Zdravím, toto fórum som "objavil" cca. pred týždňom keď som sa na nete chcel pozrieť na nejaké užívateľské názory na pilky. Tak som po večeroch lúskal príspevky a po tomto siahodlhom som len chcel napísať moju skúsenosť s OM. Po tom všetkom čo som sa tu dozvedel sa aj tocha divím, že pri tej "starostlivosti" akú ten kroviňák dostával pri jeho užívateľoch ešte aj po 12-tich rokoch vrčí. (Starý benzín a miešanie oleja od oka je to najmenšie zlo :-() Každopádne s tou pilkou by som "štastie" znova nepokúšal. Doteraz sa mi najma pri ručnom náradí vždy s odstupom času vyplatila investícia do vyššie triedy dobrej značky.
čo sa pily týka tak doteraz som rezal s hračkárskou elektrickou Bosch. Na vrčanie okolo domu stačí v pohode aj tie buky čo som kúpil naposledy na kúrenie na chate zvládla aj keď dĺžka lišty bola len tak tak. Ešteže to bola už siahovica. Po jesennom snehu mám na záhrade paseku polámaných stromov a keď obschne potrebujem tam spraviť poriadok a 150m predlžovák nie je moja predstava. V prvom obchode mi vysvtlovali, že mi stačí MS181 ale občas som mal požičanú Partnerku myslím 400? a tá 181 by bol krok späť. Aj hobby píla by mi asi stačila kludne pôjdem vyššie. Podľa lišty som tak nejak skončil na MS341 ale za ten malý cenový rozdiel by myslím bola chyba nezobrať výkonnejšiu MS361. Len ako som písal. Keď som si ju bol naživo skúsiť v inom obchode, tak sa mi zdá dosť ťažká. Aj keď rozdiel je max kilo. Práve pokiaľ by som chcel ísť aspoň o to kilo dole tak spadnem niekde medzi hobby a farma pílky. Profi mi je sympatická najmä kvôli pomeru výkon/váha. Inak profi pilu fakt nepotrebujem. Lenže ono to bude asi ako s tým kroviňákom. Mesiac sa vála v garáži a potom víkend chudák ide od rána do večera...
A pardon, že zamotávam toto vlákno.
Vlado