Motorová pila Alpina P680
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.183 (?) 21.12.2009 22:23, zobrazeno: 41654x
Má někdo praktické dlouhodobější zkušenosti s touto pilou? Motor Zenoah Komatsu, objem 62 ccm, dva pístní kroužky. Papírově vypadá velmi dobře, ale prodává ji pouze několik firem, např. Drupol. Děkuji za informace. Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.163 (?), 21.12.2009 22:37
Za tie peniaze sa už dá kúpuľ píla a nie maketa píly.
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.183 (?), 22.12.2009 21:56
Píšeš maketa pily. Co je na ní konkrétně špatného, nefunkčního - motor, karter, klikovka, řetězka nebo celkově zastaralá konstrukce? Motory Zenoah nyní dává, do některých modelů Husqvarna, někde jsem na webu četl, že se údajně montují na Slovensku.Z toho, co jsi napsal není možné si udělat nějakou představu. Máš s tou pilou nějakou osobní zkušenost? Děkuji za vyjádření.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 23.12.2009 7:16
Za maketu bych ji ani nepovažoval, ale jinak je to takový kočkopes. Snoubí se u ní moderní prvky (ven otočená řetězka, bohužel trochu degradovaná nemožností demontáže v lese, protože je zajištěna maticí) a předpotopní prvky (ovládání sytiče a poloplynu), signalizující zemi původu. Kovový karter motoru ji sice tak nějak posunuje mezi segment farm až profi, ale na těžbu většího množství dřeva bych ji určitě nevzal. Motor s obsahem 62 cm3 a výkonem 3 kW mezi "hvězdy " také nepatří a osazení lištou dlouhou 45 cm, nebo dokonce 50 cm je dokladem reklamního triku ulovit zákazníka bažícího po co nejdelší liště, ač nakonec řeže průměry kolem 15 cm. Proč standartní délkou osazovanou na podobné motory u kvalitních značek na trhu je max. 40 cm? Použití motorů Zenoah je lepší volbou než vývoj slabého vlastního motoru, protože tato značka má stále ještě dost zajímavější motory v nabídce, vyznívá mi poměr použitá technika/ cena, hodně nepříznivě. Pokud máte zájem, dejte do vyhledávače Zenoah G621 AVS a Alpina P 680 a bude vám jasné, že to je totožný stroj, jen v jiném kabátě, cenově pak je Alpina někde kolem středu nabídky. Z tohoto pohledu bych již uvažoval spíše o kvalitních, ověřených značkách, které v relaci 15 000,- Kč nabízí stroje moderní konstrukce, jen o např. 0,2 kW slabší, za to z pohledu obsluhy a práce určitě lepší. Rozhodující by měla být dostupnost servisu, přístup servisu k zákazníkům, zejména v době záruky, reference značky (známost) atd.. Celkem slušný stroj na přípravu paliva pro malý až středně velký domek. Cenově však "mírně mimo"!
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.10 (?), 28.12.2009 13:54
Radku, děkuji Vám za zasvěcené informace! Ještě že existují internetové diskuse, bez nich by byl zákazník proti prodejcům ve skutečně nerovném postavení. Ten, kdo prodává, uvádí o pilách jen údaje, které jsou příznivé, a tedy přesvědčí jimi zákazníka. V servisu Drupol v Kostelci nad Labem tvrdili, že těmito pilami se běžně těží, prodávají je ale jen málokde, profíci o nich vůbec nemluví. Alpiny (mají jen na skladě) preferovali proti Stihlkám.Pilu Alpina jsem nekoupil, dál uvažuji o pile Stihl MS 361, možná bude příští rok opět v jarní či podzimní akci.
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.193 (?), 31.12.2009 9:37
Dobrý den, každý chválí značku která je pro něj nejvýhodnější co se týká uživatelského konfortu, možnosti servisu a jednoduchosti údržby. Já osobně jsem volil Stihl 361 a po dvou letech jsem spokojený. Od stejné značky mám i křovinořez 400 a také spokojenost. K rozhodnutí přispěla i příprava pohonných hmot a pak už byla jasná volba nejsilnější farmářku a nebo něco vzhledem k rozsahu prací z profi třídy - zvítězila 361.Pilu používám k údržbě hektaru ovocného sadu (občasné kácení starých meruněk a švestek poté co po cca 60-80 letech dožili) dřevo na chalupě do krbu a údržba 8.500 metrů smíšeného lesíka a údržbu čtyř hektarů lesa pouze vývrat a nebo sušina (né těžba tu až bude čas ponechám na profíky). Ona každá značka má nějaké chyby a tak je volba velmi složitá, ale poté jaké mám já zkušenosti bych jinou pilu než 361 nekoupil protože je v poměru výkon cena kvalita dle mého názoru vyrovnaná. Krásný nový rok, hodně zdraví a štěstí Všem diskutujícím přeje Karel
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.211 (?), 4.1.2011 11:24
Ještě pro doplnění o ALPINA 680 - ano jedná se o starší konstrukci motorové pily (dnes se běžně používá páčka sytiče, poloplynu, stop vypínače na jedné páčce), kterou ALPINA (koncern GGP) nakupuje z Japonska od ZENOAH. Co je však osvědčené proč to měnit - např. kartery nejsou jen z obyčejné slitiny hliníku, ale z hořčíkové slitiny - proto jen hmotnost 5,5kg. Ukažte mi, která z konkurenčních pil je při tomto obsahu 62 ccm lehčí. Když motor rozeberete, zjistíte že vše je opravdu japonské a poctivě vyrobené bez kompromisů. Když rozeberete výrobky věhlasných německých či švédských značek, tak tam nacházíte rozhodně více kompromisů. Japonské výrobky - 2T motory stále považuji za větší držáky právě z důvodu nekompromisní konstrukce a použití dílů. Zajímavostí, která se rovněž běžně nepoužívá, je regulace množství oleje na mazání z hora a přestavení pily na zimní a super zimní provoz. ALPINA P680 se prodává v síti prodejců CASTOR, která není široká, ale odbornost o to vyšší. Na P680 lze běžně osadit 15" (38cm) lištu, ale proč, když je to pila určená i na každodenní použití firmami zpracovávající dřevo na otop. Za ty peníze je to špičkový výrobek s ohromující životností - ověřeno již 6ti letým prodejem tohoto typu. Zdraví prodejce a servis ALPINA, CASTOR, DOLMAR, Husqvarna, Jonsered, STIHL, SOLO...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.205 (?), 31.12.2009 0:14
Dobrý den
Máme pilu: Castor CP 422S By Zenoah o
•Obsah válce 40,1ccm
•Motor Strato clean
•Výkon 1,84 kw
•Maximální otáčky 13000 ot/min
•Lišta a řetěz OREGON/OREGON 40cm, 95 VP 0,325" - 66 článků
•Karburátor Wallbro + STRATO CLEAN TECHNOLOGY
•Nádrž na palivo 310ml
•Nádrž na olej 210ml
•Hmotnost 4,3 kg
Jsme sní velice spokojeni sice ji vlastníme krátce, ale již jsme sní pokáceli 28metrů dřeva (borovice12m, jasan16m) zatím jsou nakrácené na 2m polena .Motor je pružný a dobře se nechává vyáčet a spotřeba benzinu je o něco menší než u Stihlu nebo Husqvarny a je i tišší Než jsme si ji koupily používaly jsme půjčené Stihl, Husqvarnu a Jonsered. Ke koupi té to pily jsme se rozhodli po dobrých zkušenostech s křovinořezem Castor 35D
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 31.12.2009 7:11
Věřím a nedivím se vaší spokojenosti, je to totiž zcela odlišný motor než v modelu P 680. Moderní konstrukce, používající techniku práce s čerstvým vzduchem, kovovým karterem. Motor nejspíš vyvinutý ještě ve společnosti Zenoah - Komatsu. Porovnávat spotřebu s jinou značkou bych si ale nedovolil bez jistoty perfektně připraveného stroje (seřízení, shodné stáří a konstrukce motoru, řezné soupravy), odpovídajícího modelu. To samé platí k hluku. Jinak ale souhlasím, že tyto modely Castor s motory Zenoah SC, jsou tím více než lepším nářadím v této cenové kategorii, jen bych je osobně zařadil mezi hobby třídu, nikoliv farmář. Stejně jako jiní výrobci modely obdobné.
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.101 (?), 5.1.2010 17:46
Moje první pila byla Alpina koupená v METRU hned po revoluci v Německu za 250 marek, ta nejmenší co se dělala a postavila dřevěnou chatu, dělala dřevo k baráku i chatě a sloužila 15 let bez zaškobrtnutí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|