jonsered

host - 4.138 (?) 
24.1.2009 17:34, zobrazeno: 18133x

zdravím vsechny vsude se tu pise o stihlu, husqvarne, dolmaru, ale jaka je vlastne pila jonsered?prednosti zapory v u profi ale i farn a hoby stroju spokojenosti uživatelu nebo naopak, s pozdravem míra

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 102.128 (?), 24.1.2009 18:42

Jonsered a HQ jsou v podstatě totožné pily. Obě značky se výrábějí ve švédsku a liší se pouze venkovním disajnem. Nejpostanější rozdíl bych viděl v tom, že Jonsered má ruokojeť pro levou ruku kolmou k ose pily, což je výhodné při kolmých řezech, ale z hlediska ergonometrie při odvětvování to je docela podstatná věc, protože na rozdíl od vyosené rukojeti u HQ toto řešení nadměrně namáhá zápěstí. Samozřejmě, že tento fakt je zajímavý pouze pro toho kdo dělá s pilou denně. Jinak Jonsered v české republice končí a nebude se nadále dovážet. O náhradní díly ale nemusíte mít strach, protože jak sjem již zminil je téměř totožný s HQ a dovozce je stejný, takže budou i nadále.

Anonym

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.1.2009 20:15

No, že by byl Jons s HQ "téměř " totožný, to bych si nedovolil tvrdit, že mají část dílů shodných, to už je jiná. Že Jons je neforemná krabice na HQ motor je snad lepší specifikace, že se hodí spíše na manipulaci, je také pravda. Že neobratnost a nepohodlí Jonse, "ocení " více profi uživatel, se mi také nezdá, znám dost profíků, kteří Jonse mají a jsou v poho. Ale, že tak vzniknou v některých městech dva prodejci HQ, kousek od sebe, to je zajímavé, nebo snad "super vysavač" nabídne původně Jons prodejcům nového bratra z Japonska? To jsem zvědavý, jak se s tím hoši z paneláku poperou!

Radek

host - 96.63 (?), 24.1.2009 21:22
Pane Radku nevim jestli jsem to dobre pochopil, tim bratrem by mel byt Zenoah Komatsu? Pokud se tyka pil mohl jsem srovnat Stihl s Jonseredem a Jonsered je hodne odpruzeny. Uplne se houpal na rukojeti, ale je to muj subjektivni nazor. R.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.1.2009 22:37

Pochopil jste to správně, za to já nechápu souvislost Stihl x Jonsered x odpružení. Celá léta jsem myslel, že má jít o antivibrační systém a ne o odpružení, to nejsou motorky! A že se Jons houpal? No aby ne, to je také jediné řešení, jak ty vibrátory používat.

Radek

host - 142.58 (?), 24.1.2009 22:57
Samozrejme muj primer antivibracniho systemu a odpruzeni byl trochu nadneseny, ale u toho Jonseredu oproti Stihlu je vyraz odpruzeni dle meho nazoru adekvatni. Co se tyka firmy Zenoah presune vyrobu Jonseredu do Asie nebo ma Jonsered nejake tovarny v evrope, ktere jim proda Husqvarna (Elektrolux)? Ptam se proto, ze jako zivnostnik mate k temto informacim lepsi pristup. Dik. R.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 24.1.2009 22:42

Už 2054/2055 plavaly na pružinách a celkově má J a HQ příliš měkké pružiny, což mě vadí při práci s pilou. Jinak Jonsered měl některé modely pil, které HQ neměla a v poslední době to bylo tak, že se model nejprve objevil u HQ, potom u Jonseredu, alespoň podle nabídky u nás. Některé modely jsou stejné až na design a mají i stejné závady. Např. řada 340-350, 2141-2150. Z pohledu naměřených hodnot zkušebnami je zajímavé, že J. má o něco nižší výkony než HQ u stejných modelů.

host - 142.58 (?), 24.1.2009 23:05
Pene J.S. Presne tento vyraz jsem marne v hlave hledal. Ano Jonsered "plave" az moc a nevim jestli to uzivateli neprinese vice neprijemnosti nez uzitku. R.

host - 226.2 (?), 24.1.2009 23:57

Tak Jonsered (Husqvarna v inej farbe a malými odlyšnosťami alebocenou.)

ma akurat makke pruziny. Praca so Stihl- jednym z konkurentom Husqvarny je ovela horsia. Na ich stranke najdeme vela prednosti aby ste si ich kupili. No napr. ten anti - vyb. s. je tvrdy a po dlhsej praci z neho drnia ruky. - nekecam nerobil som s jednou. A Stihl motor tiez velmi slabe. Ako som napisal vo viacerych clankoch jedine Jonsered. - aj pre jeho nizsiu cenu.

P.S. pre takych ako je pan Radek odkazujem ze tie Stihlky su od Husqvarny len slaby odvar! ved len porovnavajte :)

host - 96.60 (?), 25.1.2009 0:21
Pane 226.2 Nebylo to ode mne zadne hanobeni znacky Jonsered. Jenom jsem napsal svuj nazor na antivibracni system. Nekdo ma radeji tvrdsi a presnejsi vedeni pily na ukor vibraci. Me osobne pily moc nezajimaji. Spise motory ke krovinorezum na me motokolo a predevsim Jonsered, se kterym jsem byl velice spokojen. R.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika