Motorová pila do 8000,-

host - 10.10 (?) 
19.5.2008 7:35, zobrazeno: 17515x

Sháním motorovou pilu do max 8000,-. Bude využívána pouze občas pro přípravu dřeva na posezení u táboráku a grilování. Nechci ale kupovat nějaký noname, líbí se mi značka Husqvarna, ale po přečtení nějakých diskuzí už nejsem tak nadšenej. Stihlku 180 zas někde sepsuli, že má slabej řetěz, tak nevím. Co byste mi mohli podle svých zkušeností doporučit?

Dík.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 208.46 (?), 23.5.2008 23:10

V této cenové kategorii nečekejte zázraky... ale pokud vyberete Stihl, Husku, Dolmara, Solo a pod., chybu neuděláte. A pro občasné tábornické potřeby více než dostačující... Na toto téma tu najdete hromady příspěvků - čtěte a dozvíte se víc. Volte také podle dosažitelnosti servisu v okolí. J.Z.

host - 10.10 (?), 27.5.2008 7:21

Tak jsem nakonec koupil Husqvarnu 142e. Ještě jsem neměl čas jí vyzkoušet ale věřím, že budu spokojenej.

host - 50.4 (?), 12.11.2008 17:34

Od letošního podzimu se nabídka na našem trhu rozroste o produkty firmy SHINDAIWA, která zaplní tuto poptávku po levných pilách a přitom spolehlivých (např. oproti Husqvqrně až 5x méně závad). Pily začínají od S. 285s – pila o obsahu 28,5 ccm, výkon 1,3 KW, váha 4,2Kg, cena : 7000,-Kč až po pilu S. 490s profesionální pila o obsahu 48,8 ccm, výkon 3,7 KW, váha 4,7Kg, cena : 13000,-Kč, vše z Mg!!

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 12.11.2008 17:59

P. Panský, nezlobte se, ale toto přeháníte. Nejen, že jste nedávno silně chválil HQ, kterou já, přesto, že mám oblíbenou značku Dolmar uznávám a vždy se našel model, který jsem u HQ vysoko hodnotil, porovnával jsem pily HQ a používal je, jako měřítko. Vy jste ale hodně rychle přesedlal. Myslel jsem, že bude další do party, který bude mít sice jiné, ale technicky přínosné informace. Vy to zde berete, jako přípravu na prodej Vašeho dalšího zboží. Proti Shindaiwě nic nemám, naopak patří k tomu lepšímu, co trh nabízí, ale mám z toho dojem, že jste objevil objevené, což mě podle Vaší nadšené reakce vede k tomu, že jste to nedávno ještě neznal...         

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 12.11.2008 18:03

Já bych byl jen trochu skromější s tou poruchovostí. Až budou zkušenosti ze servisu, pak je možné hodnotit. Viz M a OM! Tam to je podobné.

Radek

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 12.11.2008 18:51

Mimo jiné bych doporučil se zaměřit na přesnost uváděných dat - S 490S má výkon 2,6kW/ 3,5 PS - Vy uvádíte 3,7kW - to je 5 PS. Tento model je vylepšená 488, dle označení pily u této značky je možné odvodit cca objem motoru.

host - 50.4 (?), 13.11.2008 12:06

Máte pradvu, opět osvědčené : důvěřuj ale prověřuj! bral jsem údaje z toho co mi dodali šefové!! CHYBA, omlouvám se. Možná, že to přepisovala sekretářka která neví co je Kw a co HP u vás PS. A ano ještě nedávno jsem Shindaiwu neznal, protože se tu neprodávala a osobně bych do něčeho co jsem si nekoupil za "rohem" nešel, protože ať je to co je to jde přece jenom o výrobek do kterého nikdo nevidí a můžu mít smůlu a natrefín na "šmejd". Ale jak jsem vám už odpovídal i jinde, mám Husqvarnu rád, já s tou pilou před třiceti lety začínal, ale nejsem žádný Husqvarňácký fundametalista. Toto forum vidím hlavně jako uživatelské a mou snahou je uživateli poradit co nejlépe a nechci lidem prodávat srágory na jedno použití, no a do 8.000 v kovu nic jiného nemám a tak si dovoluji jí doporučit, protože znám lidi : "...já toho moc nepořežu, jenom pár polínek. A na co ty polínka budete mít? No na vytápění baráku. Aha, a kolik toho na vytápění toho baráku spotřebujete? Nic moc asi 20 m3. A to zpracovávete průběžně, nebo najednou? Tak za jedno odpolene bych to chtěl mít hotové. (!) A to dříví vám přivezou nebo si ho kácíte sám? No já sám, ještě budu někomu platit..."a tak dál, a to přijde s tím, že chce pilu za 4.000 Kč! Představy lidí jsou nereálné, protože ňáká klamavá reklama (která je sice zakázaná, ale nikdo jí nepostihuje) jim nakuká, že na to můžou použít pilu která stojí pár korun, ale jaksi jim k tomu neřeknou, že jí použijí jenom jednou!

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.11.2008 15:56

Pane Panský, to už vysvětlovat nemusíte. To myslím pochopil každý. Jsem rád, že jsme našli společné body a cestu jak ostatním předat to co známe a máme i ty chyby za sebou. Že jsou lidé, kteří si to tu přečtou a stejně jdou svou cestou, je v pořádku, opravdu by tu na zemi byla nuda. Věřte, každý si odsud něco odnese i když to třeba u někoho nejde hned na poprvé. Některé děcko se prostě spálit musí, některému opravdu stačí říct, pozor pálí to. Jen je mi líto dlouhých diskuzí o technice práce, kterou na závěr někdo "zazdí" prohlášením, jen to tak dělejte, já to dělám taky a přitom se holedbá dlouholetou praxí. 

Radek

host - 43.188 (?), 24.11.2008 0:54

Diky panove za tyto nazory. Jsem laik a novacek a tyto vase radky mi pomahaji. Mam stejny problem jako zakladatel tohoto prispevku... jen to nechci limitovat cenou... chci koupit pilu, spis radeji drazsi, nez usetrit na nejakem smejdu. Nechci ale take koupit nejakou kosmickou pilu za desitky tisic - proste nechci jezdit vedle do konzumu mercedesem :).

Koupili jsme dum na jizni Morave, kde je kotel na plyn i na drevo. Mam spoustu starych drevenych tramu a take listnate kulatiny. Do budoucna bych drevo netezil, ale nechal si jej dovezt a potreboval bych je narezat na cca 30-40 cm spalky. Nevim kolik m3 propalim, nezalezi myslim jen na objemu domu, zime, ale take kvalite dreva... rad bych po spaleni stareho dreva spaloval buk. Tretinu topneho obdobi pocitam s vytapenim plynem.

Vim, ze se ptam jako pako :), ale asi hraje kazda okolnost roli. Toz jakou pilu byste mi kdo doporucil? Puvodne jsem mel zalusk na HQ 142e, ale jak to tady procitam, tak se mi zda tato kategorie pro topice drevem slaba?

Probira se tu nejcasteji husqarna a pak stihl... a co treba homellite? 

Diky moc za jakykoliv nazor.

Radovan

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika