Motorova benzinova pila k baraku

host - 123.2 (?) 
14.1.2010 17:59, zobrazeno: 16934x

Dobry den,

hledam radu ohledne motorovych benzinovych pil.

Hledam neco k baraku, porez dreva do krbu, prorez vetvi a hlavne jednorazove bourani strechy a krovu. Tramy jsou cca 40x40 max + zakryt strechy.

Cca 2 roky jsem pouzival elektrickou pilu hobby serie, porezala vse, co jsem potreboval, ale rasil jsem s tim snad vse. Takze byl vykon, ze vubec vydrzela 2 roky. hrebiky, hrube klady, sem tam sekla do hliny apod... tomu se chci uz vyvarovat :)

Cenova relace tak do 6,7tis. Spise hobby serie s tim, ze sejmu dolu krovy a zakryv strechy a pak sem tam porezu co bude potreba, kmeny max do 40cm..

Diky za radu...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 14.151 (?), 14.1.2010 18:22

A proč benzínovou? U baráku je motorová mnohem výhodnější.

host - 24.128 (?), 14.1.2010 19:31

Já jsem si pořídil Hecht 945 za 4000. Je to sice čínská výroba (co se dneska v Číně nedělá?), není to žádná "značka", ale z levných pil je to lepší průměr. Taky řežu občas doma u baráku a sem tam skolím nějaký ten strom v lese na otop. Zatím jsem absolutně spokojen. Nevýhodou je její větší váha, ale zas je "kovová", žádná plastová křehotinka.A když se mi za pár let zničí, tak mě to, vzhledem k ceně, až tak mrzet nebude. Pokud chcete investovat víc, pak doporučuju nějakou menší Stihlku (jsou i za 8000),jsou lehké a výkonné, na střechu ideální. Rozhodnutí je na Vás.

host - 58.185 (?), 14.1.2010 19:43

A co třeba Dolmar PS 45? Ten nabízí za cenu cca 6000 nadprůměrný výkon a kvalitu.

1b - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 178.146 (?), 14.1.2010 20:00

Taky se přikláním k ps-45, kmen průměr 40cm není pro pilu nepřekonatelný problém, ale kdybyste řezal takové průměry více, tak určitě silnější pilu.

Je dobré si uvědomit rozdíl mezi pilou čína za 4000 a hobby od dolmaru, je to technologicky, váhou, vibracemi, kvalitou někde jinde.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 14.1.2010 21:27

S tím limitem jste velmi blízko Dolmaru PS 350C, což je konstrukčně poloprofi pila s katalyzátorem s výbavou a provedením v této kategorii absolutně nadprůměrným. Jinak těch možností je hodně, ale u dalších značkových strojů je cena nad Vaším limitem. Předpokládám, že budete pilu používat častěji, a proto bych doporučil zvážit, zda limit mírně nezvýšit a tím získat větší výběr mezi kvalitnímu pilami. Např. SOLO 643 IP, nebo Stihl MS 211, Dolmar PS 420C, což je silnější verze PS 350C. Nemám nic proti neznačkovým Hechtům a pod., ale to si musíte rozhodnout sám, v tomto nemám zkušenosti, jak taková pila vydrží při dlouhodobé zátěži, pouze se to dozvím od obsluhy, mnohdy jsou ty levné pily jako nové a už se opravují závady čerpadla, motor špatně startuje, seřízení není stálé a neměnné, filtrace je běžná a tlumiče vibrací jsou na podprůměrné úrovni. Na několika řezech to nevadí, proto je třeba si uvědomit svoje požadavky a připočítat + 50% zátěže, neboť vždy se hodí více, než méně.  

host - 69.37 (?), 15.1.2010 7:35

Dobrý den, zkuste si pročíst diskuzi, k tomuto tématu je tady hodně vláken a užitečných informací. Pokud počítáte s řezy 40 cm, dívejte se hlavně na výkon, ne jen na délku řezné soupravy. Výkon se doporučuje min. 2 kW na práce okolo domu. Loni měl Stihl akce (snad od února) za pěkných 8,9 tis. jsem koupil MS 230, zatím nic co by mi nějak vadilo. Takže doporučuji. Hlavně, pilu kupujete na několik let, tedy nějakou kvalitnější. Mnoho štěstí při výběru. Tomáš P.

host - 123.2 (?), 17.1.2010 19:39

no jestli myslite elektrickou, tak to jsem mel, kabel je dost velke omezeni a vykonove jsou hobby serie taky nic moc, jo a vnitrek je cely z tvrzeneho plastu.

Nechapu, proc tam davaji na ozubene kolo tvrzeny plast, ktery vydrzi prd. Pila by byla OK, kdyby tam bylo normalni ocelove ozubene kolo...

host - 90.168 (?), 17.1.2010 21:33

plastové kolo tam je z důvodu el. ochrany proti probíjení od vinutí motoru, na kvalitních pilách s ním problém není. Malý výkon - zkuste pořádnou el. pilu a možná změníte názor. Mám Dolmarku ES 2135, a u baráku mě ani nenapadne startovat benzínovou (PS500).

Pokud motorovku, tak na Vašem místě bych vzal 1. Dolmar 420C, 2. Stihl MS211, 3. Solo 643ip - kvalitní pily, výkon pro vás dostatečný. Silnější pily by už byly zbytečně těžké (obzvlášť na větve atd.).   Gl.

host - 204.111 (?), 15.1.2010 13:21

Dobrý den. píšete hoby pilku. Měl bych na prodej oleo-mac gs-370. Výkon 1.7 kw, váha 4.1 kg, lišta 35 cm. Pilka je nová, nepoužitá záruční list na 7 roků. Cena v mountfieldu 7. 800 kč. Prodám za 4.800 kč! Sešly se mi dvě. Mohu poslat na dobírku. Tel. - 605 432 753.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika