Makita DCS4610
|
|
|
|
|
|
|
jas - (5) - 178.78 (?) 22.3.2012 21:30, zobrazeno: 12260x
Dobrý den, zakoupil jsem hobby pilu MAKITA DCS4610 na takovéto domácí řezání. Může se někdo podělit o zkušenosti, popř. na co si dát pozor..? Díky Jan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.239 (?), 23.3.2012 2:07
Dejte pozor na přední napínání řetězu, který na moderních pilách nemá co dělat, potom na neexistující tlumení vibrací, ať nemáte vazoneurózu, kde u této pily je proto velký předpoklad, pak si dejte pozor na časté závady se startováním, také na malý výkon a velkou váhu, na neexistující servis. Za ty peníze šel koupit daleko lepší stroj.
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.31 (?), 23.3.2012 6:33
Přečtěte si pozorně návod k obsluze a dodržujte jej nepoužívejte starou palivovou směs, a budete li ji používat na takové to domácí řezání tak Vám žádná vazoneuroza nehrozí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.237 (?), 23.3.2012 10:33
Aby z ní měl ruce jak na fotce, to by musel řezat furt i ve spánku a v každý ruce mít jednu pilu ;-)
Na domácí řezání za 4000,- to celkem ujde, ale taky bych si zrovna tohle nekoupil... Jinak klasické základní věci - čerstvá a kvalitní směs, ostrý a správně napnutý řetěz, nedusit v nízkých otáčkách ani nevytáčet naprázdno bez zatížení, ostatní podle návodu...
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.86 (?), 23.3.2012 13:10
Tak už tu někdo vyjmenujte lepší pily za 4000,- rád si ten seznam přečtu -)))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jas - (5) - 178.78 (?), 23.3.2012 22:03
Děkuji za přínosné infornace. Opravdu by mne zajímalo jaká lepší pila by se za tyto peníze dala sehnat (když pominu elektrické) - hledal jsem docela pečlivě... Opravdu u ní neexistuje tlumení vibrací? Zítra ji jdu vyzkoušet... Jan
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.239 (?), 25.3.2012 1:12
Aby jste našel lepší pilu za lepší cenu, stačí si vybrat jakoukoli jinou značkovou pilu, nekupovat je z obchodu, ale po i-bazarech a aukcích. Stačí se držet jednoduchého pravidla, nebrat od žádného výrobce tu nejlacinější pilu co vyrábí, vaši makitu nevyjímaje. Zánovní Solovky se prodávají úplně pod cenou a Dolmarky jsou také laciné. Minulý týden jsem takto pro kamarády koupil mírně jetou, rok starou Solovku 643ip za 1600Kč a Dolmarku 5000 za 4000Kč. Do vyhledávače na jednotlivých portálech zadáte značku a vyplivne vám to kolikrát skoro nové kousky a za super cenu. Pokud sem hodíte to největší šméčko od Dolmaru a čekáte kladnou odezvu, bohužel, odvařenej z této pily nikdo nebude Pokud by jste se poptal před nákupem a chtěl být spokojený nejen s cenou, ale i s pilou a řezáním, tak bych jako základ doporučil pily v ceně 7k - 8,5k = Solo643ip, HQ445, Dolmar 420sc, Stihl 211, pořizovací cena je prostě znát. Vy s tím budete řezat, tak je hlavní vaše spokojenost, nezbývá než vám popřát, ať vám slouží ke spokojenosti .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|