky na pilu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.146 (?), 19.9.2009 22:05
nebuďte netrpělivý, záběh každého stroje chvíli trvá a až potom má optimální výkon
1b
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.31 (?), 19.9.2009 23:28
Jen taková drobná poznámka k zadření lišty.Jestli že někdo nepozná že mu pila nemaže nebo z nějakého jiného důvodu jde těžce řetěz po liště a přesto pokračuje v práci až do zadření pily, tak to je pak těžký. Ale na druhou stranu si myslím že u normální pily by to maximálně odnesla spojka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.34 (?), 22.3.2010 7:31
mam tuto pilu alebo lepsie mal som!! neuznana reklamacia!! pila sa mi zadrela po 3 rokoch, pouzival som ju iba na orez malych haluziek popri tazbe dreva.zlomene kruzky, piest je cely rozflakany a vo valci su ryhy akokeby bol s plasteliny. Zato som nemal problemy so skrutkamy!? ale uz v zivote nekupim v maufielde ani strunu do kosacky... je to tam predrazene a stoji to za prd.
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.136 (?), 25.3.2010 22:57
Pilu OM 947 mam 6 let cca 300 hod. Dřevo od dubu až po odkory z pily (více méně všehochuť) Při delší zátěži se pila dost přehřívá a tady nastal problém, došlo k zadření pístu. Po rozebrání jsem zjistil dost velký nedostatek této pily (přes kanálek jde spoj pístního krožku-což vede k logické uvaze,,kde udělali soudruzi z OM chybu) byl jsem v servisu pro OM a cena celé sady 8500,- mě doslova šokovala(vždyť nová stojí cca 12000,-) . Pro jistotu jsem se ještě přesvědčil zda i u nového kusu prochází spoj pístního kroužku přes kanálek a i servisák se divil. Stejně si myslím, že je to uďeláno úmyslně, aby měli odbyt. Teď uvažuji o koupi HQ 357XP nebo HQ 359. -OM- z mého pohledu typická kapilastická pila ,, chvilkový výkon, vysoká cena(myslím poměr kvalita-cena) a hlavně drahý a častý servis". Ale dokud fungovala tak jsem byl docela spokojený až na pár drobných závad. A k upínacím šroubům pokud má člověk jen trochu cit v rukou... . Suma sumárum asi jsem podcenil moje požadavky na pilu.
|
|
|
|
|
|
|
Standam - Stříbrný Zahrádkář (471) - 128.254 (?), 26.3.2010 8:38
Zdravím, jeden poznatek starý několik hodin, zřejmě vlivem špatného poměru oleje v benzínu (i když se dušoval že ne) zadřel OM947, potom si půjčil HQ137 a zadřel také, vše v jeden den. Po rozebrání OM totálně válec i píst, HQ totálně píst a válec po odleptání naprosto bez známek poškození. Ceny náhr. dílů, pro porovnání uvedu jen písty, OM 1600Kč, HQ 1205Kč. Je pravddou, že OM má trošku větší píst a dva kroužky, ovšem kvalita povrchu válce se nedá srovnat, i když je HQ té nejnižší třídy. Standa.
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.62 (?), 29.3.2010 20:10
Stando můžu se zeptat co myslíte tím odleptáním válce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.62 (?), 29.3.2010 20:30
|
|
|
|
|
|
|
host - 85.148 (?), 28.4.2010 21:48
Zdravím. Ja mám 947 aj krovinorez a som v celku spokojný, chcem si kúpiť aj motorový rosič. Oleo-mac som kupil preto lebo som aj pred tým mal pylu Oleo-mac r.v. 1989 dovoz z nemecka.
Ja neviem, je jasne že sa nejedna o Husqvarnu ani o STIHL, pre to nechapem prečo to všetci porovnavaju. Oleo-mac je skratka nejaka stredna trieda a na taku robotu kolo domu po zahrade a 2 3 krat do roka nachystat drevo na kurenie to stači. akurat problem je v tom že maundfield ich predražuje tie peniaze čo tam za ne platite si síce nezaslužia, ale to nie je chyba výrobcu. Takže tak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|