Mazání řetězu při volnoběhu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?)
25.4.2010 13:57

Podle toho, co se dá zjistit ze seznamu dílů je čerpadlo funkční i při volnoběhu. Ale není to ověřené, neboť zatím jsem se s tímto modelem nesetkal. Na obr. vpravo je pružina, která je podle mého názoru nasazena na klikovku. Tím je dáno to, že čerpadlo je poháněno stále. Obr. jsem musel dost zvětšit, což snížilo kvalitu.

Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 157.194 (?), 25.4.2010 0:13, zobrazeno: 8283x

Dobrý den, mám novou pilu Partner 842 a dnes jsem ji nastartoval a zjistil, že z ní kape olej při volnoběhu. To by podle mě nemělo. Sundal jsem lištu pilu nastartoval a při volnoběhu vykapával olej. Nebylo to podle mě z hadičky (že by byla prasklá nebo tak něco) ale olej vytékal z malého kulatého otvoru. Omlouvám se za ten popis, jsem laik tak mě prosím hned neukamenujte, ale poradtě čím by to mohlo být. Děkuji.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.35 (?), 25.4.2010 7:12
Sundejte lištu a řetěz a pouze!! při volnoběhu!!! ověřte, zda z otvoru ve skříni pily vytéká olej.

host - 157.194 (?), 25.4.2010 9:18

to jsem udělal. a právě při volnoběhu to dává olej. Když přidám plyn dává o něco víc, ale když nechám pilu na volnoběh tak dává olej taky.

host - 181.240 (?), 25.4.2010 9:28

Moderné píly majú mazanie závislé od otáčania spojkového bubna, Čiče pokiaľ zoberiete dole kryt reťaze a reťaz, naštartujete pílu - spojkový bubon sa z najväčšou pravdepodobnosťou bude točiť aj na voľnobeh- to znamená že Vám bude vytláčať olej cez dierku na mazanie.Pokiaľ bubon zastavíte tak vytláčanie zastane./Zastavovať spojkový bubon za chodu vám vrele neodporúčam.Môže to byť nebezpečné a to takým spôsobom že FEST./

Vy máte pravdepodobne problém z vytekaním oleja po pridaní plynu bez rezu a opätovnom vrátení do voľnobehu.   V tom prípade sa pravdepodobne jedná o zvyškový olej z reťaze vyhádzanom na záberovom kole pod krytom.Toto sa pri rezaní stratí -piliny od rezu Vám tem olej vyhádžu von.

host - 157.194 (?), 25.4.2010 9:38

teď jsem něco málo pořezal.. pila "dává stopu" při řezání takže maže dobře ale jakmile přejde do volnoběhu (při kterém mi řetaz poctivě stojí) tak z ní začne kapat olej. a to tak že je to cca co dvě vteřiny to kapka.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.91 (?), 25.4.2010 10:01
To jsem předpokládal, řetěz stojí, olej vytéká, proto se netočí ani spojkový buben, který pohání čerpadlo u pil, které nemažou při volnoběhu.

host - 157.194 (?), 25.4.2010 11:02

tak teď tomu nerozumím.. proč teda vytéká?? podle mě by neměl ne?? přece mi nemůže kapat olej z pily když neřežu..

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 25.4.2010 13:57

Podle toho, co se dá zjistit ze seznamu dílů je čerpadlo funkční i při volnoběhu. Ale není to ověřené, neboť zatím jsem se s tímto modelem nesetkal. Na obr. vpravo je pružina, která je podle mého názoru nasazena na klikovku. Tím je dáno to, že čerpadlo je poháněno stále. Obr. jsem musel dost zvětšit, což snížilo kvalitu.

Bez názvu
Bez názvu

host - 157.194 (?), 25.4.2010 22:54

Jsem pročetl celý návod k používání a je pravdou že se tam o tom, že by se mělo olejové čerpadlo při volnoběhu odpojit nepíše. Odpoledne jsem něco opět nařezal a pila řeže pěkně (ve srovnání se slabší sousedovou), vůbec nekouří akorát občas "zdechne" při volnoběhu tak jsou možná nastaveny malé otáčky při volnoběhu. Zkusím jí přidat a uvidím. Možná jí zanesu preventivně do servisu ať se na ni podívají - byla přec jenom kupovaná přes internet. Děkuji všem za reakce, především panu J.S.

host - 239.112 (?), 26.4.2010 18:41

Měl jsem pilu Partner 351 a olej z ní kapal, když motor běžel na volnoběh. Kapání oleje mi také vadilo.Pak jsem koupil další Partner, ale silnější motor a dělal totéž. Nelíbila se mi svým provedením a hned jsem ji vyměnil za Husqvarnu 340. U té je uvedeno, že má čerpadlo, ze kterého olej při volnoběhu nekape.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz